![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ai dat si tu de mai multe ori citatul din sfantul Igantie Briancianinov, citeste atent ce scrie in el. Noi cunoastem doar ce ni s-a revelat. De aceea marturisim Sfanta Treime si nu mai multe sau mai putin Persoane. De unde stim aceasta? Din ceea ce ni s-a revelat. Si conditiile mantuirii tot Domnul ni le-a revelat. Cu ce il ajuta cineva pe un eterodox ca il minte ca si religia lui e buna si e la fel ca un ortodox? E aceasta dragoste daca ii spune cineva ca nu trebuie sa vina in Biserica, se mantuieste si el? Si cum sfintii ne spun ca nu e asa inseamna ca il pacaleste si face voia altcuiva. Daca se naste cineva intr-o familie de atei trebuie sa ramana ateu pentru ca asa s-a nascut? La fel daca era hindus, catolic, etc. Fiecare om e dator si trebuie sa Il caute pe Dumnezeu, nu sa faca ce fac cei din jurul lui si sa nu-si foloseasca si ratiunea. Cati crestini erau la inceput? Iisus si cativa Apostoli, apoi cativa iudei si tot asa. Cum au devenit crestini restul? Au spus ca ei s-au nascut in religia romana au greaca si daca asa s-au nascut nu mai trebuie sa faca nimic? Toti au fost alta religie si apoi s-au convertit (poate afara de iudei). Noi de ce suntem azi o tara ortodoxa? Dacii aveau o alta religie. Pentru ca stramosii nostri s-au convertit la crestinism si nu au spus ca asa s-au nascut in religia pagana si asa trebuie sa ramana. Chiar eu am dat singurele doua exemple cunoscute de pagani care au fost trecuti in Rai la rugaciunea a doi sfinti, acestea sunt exceptiile. Scrisoarea Sfantului Igantie Briancianinov, cred ca o stii: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/ "Biserica Universala a recunoscut intotdeauna erezia ca un pacat de moarte, a recunoscut intotdeauna ca omul molipsit de boala groaznica a ereziei e mort sufleteste, strain de har si de mântuire, fiind în comuniune cu diavolul si cu pieirea lui. " |
|
|