Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 07:31:15
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
esti noul Luther al ortodoxiei?
Indemni lumea la neascultare si la parasirea invataturii ortodoxe pe care marii parinti amintiti mai sus o spun?
Nu mai are nimeni curaj sa spuna nimic cand iti vede dezlantuirea de ura si fanatism ecumenic. Nu vezi ca nu sustine nimeni public atitudinea ta? a fost Cezar Ioan si atat. mai e vreunul care sa jigneasca pe aici cu atata ura oamenii care spun nu ecumenismului?
Mi-e mila de tine, mi-e mare mila ca ai ajuns aici.
Ar fi trebuit sa cititi prima data linkul pe care l-a postat Cristi sa intelegeti la ce s-a referit el, doar polisemia termenului ecumenism acopera sensuri de la cele pozitive pana la cele negative si dupa sa-l judecati. Crestinismul e inclusiv, nu exclusiv, el trebuie sa cuprinda si sa unifice totul prin Hristos.

Nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos."Ca toti sa fie una, dupa cum Tu, Parinte, intru Mine si Eu intru Tine, asa si acestia in noi sa fie una, ca lumea sa creada ca Tu M-ai trimis."(Ioan 17, 21) http://www.crestinortodox.ro/forum/s...114#post506114

Citat:
Nu mai are nimeni curaj sa spuna nimic cand iti vede dezlantuirea de ura si fanatism ecumenic. Nu vezi ca nu sustine nimeni public atitudinea ta? a fost Cezar Ioan si atat. mai e vreunul care sa jigneasca pe aici cu atata ura oamenii care spun nu ecumenismului?
Insinuarea asta e de-a dreptul tendentioasa. Nu l-am auzit niciodata pe Cristi, nici pe Cezar jignindu-i pe pr. Staniloae sau pr. Cleopa. De asemenea, nu l-am auzit pe Cezar pronuntandu-se in favoarea relativismului si a ciorbei doctrinare specifice conciliului mondial al bisericilor, ci din ce a scris am inteles ca el intrevede reacerea comuniunii prin prisma vietii spirituale, deci pe fundalul unui ecumenism al contemplativilor, ajungand practic la aceleasi cuvinte: nu unitatea trebuie cautata, ci Hristos.

Last edited by ioanna; 27.02.2013 at 08:10:18.
Reply With Quote