Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2013, 11:54:25
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Am la țară o casă, în Bărăgan - casa părintească. O casă mare cu 5 camere, cu dependințe, cu de toate... Lemn masiv și cărămidă. A fost casa preotului, cândva... Curtea are 2000 m pătrați... O adevărată avere, ar părea...

M-am gândit de multe ori să ne mutăm acolo. M-a întrebat soția: ce vom lucra? Te pricepi la agricultură? Ai unelte? Cum vom trăi?... Dar copiii? Au școală, sunt copii prin sat/comună? etc.

Dezastrul din satele românești este atât de serios încât mai degrabă ne gândim acum să vindem casa și curtea... Dar, parcă, e păcat... E atât de frumos acasă... Iar prețurile caselor și terenurilor aferente (intravilan) au scăzut, sunt de nimic...

Deocamdată nădăjduim... facem răbdare, nădăjduim și ne pregătim de lucrările de primăvară care, în cazul nostru, înseamnă să curățăm curtea de bălării, să mai punem câteva flori, să îngrijim pomii și să facem curățenia de Paști... Cam atât mai putem face noi, în prezent, cu proprietatea de la țară.
Ar trebui îngrijită, valorificată, dar nu sunt resurse cam de nici un fel. Nici bani, nici timp, nici pricepere... Că doar suntem orășeni și intelectuali, deh!...

Vede cineva vreo soluție? Bănuiesc că sunt și alții în situații asemănătoare...
Prin 2000 am cumparat o casa batraneasca demolabila in vatra unui sat din Arges. Pretul mi s-a parut incredibil: 1 (una bucata) euro metrul patrat. Cred ca nici in Burkina Fasso nu gasesti teren in mijlocul satului cu 1 euro metrul. La 10 km de Pitesti, la cativa kilometri de autostrada Bucuresti - Pitesti, asfalt pana in poarta, sat fara tigani. Cum sa nu te bucuri ca un copil cand cade peste tine asa o pleasca ? Imi imaginam ca voi mai investi ceva, voi ridica o casa de vacanta, pe urma, la pensie, voi locui acolo. Cateva prime chestii am cumparat, inclusiv o butelie, un frigider. Am adus vesela de la Bucuresti si am lasat-o acolo, ca sa nu ma car cu blidele in fiecare week-end. Si vine week-endul, cumpar carne ca s-o frig "la mine, la tara". Dar nu mai aveam butelie. Suparat, scot carnea din masina ca s-o pun in frigider. Nu mai aveam nici frigider.

Dupa acest episod, taranii hoti din Romania m-au mai furat de cateva ori. De un numar neprecizabil de ori, in jur de 8. Intrau in casa mea ca in casa lor, spargand (in mod fizic) la inceput incuietoarea. Pe urma incuiterile, fiindca dupa fiecare furt mai luam o masura de precautie. Degeaba. Pana la urma, am cedat. Am luat absolut tot din casa, ca sa nu aiba ce fura. M-am deconectat de la curentul electric, fiindca taranii romani sunt in stare sa fure curent electric. Am socotit ca nu mai au ce fura.

Fals. Au gasit sa fure soba. Mi-au luat soba, cu totul. Curatind cu grija placi de teracota, fiindca pe locul sobei am gasit lutul galben al samotei. Fiindca ceea ce cititi prin literatura samanatorist-poporanista de tip "St.O.Iosif" este, dragilor, fabulatie. Or, poate o fi fost adevarat atunci, candva, intr-un timp mitic. In prezent si lasand exceptiile de o parte, taranul roman din majoritatea satelor romanesti are urmatoarele patru insusiri principale: 1) este rau 2) este hot 3) este lenes 4) este prost. Mai rau, mai hot si mai lenes (desi nu mai prost) chiar decat vecinul lui apropiat, taranul bulgar. Si incomparabil cu vecinul lui, taranul ungur. Pe taranul rus, nu l-am cunoscut, nu ma pronunt.

Acuma, as fi foarte fericit sa vand aceasta frumusete de proprietate. O dau cu cat am luat-o: un euro metrul, dintr-un adevarat sat romanesc din partile Argesului, tinut al primilor voievozi munteni. Nici in Burkina Fasso nu gasiti asemenea super-oferta la asemenea super-pret: nu vrea nimeni ? Nu da nimeni un euro pe metrul de pamant sfant al patriei ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 22.03.2013 at 12:06:49.
Reply With Quote