Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2013, 01:14:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
@iuliu46
Am citit intregul articol. Este vorba de filozofie metodologica vs materialista in sensul ca definitia data excludea ceva ce nu putea fi testat. Era gresita pentru ca impunea ceva netestat: ca procesul evolutiei era "impersonal" si "nesupravegheat". Asta nu inseamna ca usa este crapata pentru ca Dumnezeu sa se strecoare in ecuatie ci doar ca oamenii de stiinta au fost putin cam zelosi in a exclude supranaturalul. Eliminarea celor doua cuvinte nu inseamna ca stiinta accepta supranaturalul ci doar ca nu face declaratii in ceea ce il priveste.
Si ca citat direct: "Ironically, I find myself being praised and encouraged in my position by conservative Christians and taking flak from some fellow nontheists, including some scientists." - tu esti unul din cei care nu au prins ideea.
Evolutia este stiinta. Teoria Evolutiei este adevarata cum Teoria Gravitatiei este adevarata.
Ateismul si Evolutia nu au nici o legatura directa. Ateistii adera la ideea evolutiei pentru ca tind catre adevar asta fiind si motivul pentru care s-au indepartat de religie.
+link forma tranzitionala: http://www.youtube.com/watch?v=XnzyupjTy4Y
Pai nu ai venit tu aici sa ne spui cum religia ne tine pe loc si daca renuntam la ea am fi a doua Japonie ? Eu doar am vrut sa-ti arat ca nu are nici o legatura una cu alta, nici macar din punct de vedere al unor atei. ( ca ei cred altceva e partea a doua dar oficial declara ceva corect )
Ca se poate face stiinta si daca esti o persoana religioasa iar este un adevar dincolo de orice banuiala. Pana si curentul ala din biserici se datoreaza descoperirilor unor persoane religioase ca Maxwell sau Tesla.
Deci daca vrei sa vorbim despre Teoria Evolutiei nu te lega de religie pentru ca nu au nici o legatura ( in afara de faptul ca unii preoti ai evolutionismului au fost sau inca mai sunt si crestini ).
Acum ca Teoria Evolutiei este stiinta. Depinde cum definim stiinta. Eu cred ca si Teologia este stiinta dar asta e partea a doua. Cine detine monopolul asupra cuvantului stiinta ca sa ne spuna daca Evolutionismul e stiinta ?
Cand vorbim despre gravitatie dam drumul unui obiect si el pica si atunci intelegem toti ca exista o forta care il trage in jos. ( Mai mult nu inteleg nici oamenii de stiinta, nu stie nimeni ce este gravitatia sau de ce anume exista gravitatia, tot ce stim e ca exista o forta in univers pe care o numim gravitatie ). La fel nu stie nimeni ce este energia, desi toti vorbim despre energie si in ultimul timp si despre energie neagra.

Evolutionismul nu poate fi observat in laborator. Putem observa mici modificari si apoi totul devine "time of the gaps". Credinta unora ca daca astepti 3,5 miliarde de ani, bacteria aia care a venit de nicaieri se poate transforma intr-o forma de viata complexa si probabil inteligenta. Nu e nimic stiintific in asta, tot ce stim este ca impartim cu celelalte specii o parte a ADN-ului ( dar asta nu inseamna ca daca cineva ne creea nu am fi impartit ADN-ul cu restul speciilor ) si ca sunt oase de animale in pamant, diferite de animalele care traiesc azi.
Ca sa devina la fel de adevarata ca si gravitatia ar trebui sa o supunem aceleiasi probe cu marul. Dam drumul unei bacterii si pana atinge pamantul sa se transforme macar intr-un gandac daca nu un om. Restul sunt povesti, cel putin pentru mine, si chiar daca marea majoritate a biologilor crede in povesti asta nu le transforma in adevar. Pentru ca altfel nu stiu pe ce baze negi tu existenta lui Dumnezeu de vreme ce marea majoritate a romanilor crede in Dumnezeu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43