![]() |
![]() |
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Care e legatura cu subiectul topicului? Citat:
1. latura legala: a) interzis avortul-capriciu sub pedeapsa drastica atat pentru cel care il realizeaza (ilegal) cat si pentru cea care apeleaza la el b) oferit adapost copiilor abandonati, intr-un mod transparent si legal - la ora actuala se pare ca legea dimpotriva - sanctioneaza abandonul. 2. latura morala - Biserica 3. latura sociala - educatie mass-media (ca pentru fumat) din care sa reiasa ca a avea o sarcina "neprogramata" nu este o catastrofa, sa abandonezi copilul nu este o vina, dar avortul este o crima. Stiu, nu sunt realist, intr-o lume in care se fac presiuni ca avortul sa devina un "drept al omului", sa afirmi ca "avortul este o crima" iti poate aduce toate nenorocirile din lume pe cap. Citat:
Daca e o situatie ipotetica, atunci de ce invoci realitatea in baza ei? Ai fost invitat sa expui o situatie concreta, reala, sau sa detaliezi astfel incat scenariul sa capete dimensiuni reale. Ai refuzat. Cum poti invoca atunci "realitatea"? Fii amabil si precizeaza: copilul este viabil sau nu? Si cand vorbim de "viabil" nu vorbim de sanse: stiti, in lunea a 7a exista sanse doar de 30% ca acel copil sa supravietuiasca, este "ca si mort" pe cand mama risca 60% sa moara, deci copilul trebuie omorat ca mama sa traiasca. Atat timp cat exista sanse semnificative ca acel copil sa traiasca, mama poate alege - de fapt mereu o face - si cel mai puternic judecator, inainte de Dumnezeu, este chiar propria constiinta (daca o are si nu e prea pervertita). Restul isi pot da doar cu parerea - pentru ca nu stiu situtia reala, de fapt nici doctorii nu o stiu cu certitudine absoluta si cum nu de putine ori s-a dovedit, nici macar cu una minimala. Asadar nu poate nimeni sa o condamne cu atat mai putin sa condamne sau sa absolve intr-o situatie absolut ipotetica. Citat:
Dar este o perspectiva subiectiva care ignora o parte substantiala din realitate, chiar pe cea singura cu adevarat reala: Dumnezeu. Citat:
Cand n-ai nici un Dumnezeu, rugaciunea nu doar ca nu da roade, dar este si un nonsens.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 04.04.2013 at 12:07:44. |
|