Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #291  
Vechi 03.04.2013, 20:17:29
Carmol Carmol is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.03.2013
Mesaje: 64
Implicit Interesant

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Poate fi și greșit, și necesar?
Da, poate fi si gresit si necesar. Analogie:
"Este gresit sa scoti o masea.
O masea ingrijita (prin igiena dentara) rezista toata viata.
Maseaua neingrijita ajunge in starea in care trebuie extrasa.
Este necesar sa o scoti"

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Nu poți adera la două poziții opuse. Te vei rupe în două sau vei fi strivit între ele. Nu poți și să admiți că este ucidere, și să fii de acord cu ea.
Este adevarat. Nu se poate adera simultan la 2 pozitii opuse.

Insa cele 2 propuse de mine nu sunt opuse.
Unindu-le obtinem ceva "gresit insa necesar" - vezi analogia de mai sus.
Aceasta logica este prezenta peste tot in lume. Si ca exemple am:
"Dintre 2 rele alegi raul cel mai mic."
"Intr-o situatie de autoaparare poti raspunde prin violenta (rezultand uneori moartea)."
"In dragoste si razboi totul este permis"
etc.

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
E mai cinstit să nu ne împărtășești părerea că zămislirea este echivalentă cu nașterea.
ZĂMISLÍRE, zămisliri, s. f. (Înv. și reg.) Acțiunea de a (se) zămisli; concepere; naștere, reproducere, înmulțire. – V. zămisli.
Sursa: DEX '98 (1998)

Cred ca stiu la ce va referiti. Conceperea nu inseamna nastere. Aveti dreptate. Ce relevanta are acest adevar banal (truism)?

Multumesc.
Reply With Quote
  #292  
Vechi 03.04.2013, 20:26:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 6.591
Implicit

Cine-i frate Carmolina?
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!
"Trebuie sa mori înainte de a muri
Pentru a nu muri atunci când mori"
Reply With Quote
  #293  
Vechi 03.04.2013, 20:50:04
Carmol Carmol is offline
Banned
 
Data înregistrării: 29.03.2013
Mesaje: 64
Implicit Interesant

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Iti place sau nu, nici tu n-ai fi fost in viata la ora actuala daca acelui "manunchi de celule" nu i-ar fi fost protejat dreptul la viata.

Deci faptul ca poti sa polemizezi cu noi, se datoreaza celor care, macar o data in viata, au considerat ca cei ce pe acest forum, ca viata merita protejata, de la conceptie pana la nastere.

Daca parintii tai, ar fi aderat la argumentele tale in acea perioada in care erai "un manunchi de celule", acum n-ai mai fi fost aici sa sustii aceste idei "stralucite".

Amuzant.
In primul rand te-ai ratacit rau in fraza de la mijlocul postului tau.
Tind sa cred ca patinezi rau de tot cand este vorba de pasaje lungi de text.

B. Avortul meu nu era o chestiune iminenta de care credinciosul de la bloc m-a salvat.
Sunt sigur ca am fost privit ca un manunchi de celule cand eram unul, un embrion cand eram unul si un copil cand eram unul. Tu pari sa nu faci distinctia.
Pe vremea aia faceau femeile ture pe scara cu covorul ud pe burta de zici ca nu era adevarat si uite ca am supravietuit.

III) Am vazut si filmuletul cu avortul chirurgical postat de crestinul ala cu care te mangai tu pe forum. Seamana cu multe alte interventii chirurgicale. Ma afecteaza cam in aceeasi masura. Am vazut si trait mai rau.

-4- Nu am o imunitate la argumente. Cele prezentate de tine sunt formulate gresit si slabe.
Am vazut argumente bune, nici unul de la tine. Care au avut un efect asupra mea. Am trecut de la avort ca si drept la avort ca si privilegiu.

Multumesc.
Reply With Quote
  #294  
Vechi 03.04.2013, 21:17:02
N.Priceputu
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
Da, poate fi si gresit si necesar. Analogie:
"Este gresit sa scoti o masea.
O masea ingrijita (prin igiena dentara) rezista toata viata.
Maseaua neingrijita ajunge in starea in care trebuie extrasa.
Este necesar sa o scoti"
Poate fi greșit și necesar, dar nu în același timp. Sunt de parcurs niște etape, în urma cărora ceea ce era greșit la început devine necesar ulterior, deci pierde caracterul de „greșit”.
Or, etapele astea nu are cum să le parcurgă avortul, el rămânând mereu ceea ce este: ucidere. Numai dacă între timp fătul moare spontan scoaterea sa afară devine necesară.

Citat:
"Dintre 2 rele alegi raul cel mai mic."
Nu e greșit să faci asta; nici necesar, însă bine.
Citat:
"Intr-o situatie de autoaparare poti raspunde prin violenta (rezultand uneori moartea)."
Iarăși nu e greșit. Ceea ce vrei să spui este că uneori consecințele nefaste sunt inevitabile. Cu asta sunt de acord.
Însă în cazul avortului orice altceva decât omorârea fătului reprezintă răul cel mai mic.

Citat:
Cred ca stiu la ce va referiti. Conceperea nu inseamna nastere. Aveti dreptate. Ce relevanta are acest adevar banal (truism)?
Am vrut să spun că este echivalentă cu nașterea, întrucât viața, după cum s-a tot arătat aici, începe de la concepție. Însă cei care acceptă avortul nu sunt de acord cu lucrul ăsta.
Reply With Quote
  #295  
Vechi 03.04.2013, 21:17:50
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.926
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
@Dobrin7m

Ce mi-ai trimis tu este un rahat impachetat frumos.

Este exact ce am zis eu. Esti obligat sa te duci la razboi, expediat chiar cu binecuvantarea bisericii. Biserica zice cand fraierul de la granita iti este aproape sau cand iti este dusman.
Esti proprietatea statului in vreme de restriste.
Nu e nici o rusine, toti suntem, este pretul pe care il platim pentru viata pe care o ducem. Asta este realitatea. Nu fantezii despre "intoarce celalalt obraz", "sa nu ucizi", "poarta-te cu aproapele tau asa cum ai vrea sa se poarte si el cu tine".
Spune-mi cate clipe de razboi ai trait tu. usor vorbesti tu despre aceste lucruri.
Bunicul meu a facut razboiul, si a murit la 6 luni de la lasarea la vatra. L-a rapus un cancer de stomac dupa ce a mancat, in timpul razbiului, resturi din gunoaie.
O buna cunostiinta de a mea , fie iertata ca a murit, a scapat cu viata in tinerete, cu ajutorul lui Dumnezeu, in urma invaziei rosii, cand au trecut rusii Prutul. Stii ce inseamna sa stai ascunsa o saptamana in podul casei in fan, flamanda si fara apa, si sa fii impunsa de baionete , cautandu-te si sa nu scoti un sunet? Prietenele ei care au fost gasite, au fost violate si ucise.

Deci ce spune Biserica despre razboi nu este rahat impachetat frumos ca tu nu stii cum este sa treci un razboi. Ci are dreptate, ca razboiul este extrem de greu de suportat si de dus si bine ar fi sa se poata intelege statele fara conflict armat. insa daca se ajunge la asa ceva tocmai oamenii nevinovati trebuie aparati. iar cel care este ostas de aceea primeste binecuvantarea Bisericii pentru ca apara oameni nevinovati. De aceea Biserica spune da, dar doar razboi pentru aparare.


Citat:
Daca aproapele tau e un musluman militant care vrea reinstaurarea califatului iti garantez ca unul dintre voi o sa traga batul cel scurt.
Crezi ca aia nu ar tabara pe noi daca nu ar risca sa fie stersi de pe fata pamantului?
Si desigur ca nu de noi, ci de tarile alea decazute in acceptarea homosexualitatii si a casatoriilor de acelasi sex dar care nu ne deranjeaza, ba chiar ne apara nestiind dispretul cu care sunt vazute de cei cu Dumezeu de partea lor.
Despre ce dispret vorbesti? Un crestin nu dispretuieste oameni ci dispretuieste pacate. Asadar nu oamenii unei tari sunt dispretuiti ci pacatul desfaranarii este dispretuit. de ce ar tabara musulmanii pe noi? Ca suntem crestini oare? si suntem aparati pentru asta de statele mari ale Europei care accepta homosexualitatea? Oare chiar asa crezi tu ca aceste state puternice ne apara asa ca suntem crestini, dezinteresat? Unde isi desfac produsele aceste state ale Europei, puternice , dupa ce au distrus economia statelor sarace, cum suntem noi? Deunazi , prietena mea catolica mi-a arata o pereche de botine foarte frumoase din piele, un brand foarte cunoscut, si foarte scumpe. de ce mi le-a aratat? era incantata ca erau lucrate in Romania. Sigur brand cunoscut, produs extrem de scump , lucrat in Romania cu mana de lucru ieftina. Daca ar fi facut pantoful acela un pantofar englez cu siguranta ca salariul lui era altul nu acela pe care l-a primit pantofarul roman.

Citat:
Imi amintesc un post facut de "un crestin" in care topaia la ocazia sa scoata in evidenta diferentele culturale intre scumpa Romanie si jegurile alea opulente si decazute care ne asigura libertatea. Si inainte sa sariti cu gura ca armata romana face si drege uitati-va la istorie cate neamuri ne-au cotropit si ce putem sa punem noi pe masa puterilor mondiale in ziua de azi.
Eu zic ca asa cum suntem noi o tara mica, am facut multe in acest loc unde suntem pozitionati. Am stat in calea multora aici la Marea Neagra si am reusit totusi sa rezistam ca tara si sa ne pastram valorile. Si ce e mai important una dintre valorile noastre este credinta noastra ortodoxa.

"Pe înapoierea și pe sacrificiul nostru s-a dezvoltat Occidentul. Astăzi ei conduc lumea și ne pustiesc din nou țara. Noi nu avem nici o legătură spirituală cu ei, nici un fel de empatie și de comunicare cu ei, ne scufundă din criză în criză, din mizerie în mizerie, și poporul român rabdă. Lucrul acesta nu se întâmplă cu ungurul, cu polonezul, cu alții, care se scutură repede de apăsarea altora.

Dar românul, săracul, rabdă. Să știți că noi așa am rezistat în istorie, prin răbdare și rugăciune. Asta putem face și acum: să ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne ajute să putem răbda toate necazurile și nenorocirile care vin peste noi. La ora actuală nu avem altă cale decât răbdarea și rugăciunea.

Rezistența noastră stă în dreapta credință
Interviu cu Arhimandritul Iustin Pârvu, Mânăstirea Petru Vodă – Neamț
Sursa: revista Credinta Ortodoxa, text obtinut prin amabilitatea dl Ioan Enache

– Părinte Iustin, am venit la Sfinția Voastră cu o durere în suflet, provocată de textele tot mai dese care anunță dispariția poporului român, dar și de situațiile cumplite de criză prin care neamul nostru trece în acești ani. Credeți că suntem pe cale de pieire, de dispariție din istorie?

- Să știți că și eu mi-am pus întrebarea aceasta de la vreme încoace. Poate că datorită sărăciei, datorită crizelor… dar la noi criza aceasta a fost și este permanentă. Suntem o insulă latină, înconjurați peste tot de slavi și, unde mai pui, suntem și ortodocși pe lângă faptul că suntem români. Multora nu place de loc rezistența noastră în mijlocul Europei. Pe noi ne dușmănesc toți, și Răsăritul, și Apusul. Ne aflăm între ciocan și nicovală. Așa a fost tot trecutul nostru, toată istoria. Rezistența noastră a stat în dreapta credință, în adevărul ortodox pe care l-am apărat. Poporul nostru este una cu Biserica, una – cu satul, una – cu credința lui. În acestea constă tăria lui. Dacă nu era așa, eram de mult desființați.

Noi nu mai avem astăzi mamele de altădată, după cum nu mai avem nici duhovnicii de altădată. Elementul esențial al organismului societății îl constituiau mamele creștine și duhovnicii îmbunătățiți. În acestea au lovit dușmanii întâi, prin modernism, comunism, propagandă atee, schimbări în educație și altele. Familiile s-au modernizat, mamele nu mai nasc mulți copii, unul, doi, sau deloc. Dacă ele nu mai fac copii, neamul piere! Îi omorâm încă din pântece și ne transformăm în satrapi, ucigași de prunci, continuu și, astfel, devenim, ucigași de nație. Cei care au programat astfel de grozăvii, dezechilibrele acestea, știu că familia este cărămida clădirii. De aceea au acționat în fel și chip ca să nu mai aibă românul o familie puternică, să nu urmeze o școală puternică, să nu dețină o Biserică puternică, elementele de susținere ale societății, ale neamului."

Sursa: Război întru Cuvânt ( http://www.razbointrucuvant.ro/recom...si-rugaciunea/ )

Citat:
Realitatea in care moartea este dupa colt. Fie ca pentru tine sau manunchiul ala de celule numit copil. Toate plecaciunile si toate rugaciunile nu te vor ajuta in vreme de razboi. Sau poate ca da - te vei ascunde in haine de preot in spatele frontului si nu din cauza ca vrei sa ii sfintesti pe morti ci doar pentru ca nu vrei sa devii unul.

Multumesc.
Eu nu am cum sa ma ascund in haine de preot fiind femeie insa intr-o postare viitor am sa iti arat ce inseamna sa fii preot militar. Da moartea vine pentru toti insa nu noi trebuie sa aducem moarte semenilor nostri fie ei si nenascuti. In mana lui Dumnezeu sta viata si moartea nu in mana noastra.
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca

Last edited by dobrin7m; 03.04.2013 at 21:24:18.
Reply With Quote
  #296  
Vechi 03.04.2013, 21:25:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.084
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
In primul rand te-ai ratacit rau in fraza de la mijlocul postului tau.
Tind sa cred ca patinezi rau de tot cand este vorba de pasaje lungi de text.
Sau poate ai tu dificultati de intelegere.

Citat:
B. Avortul meu nu era o chestiune iminenta de care credinciosul de la bloc m-a salvat.
Sunt sigur ca am fost privit ca un manunchi de celule cand eram unul, un embrion cand eram unul si un copil cand eram unul. Tu pari sa nu faci distinctia.
Adica vrei sa spui ca ai supravietuit datorita unor circumstante si nu datorita unui respect deosebit pentru viata a parintilor tai.
Este perfect posibil si asa.

Ideea era alta, dar se pare ca ai ratat-o cu succes, daca se poate spune asa.

Citat:
III) Am vazut si filmuletul cu avortul chirurgical postat de crestinul ala cu care te mangai tu pe forum. Seamana cu multe alte interventii chirurgicale. Ma afecteaza cam in aceeasi masura. Am vazut si trait mai rau.
In parte asta ii spuneam si eu.
Ca n-ai discernamantul necesar pentru a pricepe despre ce e vorba.

Citat:
-4- Nu am o imunitate la argumente. Cele prezentate de tine sunt formulate gresit si slabe.
Sau poate ceasca ta este deja plina.

Citat:
Am vazut argumente bune, nici unul de la tine. Care au avut un efect asupra mea.
Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
@Alin
Ai dreptate in multe privinte.
Nu pot sa nu simpatizez cu pozitia ta.
N.B.: un mincinos bun trebuie sa aiba si o memorie buna.

Citat:
Am trecut de la avort ca si drept la avort ca si privilegiu.
Crezi ca-i pasa cuiva?
Oricum lipseste esenta.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #297  
Vechi 03.04.2013, 21:32:46
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Mesaje: 3.926
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul

III) Am vazut si filmuletul cu avortul chirurgical postat de crestinul ala cu care te mangai tu pe forum. Seamana cu multe alte interventii chirurgicale. Ma afecteaza cam in aceeasi masura. Am vazut si trait mai rau.

-4- Nu am o imunitate la argumente. Cele prezentate de tine sunt formulate gresit si slabe.
Am vazut argumente bune, nici unul de la tine. Care au avut un efect asupra mea. Am trecut de la avort ca si drept la avort ca si privilegiu.

Multumesc.
Iata ce face pacatul din om. Il face sa dispretuiasca omul. "Crestinul ala" este un om, are un suflet, si are simtaminte. Ortodoxia face din om un indumnezeit adica un om care sa te iubeasca si pe tine chiar daca il dispretuiesti. Fie si numai pentru acest lucru, pentru ca face ca omul sa iubeasca oamenii, ortodoxia este o cale buna. Daca am fi cu totii iubitori de oameni cu adevarat, fara subiectivism , nu ar mai exista razboaie, crime si rau in lume si pe pamant toti ar fi fericiti. Aceasta este ceva extraordinar, de aceea atata impotrivire.

Te rog sa imi raspunzi sincer la o intrebare: este rau ca oamenii sa devina buni cu adevarat si sa iubeasca semenii? toti oamenii, nu doar unii. Si daca toti devin buni esti de acord ca raul va dispare de pe pamant? Arata-mi o cale care are puterea sa faca din toti oamenii , oameni cu adevarat buni si iubitori.
__________________
"De carma mintii atarna incotro pornim si unde mergem.
Adevarul este fiinta vie.
Gandurile omului nu sunt ca si gandurile Domnului.
Credinciosul in Dumnezeu depaseste limitele omului.
Nu sunteti voi cautand pe Iisus? Voi stiti despre Iisus o multime de lucruri dar nu il stiti pe El. Si pana nu Il gasesti pe Dumnezeu, nu te afli nici pe tine, nu-ti gasesti nici sensul tau nici sensul lumii." Cuv. Arsenie Boca
Reply With Quote
  #298  
Vechi 03.04.2013, 21:53:43
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.285
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
Nu cred ca vom ajunge niciodata la un consens.
Eu vreau ca avortul sa ramana. Ba chiar cedez teren. Admit ca formula curenta este gresita in cateva privinte si poate fi imbunatatita in directia voastra.
Ader la ideea crestina ca este gresit. Insa si la cea umanista ca uneori, in anumite cazuri si circumstante este necesar.
Nu vad reciprocitate in ceea ce voi sustineti.
Vad numai agresiune si o pozitie sterna "Avortul este crima", "Interziceti toate avorturile" etc.

In aceasta instanta va percep ca si agresori irationali.
Vad pozitia necinstita de a generaliza. Si faptul ca sunteti inflexibili. Atat de inflexibili ca nici nu luati in considerare argumentele contra pozitiei voastre.
Usurinta cu care condamnati o femeie ipotetica este necinstita precum si faptul ca va adapostiti in spatele truismelor fara a lua in considerare subltilitatile realitatii in care traim.

Asta creeaza zidul de necooperare de care ne lovim in opinia mea.
Teama de a deschide cutia pandorei se afla de ambele parti si este justificata.

Multumesc.

Incerc sa transez mai jos putin problema avortului dintr-o perspectiva BIBLICA.

1. Omorul este condamnat in Legea lui Moise.
2. Refuzul repetat al procreerii, este pedepsit de Dumneze in Onan.
3. Orice omor in Vechiul Testament este pedepsit.
4. Scriptura afirma in multe locuri ca in pantecele mamei este o persoana, un copil.
5. Biserica si Toti Sfintii parinti au facut urmatoarele afirmatii:
- in pantecele mamei este o persoana
- omorul copilului din pantece ESTE OMOR si egal cu orice omor
6. Chiar si romanii in antichitate vorbeau despre "DREPTUL COPILULUI NENASCUT", chiar daca avortau sau ii omorau dupa nastere.



Dumnezeu, in Biserica sa CONDAMNA UCIDEREA si avortul.

Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti.

Daca doresti o argumentare ampla pentru afirmatia asta se poate face, dar cred ca si tu constientizezi ca este adevarat ce zic.


Daca Dumnezeu, Creatorul, 1) ne porunceste sa nu omoram, 2) ne pedepseste cand omoram , tu afirmi in continuare ca:

- Porunca lui Dumnezeu este gresita, si sa o incalcam ?

Iti asumi in mod constient aceasta opozitie cu Dumnezeu, opozitie pe care o fac numai diavolii pe pamantul asta?

Iti asumi ca Iisus Hristos spune NU omora un copil si ca tu accepti si promovezi ideea omorului?




Altfel spus, oare zice Iisus Hristos un lucru bun sau un lucru rau cand zice: "nu omora", prin vocea Bisericii, a Sfintilor Parinti, si a lui Personala?
Reply With Quote
  #299  
Vechi 03.04.2013, 21:55:06
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit

Tinerii din Canada doresc interzicerea avorturilor


sursa: www.lifesitenews.com



Un sondaj de opinie între tinerii din Canada a arătat clar faptul că marea majoritate a tinerilor cred că avortul trebuie interzis după 12 săptămâni de sarcină.
Sondajul a fost realizat de către organizația Environics și a fost comandat de către organizația LifeCanada, care se ocupă cu educația pro-viață.
Acest sondaj a inclus 2021 canadieni. El a ajuns la concluzia că 80% dintre tinerii între 18 și 29 de ani se opun ferm avorturilor de după trimestrul al treilea de sarcină și 55% se opun celui din al doilea trimestru.
De asemenea, 60% dintre respondenți au spus că trebuie instituită protecția legală a vieții intra-uterine, iar 23% au spus că viața trebuie protejată de la concepție.
Cei mai mulți dintre tineri cunosc dezvoltarea foetusului în pântecele mamei și susțin dreptul copilului nenăscut la viață.
Este cu totul încurajator faptul că tinerii cunosc mai multe despre taina vieții și că doresc restricții legale pentru avorturile târzii.
În Canada, cazul în care 491 de copii au fost născuți vii după avorturi ratate, și apoi lăsați să moară, a deschis o dezbatere uriașă.
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
  #300  
Vechi 03.04.2013, 22:03:13
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Mesaje: 32.376
Implicit Strigatul mut

http://www.youtube.com/watch?v=Jg2V7rmArsw
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie.
(Părintele Alexander Schmemann)
Reply With Quote
Răspunde