Fratilor
Va indemn la pace, ca sa nu cadem noi in fariseism. Daca ne uitam la invataura din Sfanta Scriptura si invatatura Sfintilor Parinti care s-a inspirat din Sfanta Scriptura prin rugaciune si lucrearea Duhului Cel Sfant ne spune si ne indeamna la dragoste de Adevar. Dar ne mai indeamna si la smerenie, fratilor! Si ne mai indeamna si la iertare, fratilor! Sa nu luam la noi sminteala si sa ne chemam singuri cei drepti, lasati pe altii sa o faca! Bucurati-va ca acesti oameni vin la noi sa ne spuna ce gresim. Eu le mutumesc pentru gestul lor, avem de invatat de la toti! Fratilor nu fiti iuti la raspunsuri si nu va grabiti sa dati verdict, caci judecata aceasta nu este a noastra si nici a lor! Sfintii parinti ne-au transmis ca invatatura Lui Hristos este Dreapta si de la Dumnezeu si nu a lor ca Sfinti! Si Pavel tot Apostolul Lui Isus a fost, chiar daca l-a vazut pe Isus in drum spre Damasc ca o aratare in Lumina Cea Sfanta care l-a trezit! Iata el cel circumcis a ajuns sa spunca ca circumcizia nu este cu nimic de ajutor in fata Lui Dumnezeu in veacul acesta!
Pentru ca iata ne-am luat singuri un loc dinainte si poate nu ni se cuvine si vom fi trimisi dinapoi. Fratilor, haiditi sa ne luam locul dinapoi si daca ni se va cuveni vom fi chemati dinainte, daca nu vom ramane cu cinste in acel loc!
Fratilor nu la sminteala cheama dreapta credinta, ci la a asculta Cuvantul Lui Dumnezeu! Si asta prin fapta, adica prin ceea ce spune gura noastra! Limba aceasta ascutita e ca o para de foc si de multe ori ma rog sa imi pun calus la gura, ca sa nu spun ceava ce ar putea sa se inteleaga gresit si sa aduca smiteala in inima fratilor mei!
Fratilor sa nu ne ratacim noi in mandrie si sa credem ca suntem mai drepti decat suntem!
Sa nu aruncam cu vorbe grele, pentru ca invataturile Sfintilor sa nu fi venit degeaba la noi!
|