Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2013, 05:20:38
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si stii de ce? Pentru ca oamenii sunt exasperati.
In tarile civilizate, cainii nu sunt prinsi ca pe urma sa li se dea iar drumul pe strazi.
Nu a fost vorba de disperare cand s-au intamplat acele incidente. Asa cum au ars si gainile si ratele cand a dat "gripa aviara" in Romania. Daca tot sunt eutanasiati, macar sa le dea o injectie letala, nu sa se zvarcoleasca minute in sir pana mor. E cam crud. Apoi, numai eticheta de ucigasi de caini nu ne mai trebuie.

Nu, nu li se dau drumul pe strazi. Dar nici nu sunt omorati cu cruzime. Suntem totusi in sec. 21. Sau aplicam metoda lui Ceausescu. Punem otrava prin parcuri.
Citat:
In tarile civilizate, unde sunt eutanasiati, nu li se taie gatul.
Exact. Nu li se taie gatul, ci li aplica injectia letala. :) Mult mai omenesc.
Citat:
Serios? Zi-mi si mie o tara care tine cainii in tarcuri pana mor de batranete, pe banii publici.
Unde am zis eu ca ii tin pana la adanci batranete?
Am spus ca variaza termenul, nu peste tot este 15 zile. La Japonezi termenul este de 3 zile. Prin vest, variaza de la tara la tara si de la adapost la adapost. Apoi, daca sunt pui, sunt tinuti mai mult in viata decat cei batrani. In unele tari ai termen de cateva luni, in altele un an. Si in vest deobicei adoptia de caini necesita ceva timp. Trebuie sa completezi formulare, sa vezi daca te potrivesti cu cainele, sa platesti taxele etc. Nu stiu daca in 15 zile e timp.
Citat:
Da, la noi voluntarii se ocupa cu lobby asupra factorilor de decizie ca acesti caini sa manince oameni si banul public.
Stii ce sa faci ca sa nu fi atacat de patrupede? Trebuie sa ai mereu mancare de caini la tine. (sfat de la unii "iubitori" de animale)

Legat de voluntari. In SUA sunt mai multe organizatii. Este SPCA-ul care patruleaza si se ocupa de sterilizare, luatul animalelor abandonate pe strazi/terenuri/case, confiscarea animalelor neingrijite etc. La ei se eutanasiazea cainele/pisica daca dupa o perioada nu sunt adoptati. Apoi mai sunt adaposturi create de alti voluntari, care tin cainii acolo pana mor. Insa organizatia oficiala este SPCA. Oricum, se fac multe reclame ptr. adoptii.
Citat:
Si cu protectia oamenilor cum ramane?
Complicat. Statul ar trebui sa se ocupe de protectia cetatenilor, inclusiv politia. Defapt, nu ar trebui sa fie haite de caini salbatici pe strada.

Cand am zis protectia animalelor m-am referit la asociatii gen SPCA. De exemplu: un om si-a cumparat un cal si in loc sa aiba grija de el, il tine flamand, bolnav, poate il mai si bate. Sunt anuntati cei de la SPCA si vin si iau calul, il ingrijesc, iar apoi cauta stapan. In sensul acesta este protectia animalelor in vest. A, si ii amendeaza pe cei care abandoneaza animelele. Mi se pare si normal, nu? Din moment ce ti-ai luat angajamentul sa ti un animal, atunci ai obligatia sa te ingrijesti de el.

Citat:
Motivul ar fi..?
Daca un caine este adoptat de la adapost, nu face pui, deci nu se inmulteste. Chiar daca ar fi abandonat, tot nu o sa faca pui. Toate animalele de la adapost sunt sterilizate ptr. a tine nr. lor sub control. Majoritatea posesorilor de caini au pet-urile sterilizate.

Citat:
Serios??
Adevarul e ca sterilizarea nu poate tine ritmul cu inmultirea lor.
Si nici nu exista interes in acest sens.
Pai daca toti cainii, dar toti, sunt sterilizati, teoretic in cativa ani ar trebui sa cam dispara. Cainii vagabonzi nu au o viata asa lunga, comparativ cu cei tinuti la curte sau in casa. Ii mai calca masina, se mai imbolnavesc, iar daca sunt sterilizati, nu se mai inmultesc.
Treaba cu sterilizarea cainilor e de cand era Base primar. Daca atunci ar fi fost toti cainii sterilizati, caci nu erau asa multi ca si acum, pana in prezent ar fi disparut de pe strazi.

A, si i-as obliga si pe cei de la tara sa isi sterilizeze cainii.
Citat:
In nici o tara civilizata, cainii nu sunt sterilizati si lasati liberi pe strazi.
Asa e. Doar ca ei nu au sute de caini in fiecare oras. Nici nu cred ca am avea loc ptr. atatia caini. Nu avem adaposturi suficiente si incapatoare. Asta e o problema. Sunt ff multi caini. In vest, sunt 2-3 parasiti de stapani, nu haite peste haite.
Citat:
Pai asta este solutia "civilizata": se pompeaza bani in sterilizarea cainilor, vaccinarea lor, iar problema ramane, la schimb, pentru banii astia avem oameni muscati si omorati.
Asta e varianta PD-L sau ce partid o fi. Adica, ei mimeaza ca sterilizeaza cainii si cer bani ptr. asta, dar nu fac nimic. Cum am mai spus, daca acum 10 ani, cainii ar fi fost sterilizati pe bune acum 10 ani, nu ar mai fi existat pe strazi. Poate asa, 1-2, nu tarle.

Last edited by Parascheva16; 03.09.2013 at 05:54:37.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Legea sanatatii - eutanasierea saracilor florin.oltean75 Generalitati 121 16.01.2012 11:43:36