![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Yasmina, sunt perioade când chiar și iubitorii de animale au înclinație spre măsuri mai radicale.
Deoarece, te rog să cugeți un pic la asta, dincolo de cei care urăsc animalele (și urăsc tot ce mișcă pe lumea asta), noi cei din București suntem amenințați, la nivelul trebuințelor bazale de securitate, în fiecare zi. Nu e vorba de iubirea sau ura față de câini. Ci e vorba de faptul că nu e zi, de 20 ani, să nu fim pândiți de unul sau mai mulți câini care sar de unde nu te-aștepți, gata să te muște, să te sfâșie, să te sperie măcar... Și mai sunt și copiii și bătrânii și bolnavii... Sunt 20 de ani de când ne e frică să mergem liniștiți pe stradă, înțelege te rog. Eu sunt iubitor de animale. Când eram copil părinții mei nu aveau grijă de nici un animal din curte. Eu am îngrijit, de mic până am plecat din casa părintească, tot ce mișca: porcul, gainile, gâștele, câinele, pisica, porumbeii, curcile, iepurii - cu tot cu puii lor. Gâștele le învățam de când erau bobocei gălburii să meargă cu mine la gârlă, pe ulițele satului, cam 1 km și stăteam cu ele până seara apoi le aduceam acasă. Cu vremea învățaseră drumul și eu doar o luam înainte seara iar ele mă însoțeau zburînd deasupra mea și îmn jurul meu, vesele. Cred că înțelegi câtă fericire am trăit în copilărie, însoțit de toate vietățile pământului... Iar pe câini îi luam cu mine peste tot, îi învățam până și fotbal, mergeam la vânătoare etc. Așa sunt copiii de la sat, așa am fost eu. Dar aici e altceva. Nu de iubire e vorba între noi și maidanezi, ci de colți care sfâșie, de boală și moarte, de suferințe mii și mii. Și eu am fost mușcat și soția mea... BIne că încă nu au pățit nimic copiii. Dar pot păți oricînd. Te rog să înțelegi că nu avem nimic împotriva animalelor, că iubim câinii, însă situațai din BUcurești și din alte orașe trebuie să înceteze. S-a ajuns prea departe. Nu cu plăcere voi vota pentru eutanasie ci, te rog să mă crezi că o spun cu mâna pe inimă: cu durere și cu neputința altei soluții. Dar o voi face. Dumnezeu să mă ierte, nu avem alternativă. Terog să mă ierți și tu, să fii un pic empatică și să te imaginezi zi dezi în locul nostru cu copiii printre haite de câini vagabonzi care mușcă, sfâșie, omoară. Te rog, înțelege că nu din răutate și nepăsare vreau să se termine odată, ci din groază. Am ajuns fobici, îngroziți, obsedați de lătrături, de mârâituri, de sânge... Parcă Dumnezeu ne-a dat o pregustare a iadului...Mă gândesc uneori... Și poate că ne-a pus o oglindă a propriei noastre răutăți... |
|