Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.09.2013, 21:14:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Scuza-ma, dar... tu vezi ce scri?!
Pentru ca nu sunt de acord cu moartea cainilor maidanezi care a ajuns in strada tot din vina OMULUI, inseamna ca am probleme sociale si urasc oamenii?! Te-ai ticnit?!
Pai ticniti sunt cei care prin tot felul de argumente fistichii ajung la concluzia ca acesti caini trebuie sa ramana in continuare pe strazi, sa traumatizeze si sa omoare oameni sau vin cu solutii SF de genul sa fie stransi in tarcuri cu zecile de mii si intretinuti cu anii.

Citat:
Si cum ramane cu porunca "Sa nu ucizi?" Nu specifica doar sa nu ucizi oameni.
Asta dovedesti ca esti corijena la catehizare.

Citat:
E adevarat, la noi in oras a fost destul de frumos rezolvata treaba cu cateii comunitari, ca Slava Domnului, avem un primar capabil. Avem 2 adaposturi, unu al primariei si unu al unei fete care saraca face tot ce poate pentru cateii astia, doar ea stie cum se descurca fara finantare, fara nimic, doar din donatii, dar sincer, are respectele mele fata.
Inseamna ca aveti doar cateva zeci iar restul din motive misterioase se tin departe de oras.
Acum imagineaza-ti cum se rezolva problema similar pentru 50.000 caini.
De cate fete frustrate si fara viata persoanala e nevoie?

Citat:
Apoi, tu ai impresia ca daca OAMENII care ti-s tie atat de dragi, nu si-ar fi abandonat cateii pe strazi, ar mai fi acum atatia?1 Gandeste-te si fa o socoteala. Numai doi catei sa fie aruncati pe strada, sa zicem, mascul si femela, si intr-un an deja mai poti numara 3-7 pui de catei, s cu fiecare an ce trece tot mai mult. Deci da, e vina oamenilor.
multi sunteti cu "Luati-i aasa daca ii iubiti asa de mult"
Raspunsl e simplu: Nu-i ma abandonati voi, ca eu as lua, dar n-am unde sa tin nici macar 2 caini, apoi pe toti.
Poti fi sigura ca cei care sunt pentru eutanasierea lor nu i-au abandonat pe strazi, ca daca ii aveau pe mana, nu ajungeau pe strazi ci ...te las pe tine sa ghicesti unde.

Deci cei care i-au abandonat in loc sa le faca felul la vremea lor, sunt si cei care urla acum impotriva eutansiereii.
Nu au putut atunci, nu pot nici acum..
Vechi 20.09.2013, 05:07:53
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai ticniti sunt cei care prin tot felul de argumente fistichii ajung la concluzia ca acesti caini trebuie sa ramana in continuare pe strazi, sa traumatizeze si sa omoare oameni sau vin cu solutii SF de genul sa fie stransi in tarcuri cu zecile de mii si intretinuti cu anii...
Nimeni nu susține să rămână câinii pe străzi; și nu e SF soluția să fie strânși în țarcuri(cu zecile de mii!!!), sterilizați și hrăniți cât timp trăiesc sau până-s adoptați (dar cip-uiți în cazul adoptării).

E singura soluție rezonabilă pentru România Creștinortodoxă. Dumnezeu ar ierta pe români pentru moartea lui Nicolae Ceaușescu.

Last edited by Demetrius; 20.09.2013 at 05:10:11.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 12:14:06
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Sti care e treaba?! Nu se tin cainii departe de oras, ci cei care vin in oras sunt stransi frumos, sterilizati si dati spre adoptie. In el ma rau caz mor cainii de batranete. Nu zic ca nu mai e nici un caine, dar nu avem zeci e mii de caini. Poate sunt zeci, si aceia, in mare parte sunt sterilizati...

E nevoie de cap ca sa faci ceva. Si in restul tarii, daca se actiona din timp, nu se aungea aici, dar din pacate banii care erau pentru asa ceva au ajuns in buzunarele unora...
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 15:17:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Sti care e treaba?! Nu se tin cainii departe de oras, ci cei care vin in oras sunt stransi frumos, sterilizati si dati spre adoptie. In el ma rau caz mor cainii de batranete. Nu zic ca nu mai e nici un caine, dar nu avem zeci e mii de caini. Poate sunt zeci, si aceia, in mare parte sunt sterilizati...
E nevoie de cap ca sa faci ceva. Si in restul tarii, daca se actiona din timp, nu se aungea aici, dar din pacate banii care erau pentru asa ceva au ajuns in buzunarele unora...
Nu se pot adopta sute de mii de caini. Primarul Tulcei spune ca in sase ani au fost doar patru adoptii de caini maidanezi. Si de ce sa adopte o familie caini maidanezi, cand nivelul de trai e oricum scazut. Isi lasa copiii flamanzi doar ca sa hraneasca niste caini? Ce crestin mai e acela?
Uite o solutie buna, sa fie exportati in strainatate, iar aceia ii vor eutanasiaza, ca asta fac cu cainii de la ei. Astfel nu ii eutanasiem noi, pentru ca nu vor unii iubitori de animale.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 15:23:23
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Ce vreoam sa zic de fapt.... Cainii prin oras pe la noi au inceput sa fie sterilizati in urma cu mai bine de 12 ani, 12 ai in care nu s-au inmultit, sau au fost putini cei care s-au inmultit. Cei batrani au murit de batranete, si multi caini au putut fi plasati la tara, cu umblatul dn caa in casa... Asa ca sanu-mi ziceti mie canu se poate face nimic altceva in afara eutanasierii..

De fapt, acum nu stiu daca semai poate face ceva, ma ales in capitala, unde deja sunt exagerat de multi.

Ca idee, s-ar putea eutanasia cainii agresivi (care, sincer, ii vezi dela o posta) si ei batrani, iar restul sa fie sterilizat si plasati in adaposturi. Se poate, dar cei de sus (aka conducerea) prefera sa bage fondurile in buzunarele proprii, iar apoi se plang.
Repet, se poate, dar nu se vrea. Ceea ce e cu totul alta discutie.
Reply With Quote
Vechi 21.09.2013, 09:17:49
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
...
batrani, copiii orfani, familii sarace, etc...
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
... Isi lasa copiii flamanzi doar ca sa hraneasca niste caini? Ce crestin mai e acela?...
... aceia ii vor eutanasiaza, ca asta fac cu cainii de la ei. Astfel nu ii eutanasiem noi,...
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.(Mt7,5)

Te îndoiești de altul, dar cu tine ești ”băiat fin”; Când militezi pentru uciderea câinilor te ascunzi după neologismul eutanasiere că-i mai "soft", nu așa de dur ca ucidere și nu te expui solitar, ci te diluezi în plural.

Cine-i... creștin? Ăla care dă de mâncare la câini, sau ăla care vorbește de
bătrâni, copii orfani, și familii sărace, dar omoară câini?
Reply With Quote
Vechi 21.09.2013, 11:27:54
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Foarte multe vorbe,mult prea multe vorbe.Noi,adica cei din cartierul meu,am trecut la fapte,putin exasperati de viteza de melc a autoritatilor.De ceva vreme am inceput metodic curatarea cartierului de caini maidanezi si ieri,pentru prima data dupa multi ani,am avut strazi intregi fara maidanezi.I-am adunat pe toti(fara exceptie) cu hingherii si directia adaposturi sau unde ii mai duc ei.Macar pe acest aspect cartierul nu mai arata acum a periferie indiana,cu tot felul de maidanezi si adaposturi mizere,infecte si insalubre,o rusine.Si puterea exemplului a dat roade pt ca cei de pe partea opusa a strazii au trecut si ei la aceleasi masuri,probabil nu prea fericiti sa ramina doar ei cu maidanezi.Am curatat dupa ei si acum arata mai civilizat locul.Un lucru este cert,pe viitor nimeni de aici nu-i va mai accepta precum in trecut,oamenii au fost foarte clari.Deci oameni buni se poate si cand primari incapabili nu sunt in stare de nimic concret,pana la urma daca nu ne ajutam noi singuri nu ne ajuta nimeni.Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2013, 11:34:42
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 17.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Foarte multe vorbe,mult prea multe vorbe.Noi,adica cei din cartierul meu,am trecut la fapte,putin exasperati de viteza de melc a autoritatilor.De ceva vreme am inceput metodic curatarea cartierului de caini maidanezi si ieri,pentru prima data dupa multi ani,am avut strazi intregi fara maidanezi.I-am adunat pe toti(fara exceptie) cu hingherii si directia adaposturi sau unde ii mai duc ei.Macar pe acest aspect cartierul nu mai arata acum a periferie indiana,cu tot felul de maidanezi si adaposturi mizere,infecte si insalubre,o rusine.Si puterea exemplului a dat roade pt ca cei de pe partea opusa a strazii au trecut si ei la aceleasi masuri,probabil nu prea fericiti sa ramina doar ei cu maidanezi.Am curatat dupa ei si acum arata mai civilizat locul.Un lucru este cert,pe viitor nimeni de aici nu-i va mai accepta precum in trecut,oamenii au fost foarte clari.Deci oameni buni se poate si cand primari incapabili nu sunt in stare de nimic concret,pana la urma daca nu ne ajutam noi singuri nu ne ajuta nimeni.Numai bine!
Felicitări! Jos pălăria!
Reply With Quote
Vechi 21.09.2013, 13:21:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău.(Mt7,5)
Te îndoiești de altul, dar cu tine ești ”băiat fin”; Când militezi pentru uciderea câinilor te ascunzi după neologismul eutanasiere că-i mai "soft", nu așa de dur ca ucidere și nu te expui solitar, ci te diluezi în plural.
Cine-i... creștin? Ăla care dă de mâncare la câini, sau ăla care vorbește de
bătrâni, copii orfani, și familii sărace, dar omoară câini?
Ceea ce am scris e e corect, neintelegerea e la tine, pentru ca faci o confuzie intre budism si crestinism. Si, cum arati in mesaj, chiar tu esti cel ce judeca presupusa greseala a celuilalt.
In religiile orientale multe animale sunt considerate sacre (sfinte). Omorarea lor este considerata un mare pacat, echivalentul omorarii unui om. Chiar si soarecii (si sobolanii) au un templu inchinat lor. Aceasta intelegere provine si credinta lor panteista, divinitatea fiind efectiv in toate fiintele, omorarea lor e un pacat mare. Chiar observam in mesajele trecute ca unii din media se opun eutanasierii invocand aceleasi argumente din religiile orientale.
Am scris in mesajul precedent, daca cineva se opune strangerii cainilor si acestia omoara un singur om, nu e vorba de omor din culpa (neintentionat)? Chiar daca se ascunde in spatele unor vini colective (fiind mai multi care se opun).
De asemenea, sa lasi pe altii sa moara de foame hranind cu banii aceia cainii maidanezi, sau sa nu ajuti bolnavii (ma refer la sumele ce ar trebui alocate de stat pentru ingrijirea cainilor in adaposturi) este tot un pacat.
Pacat in crestinism este sa nu manifesti sadism fata de animale, nu ca omori un tantar sau un soarece. Daca te ataca un lup si nu te aperi nu e martiraj, ci sinucidere.
Am vazut acum pe alt topic ca esti Nae, deci ne stim de vreo 5 ani, de pe forumul catolic. Ti-am scris toate acestea stiind ca si tu ai unele inclinatii spre new-age si religiile orientale.
De asemenea, stiu ca stai in Canada, cum rezolva ei problema cainilor? Am gasit o statisitica, in fiecare an in Canada sunt eutanasiati 7.644 câini și 40.790 pisici. Daca voi omorati si pisici, de ce ii judeci pe romani ca vor sa scape de cainii de pe strazi?
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 15:11:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nimeni nu susține să rămână câinii pe străzi; și nu e SF soluția să fie strânși în țarcuri(cu zecile de mii!!!), sterilizați și hrăniți cât timp trăiesc sau până-s adoptați (dar cip-uiți în cazul adoptării).

E singura soluție rezonabilă pentru România Creștinortodoxă. Dumnezeu ar ierta pe români pentru moartea lui Nicolae Ceaușescu.
E imposibil, am scris in alte mesaje. Sunt cam un milion de caini maidanezi (oricum, peste 500 de mii). Ingrijirea lor ar insemna un milard de dolari anual, mai mult sau mai putin. Stii cat este bugetul pentru sanatate? 2 miliarde de dolari si ceva. Ar trebui sa stam doar de caini. De ce sa nu fie ajutati batrani, copiii orfani, familii sarace, etc.?
P.S. Avem inca din 2001 un recod mondial in cartea recordurilor, cu cel mai mare adapost de caini, cel din Pitesti, la Smeura. Deja suntem cei mai mari iubitori de caini din lume, ar mai ramane sa fim si de tot rasul.

Last edited by catalin2; 20.09.2013 at 15:13:45.
Reply With Quote
Răspunde