Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Nu sunt de acord cu dvs si cu altii,intr-un punct de vedere:din moment ce rasa umana isi doreste animale de companie si de ajutor in gospodarie-trebuie sa intoarca si rasa umana serviciul
|
Pai asa se si intampla.
Animalele care aduc servicii, sunt protejate - unele pana la un punct, cand sunt taiate si mancate, altele pana la adanci batranete, cum sunt cainii de pe langa gospodarie.
Cainii care sunt daunatori, cad in cealalta categorie, a celor care sunt executati, prin moartea lor aducand practic un serviciu.
Citat:
cand vine vorba de a ajuta aceste animale-care din perspectiva crestin ortodoxa nici macar nu au suflet,deci au o viata limitata si apoi se duc in neant.
|
Asta e invatatura ortodoxa, daca tu preferi alta varianta si asa cum ai spus, vrei sa parasesti ortodoxia din cauza asta, ai totodata si mana libera in aceasta privinta.
Dar asa de curiozitate, dupa parerea ta, sufletele porcilor si a mielor care ii mancam cu mare satisfactie, unde se duc?
Citat:
De ce sa le tratam ca pe obiecte de unica folosinta?
|
Ba sunt ca atare, sunt de folos pe durata vietii lor (in unele cazuri) sau dupa moarte (in altele).
Asa este de secole, milenii, nu s-a gasit nimeni sa puna chestia asta sub semnul intrebarii pana nu s-a ajuns la chestiunea "Romania = Maidanesia, da ori ba"?
Citat:
Nu,nu sunt de acord sa se caute solutiile cele mai usoare in detrimentul si pierderea animalelor;oamenii I-au lasat pe strazi,oamenii I-au pus acolo,acum trebuie sa faca cheta sa gaseasca solutii si sa plateasca pt greselile facute.
|
Pai nu inteleg,
de ce sa plateasca TOTI pentru greselile asa zisilor "dog lovers"?
Cei care nu si-aui sterilizat cainii (deh, sa nu sufere) sau au dat drumul puilor pe strazi (deh, sa nu-i omoare) sau au cerut sa nu fie eutanasiati (deh, sufletzele..) si s-au inmulti din cale afara de mult, etc?
Ei sa plateasca, daca nu pot, nu vor, atunci
cainii platesc, dar din cauza lor, a milei lor neghiobe.
Citat:
Ori se interzice oricarui muritor dreptul de a detine animale de companie si de paza(din care deriva aceste scurgeri de pui nedoriti pe strazi)
|
Deci, cu alte cuvinte, vii cu "solutii" pe care din respect personal prefer sa nu le categorizez, ca solutia cea mai tampa (lasarea cainilor pe strazi sau adoptarea lor de catre cei care nu-i doresc) sa para o adevarata opera de inteligenta creatoare.
Citat:
ori fiecare exemplar se microcipeaza si se pastreaza o monitorizare a lor.
|
Si cu ce ajuta asta in cazul in care unul face pui si puii ajung in strada?
Nu vrei sa li se faca si profilul genetic (>2000RON/bucata) + a celor prinsi de pe strazi, ca sa afle de unde provin si sa amendeze proprietarul?
Citat:
Daca nu vreti sa platiti pt intretinerea animalelor pe care le doriti prin preajma din diverse motive,
|
Pentru ce ar trebui sa platesc pentru intretinerea unui animal care este inutil si daunator?
Doar pentru ca e caine si nu e lup sau urs sau rozator?
Citat:
atunci ar fi bine sa fie interzise ,daca aruncarea lor pe strazi inca nu este pedepsita.
|
Vinovatul fiind gasit..cum?
Citat:
Eu sunt pentru responsabilizare oamenilor,chiar cu forta daca se poate.
|
Serios.
Nu am auzit nici o propunere de la tine in privinta
responsabilizarii celor care "adopta" pe hartie nu stiu cati caini care de fapt sunt in libertate si omoara copii.
Chiar nu am vazut asta, vreo propunere ca astfel de oameni sa ajunga in puscarie.
Daca ai scris undeva despre asta chiar te rog sa-mi arati.
Citat:
M-am saturat de oameni iresponsabili care strica totul in creatie iar inafara faptului de a iubi animalele,sunt si o ecologista inraita.Am militat si pt Rosia Montana,ma intereseaza si ma preocup.
|
Serios.
Sa ne spui si noua cand ai sa militezi acolo unde esti, impotriva uciderii a mii de caini
si pisici in fiecare luna, in orasele mai mari.
Dar n-ai de ce sa protestezi, pentru ca te bucuri de roadele acestei activitati, lasa pe aia de la 5000km sa fie atacati de caini, imbolnaviti, eu sunt bine mersi si ecologista de la distanta.
Citat:
Iar a sublinia mereu ca aceste preocupari pt mediu,natura si animale nu intra in aria de interes a unui orthodox,este cum sa spun,un pumn peste fata.
|
A fi ortodox nu inseamna sa vrei sa te razbuni pe buzunarul si sanatatea semenilor tai, pentru greseala celor din bransa ta, a "iubitorilor" de animale.
Daca definitia de deranjeaza, poti sa reevaluezi apartenenta la ortodoxie, cum ai mai spus.
Citat:
Pana una,alta stiti cum se zice ca in Rai vei vedea pe cineva care iti parea ca nu merita iar in iad pe cineva care nu se potrivea cu locul...mari surprize vor fi la sfarsit caci multi oameni buni,milosi si pacifisti sunt printre multe religii dintre cele care nu L-au cunoscut si nu au auzit de Iisus Hristos dar Domnul este pururea milostiv si I-or milui pt sufletele lor bune,dupa care nu ar pierde viata nici unei muste.
|
Deja miroase a
adrianisme.
Citat:
La polul opus,nu-i inteleg nici pe unii aparatori de animale care vorbesc atat de urat in vremurile turburi de acum;probabil ca sunt foarte stresati,amenintati de noile reglementari si si-au lasat manierele acasa.
|
Probabil te referi de cei care "iubesc" animalele in dauna semenilor.
N-au ce uita, pur si simplu nu au.
Mai degraba ar lovi un om decat un caine si asta din simplul motiv ca nu pot relationa cu oamenii, in schimb animalul ii ofera iluzia unei iubiri neconditionate.
Citat:
Oricum este foarte urat ce se intampla in momentul de fata;oamenii rup prietenii si se separa pe baza acestor alegeri personale.
|
Eu cred ca astfel de initiative vin tot de la cei care iubesc animalele mai mult decat oamenii sau adevarul de credinta.
Un om credincios, care cunoaste locul omului si locul animalului, nu va intoarce spatele nici macar unei persoane cu probleme in a relationa cu ambele categorii.