Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.01.2014, 22:26:29
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si cand te gandesti ca atunci cand iti spune un barbat asa ceva, te gandesti ca trebuie sa ai si tu o parte din vina, adica cel putin o doza e imoralitate, care sa-l determine sa creada asta despre tine...
Nici nu stiu daca era vorba de acea imoralitate care se foloseste in mod uzual. Desi se intampla ceea ce stie toata lumea ca se intampla, repet, nu era acea vulgaritate, sau desfrau dezlantuit... Eu in acea perioada eram in stare sa recit poezii de dragoste ore in sir, din zeci si zeci de autori... (Acum, incerc sa-mi folosesc memoria pentru psalmi si rugaciuni...) Paream de o naivitate dezarmanta, si cred ca in cele mai multe dintre cazuri... chiar eram. Repet, nu eu am spus acele vorbe; m-am pomenit pur si simplu, spunandu-le, fara sa le gandesc. De ce? Stie Dumnezeu!
De multe ori, noi barbatii suntem acuzati de lucruri la care poate nici nu ne-am gandit. Voi, femeile, faceti fel si fel de conexiuni si, cu energia unui singur creier de femeie inteligenta, probabil se poate genera un curent electric ce ar tine Pentagonul, o saptamana! Daca barbatul se gandeste ca aude un zgomot suspect la motor, in timp ce sotia il intreaba ceva, iar el nu-i raspunde, variantele de raspuns, in acel moment pentru sotie, sunt de cateva zeci de mii! Dar el nu-i raspunde fiindca nici n-a auzit intrebarea!...
Ea, in acele momente, nu era mai pacatoasa decat eram eu. Poate modul cum "m-a sechestrat" chiar din prima clipa, m-a uluit, dar nu ma jenam sa iesim impreuna. Nu ne cunoscusem deloc. Sora mea imi vorbea aproape zilnic despre "domnisoara inginer sef sectie", si m-a facut curios. Iar daca am intrebat cum arata, mi-a raspuns ironic cum ca "ma intind prea sus!" Probabil fiindca ea locuia la etajul IV, iar eu... la parter...
Regret multe lucruri din acea perioada, desi pe-atunci mi se parea firesc sa-mi traiesc viata. Imi pare rau ca am facut-o sa sufere... Dar... eu insumi, eram in cadere libera, si daca nu as fi cerut ajutor "de sus", habar n-am in ce fundatura intram!... Sau... poate dimpotriva... Acum eram... celebru si bogat!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)

Last edited by Mosh-Neagu; 20.01.2014 at 22:48:17.
Reply With Quote