Citat:
În prealabil postat de Fani71
Este un act ascetic si de politete pentru un ortodox sa participe la celelalte.
Dar raman la ideea ca nu este un lucru rau sa faca acest act ascetic din cand in cand. Dumnezeu cred ca vede ce este bun din aceatsa incercare. Ramn la ideea ca ii place mai mult sa facem noi niste entorse din astea decat sa ne injuram si blestemam intre noi.
|
In religia ecumenista (ca e deja o religie) desigur, e un act ascetic, de iubire fata de atii. In dreapta credinta ortodoxa, pe care o au cei ce nu au lepadat-o pentru a adopta o credinta falsa, protestanta, e un lucru gresit, un pacat. Si ti-am scris un mesaj care explica asta. Probabil de la aceste slujbe ai luat un duh, duhul lor, care acum te ghideaza si nu mai poti vedea adevarul. Cred ca acest duh il au toti cei ce au adoptat credinta ecumenista, pentur ca ecumensimul e o erezie, si sfintii ne spun ca fiecare erezie are un duh care a format-o. De aceea discutiile sunt fara rost, probabil mai repede ar putea convinge cineva pe un ateu sa devina ortodox decat cineva care a luat o alta credinta. Parerea mea e sa cauti sfatul unui preot sau calugar (poti scrie chiar si pe net, sunt multi calugari si preoti care au si cont de facebook) si cred ca trebuie sa faci si niste dezlegari, altfel nu cred ca o sa poti scapa de acest duh. Dar sunt apropae sigur ca nu o sa asculti nimic din ce zic, la fel cum nu te-au interesat nici citatele din sfinti sau invatatura Bisericii, pentru ca duhul acela nu te lasa, iti acopera probabil si monitorul sa nu le vezi. Si eu te cert si critic, el te incurajeaza, iti zice ca e bine ce faci, sa continui.
Daca mai e nevoie iti dau si alte citate sa vezi ca e cum zic eu:
“
Hrisostom ii expune cu glas tare nu numai pe eretici, ci si pe cei care sint in comuniune cu ei ca vrajmasi ai lui Dumnezeu.” (Sf. Teodor Studitul)
“Sa ne ferim din toate puterile noastre ca nu cumva sa primim sau sa dam impartasanie la eretici. “Nu dati cele sfinte ciinilor”, zice Domnul. “Nici nu aruncati perle inaintea porcilor” (Matei 7:6) ca sa nu devenim partasi la necinstea si osinda lor.” (Sf. Ioan Damaschin, Marturisire de Credinta, Cartea IV, Cap. 13)
“Feriti-va de erezia care distruge sufletul, de impartasirea cu aceasta care este indepartare de la Hristos… Unii s-au scufundat cu totul in ce priveste credinta. Altii, cu toate ca nu s-au inecat in propriile ginduri, pier fara indoiala prin impartasire cu erezia.” (Sf. Teodor Studitul, P.G. 99, 1216)
“Daca spurcam Ortodoxia si sfinta Credinta prin impartasire adultera cu ereticii n-o sa scapam de a impartasii pedeapsa care-i asteapta pe eretici in lumea care va sa vina.” (Sf. Ioan cel Milostiv, Viata Sf. Ioan cel Milostiv, Sinaxar 12 Noiembrie)
Te-ai si impartasit la catolici la slujbe?