Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2014, 14:03:08
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Dupa principiul cunoscut " ce te intreb eu si ce imi raspunzi tu!"
(...)
Iar ca si cununa a dorintei tale simple sau energice de a activa pe forum sa nu fie dorinta de a invata/arata altora ci doar vorbitul la luna, adica asa, in van, fara nici o tinta, fara nici o dorinta fara ...
Este destul !
Mi-am dat seama ce ai inteles din postarea mea !

Iarta-ma !
Sa ai pace si spor duhovnicesc binecuvintata !
Nu de iertatul meu e vorba, frate. Ca nu sunt in masura nici sa te judec si cu atat mai grav sa-ti port vreo povara pe suflet. Dar fac si eu ca tine: Ce zic eu si ce zici tu? Daca inaintea lui Dumnezeu este sau nu un pacat "telepatia", asa cum o vad eu, si cum o percep in fata Lui, eu nu stiu. Tu pretinzi ca stii! Pentru ca "ai vazut scris"!... Nu, frate! Asa ai inteles, ceea ce e o mare diferenta.
Dorinta mea de a invata, o manifest in felul meu, mai bine, mai rau, mai incet sau mai greu, ca nu suntem toti la fel... Cam toate pe care le-ai scris in lungul tau mesaj, mi-au trecut si mie prin fata ochilor, dar incerc sa ma adaptez eu din mers la ele, mai inainte de a le cere celorlalti sa faca astfel. Totusi, am observat ca daca insist sa cred ca m-am inteleptit prin asta, ajung in cel mai de jos hau al umilintei sufletului. Nu eu am citit, nu eu am cautat, ci Dumnezeu mi-a aratat. Deci e clar ca nu e meritul meu!!
Tu faci pentru toti ceilalti trimiteri, si intr-un fel, bine faci. Dar reciteste cu ochi straini, propriile mesaje. Daca nu vezi grauntele de otrava, inseamna ca toata lectura din sfintii parinti este in van, fiindca undeva, vrajmasul, ti-a rapit blandetea si bunatatea. Cred ca am mai spus-o cu vreun an doi in urma si iata, acum ma repet: tot omul e tare sensibil: nu intra incaltat in sufletul lui, chiar de ai intentii bune. Chiar de are pacate grele, fii sigur ca are mai multe sanse decat tine sa ajunga la mila lui Dumnezeu.
Psihologie, telepatie, mandrie, porcarie... ce-i treaba noastra? Ii sta cuiva in gat faptul ca eu, pacatosul cred in telepatie? Vrei sa ma ajuti? As aprecia mai mult sa te rogi in tacere pentru mine, decat sa crezi ca... stii ce spui si sa ma indrepti dupa indreptarul cel stramb al subiectivismului. Nu cer nimanui sa-mi arate ce au scris sfintii parinti despre asta, ca nu e paralel ci perpendicular. A fi intelept, inseamna a tacea cand nu stii sigur. Iar cand crezi ca stii sigur... e vai si-amar.

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)