Citat:
În prealabil postat de iuliu46
Pai eu zic ca am citit daca ti-am zis de gravitatie. Dar nu inseamna ca daca unii spun ca se joaca de-a stiinta trebuie sa-i si cred.
Da uite, ca sa ma pui cu botul pe labe. Spune-mi cum a aparut ochiul. Sau cum au aparut aripile. Cum testam ca povestile lui Dawkins cu mamifere care sar din copaci sunt adevarate ? Nu-mi gasi alt site unde sa spuna ca evolutia ochiului sau a aripilor sunt probate dincolo de orice indoiala. Spune-mi tu, care sunt dovezile care arata ca ochiul si aripile au aparut in urma evolutiei si nu au fost create, si cum putem recrea asta in laborator.
|
Ochiul uman este un ochi imperfect din punct de vedere biologic. In modul in care a evoluat acesta, nevul optic incomodeaza vederea. De aceea, avem un punct mort pentru fiecare ochi.
Pe de alta parte, ochii caracatitelor, considerati mai avansati ca ai nostri, nu au acest punct mort, nervul optic fiind atasat de spatele retinei, nu de fata ei, ca la noi.
Iar evolutia ochiului poate fi trasata, de la ochii primitivi ai unei planarie, la cei mai complecsi, destul de usor si gradat.
Stiai ca cei mai complecsi ochi se gasesc la stomatopode?
Ochiul uman nu este cel mai bun ochi, si nici cel mai avansat.