Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2014, 12:03:38
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Daca cineva a fost sau este bun ca primar, nu inseamna neaparat ca este bun si ca presedinte! In cazul unui presedinte se cer alte calitati decat cele care se cer unui primar.

Cred ca Romania are nevoie de un presedinte demn, cu coloana vertebrala, care sa nu se ploconeasca in fata reprezentantilor UE, SUA sau NATO, si care sa inteleaga si sa sustina cu tarie si fermitate imbunatatirea relatiilor politice si economice a Romaniei cu Rusia, China, sau alte tari care ar constitui o imensa piata de desfacere pentru ceea ce Romania ar putea produce.

La forta economica care o are astazi China pe plan mondial, trebuie sa fii tampit sa nu incerci sa valorifici imensele oportunitati oferite de piata de consum din China. Prea putin ma intereseaza ca la Beijing este un regim comunist, daca am putea exporta acolo pe scara mare.

In privinta Rusiei, trebuie inteles un lucru- ma pronunt ferm pentru unirea Basarabiei, nordului Bucovinei si tinutul Herta cu Romania, consider ca cea mai corecta si legitima granita romano-rusa trebuie sa fie pe raul Nistru, si am condamnat agresiunea Rusiei asupra Moldovei din 1991-1992 si atrocitatile comise de separatistii transnistreni, sprijiniti atunci de Boris Eltan.
Insa fie ca ne place sau nu, astazi trebuie sa fim constienti ca in chestiunea unirii Basarabiei cu Romania si Moscova are influienta. Degeaba se lauda Traian Basescu ca vrea unirea, daca nu a inteles acest lucru.

Dupa 1996 din pacate reprezentantii statului roman au dus o politica complet idioata fata de Rusia, încercând noi sa ne dam mai catolici decat papa, si fara a obtine nimic, alegandu-ne doar cu oalele sparte. Am pierdut imensa piata de desfacere rusa, am stricat comertul cu Rusia, ne-am atras total inutil ostilitatea Rusiei.

Prioritatea politicii externe romanesti dupa 1990 nu trebuia sa fie intrarea in UE si NATO, ci recuperarea provinciilor istorice romanesti sus-amintite.
In momentul când s-a desfiintat Tratatul de la Varsovia trebuia automat sa se desfiinteze si NATO, in conditiile in care secretarul de stat american James Baker a semnat la Paris Carta pentru o noua Europa, sustinand ca doreste renuntarea la razboiul rece si confruntarea est-vest.

Sunt pentru relatii politice si in primul rand economice foarte bune cu Rusia, insa ca romani nicioadata nu putem renunta la drepturile noastra istorice pana la Nistru. Daca Vladimir Putin va intelege acest lucru (si cred ca este un om inteligent, fiind fost ofiter de informatii), ar fi foarte bine.