Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2014, 15:14:30
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Ce v-ati inflamat asa?
Faptul ca imi spuneti ca m-am inflamat, fara ca eu sa ma fi inflamat :)).

Citat:
Nu va cere nimeni nimic ,nici macar curatenie sufleteasca.
Dar nu strica sa o cereti. Acolo v-am parut putin mai dur, de ma acuzati de inflamare? :)
Cereti-mi fara teama curatenie sufleteasca. Daca inelegem acelasi lucru prin aceasta notiune, voi incerca sa ofer.
Nu sunt de acord ca nu mi se cere nimic. Mi se cere, ca nu sunt un pustinic in varful muntilor. Societatea imi cere multe. ...Dar si ofera, nu zic nu. Evident, aici vor exista mereu nemultumiri. Vei crede mereu ca tu oferi mai mult decat iti ofera societatea inapoi. Un exemplu banal: platesc taxe si impoziete. Ce se face cu banii? Unii spun ca n-ar trebui sa fie treaba mea. Eu spun ca nu e chiar asa.

Citat:
Nu cred ca niste crestini pot dezumaniza un ateu ,ci el poate aparea dezumanizat.
Stiti cum suna asta? Ca faza aia cu: Intrebare: "m-ai facut prost?", Raspuns: "nu eu, maica-ta"!
Cred ca ati facut un joc de cuvinte inutil. De data asta nu cred ca m-am exprimat eu gresit, in asa hal incat sa fi fost inteles gresit. Incer totusi sa explic: crestinii ii dezumanizeza pe atei nu prin prin simpla lor existenta, ci nominal, atribuindu-le "calitati" mai degraba din regnul animal decat din cel uman. Bunaoara, pe un alt topic, un coleg spune ca moralitatea in afara bibliei este precum viata fara Soare. Ea nu poate exista. Pe cale de consecinta, un ateu care nu da doi bani pe biblie sau poate nici nu a citit-o, are moralitatea precum viata fara soare: 0. Mergem mai departe. Pe cale de consecinta, un om cu moralitate 0, precum viata fara Soare, este profund imoral. Prin urmare, ateii sunt profund imorali. Desi pot aduce alte exemple, sper din suflet ca ati inteles acum. Oricum, majoritatea se invart in jurul moralitatii si acuzei ca ateii sunt imorali. Fara Dumnezeu, ei pot crede ca a ucide un prunc este absolut moral, nu? Aveti multi colegi care fac astfel de afirmatii.

Citat:
Si nu inteleg de ce as vrea sa va fie rusine sa intrati in o biserica.
Nu ma adresam in mod special dumneavoastra. Aveti colegi care mi-au reprosat acest lucru, negru pe alb. Daca doriti, le puteti citi comentariile. Sunt pe aceeasi pagina.

Citat:
Si mai lasati lacomia ,toti ateii vedeti in preoti niste oameni lacomi -asta si datorita mass media- si faceti multa galagie ,cand de fapt sunt niste exceptii.Dar pt ca nu cunoasteti prea multe despre preoti si biserica generalizati.
Gresit! Experienta proprie m-a facut sa concluzionez asta, nu mass-media. Intr-adevar, exista exceptii, dar nu in directia in care spuneti dumneavostra. Este posibil sa avem definitii diferite ale acestui termen. Definitia mea este ceva mai larga. Eu respect opinia dumneavoastra, va rog sa o respectati si dumneavoastra pe a mea. Nu subscriu unui joc de-a "nu-i asa", "ba-i asa!". Daca vreti sa ma convingeti, folositi argumente, nu simple negatii. Nu va imaginati acum ca ii cunosc pe toti preotii din Romania, insa nici exit-pollurile de la sfarsitul alegerilor nu s-au facut intreband pe toti alegatorii cu cine au votat. Se fac niste estimari, acolo. Eu consider ca fiind suficient esantionul cu care am intrat in contact, pentru a trage o concluzie proprie.

Da, las mult de la mine daca doriti sa vorbim despre circumstante atenuante, ca sa zic asa. Lacomia despre care vorbesc eu nu este, de cele mai multe ori, una in adevaratul sens al cuvantului. Ea se realizeaza prin brese ale sistemului si imprejurari dificile, dar ramane tot lacomie.

Dar sa presupunem, intr-adevar, ca aceste cazuri sunt extrem de rare, precum floarea-de-colt. Va inselati daca considerati ca nu ar trebui sa se vorbeasca despre ele. Ar trebui sa va bucure atentia pe care o acorda mass-media acestor practici pentru ca acest sistem nu se poate vindeca daca nu se cunoaste boala.
Parerea mea, 100 subiectiv aici
Oricum, sistemul are nevoie de ajutorul enoriasilor pentru a se vindeca, nu o poate face de la sine. Nu este nevoie de enoriasi care spun ca nu se intampla, de fapt, nimic. Eu il vad cu ochii mei cum tuseste cu sange si mi se spune ca pacientul are o banala raceala. In definitiv, este numai si numai problema voastra.

Citat:
Pentru necredinta d-voastra exista explicatii ,le-am citit intr-o carte a cuviosului Serafim Rose.Mai degraba el acolo nu judeca ,ci explica cui i se descopera Dumnezeu.
Sa nu intelegeti ca nu apreciez recomandarea, insa consider ca stiu mai bine decat cuviosul Serafim Rose motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez chiar: stiu mai bine decat orice om de pe aceata planeta motivele pentru propria-mi necredinta. Plusez inca o data: nu doar ca le stiu, le si simt, de parca mi-ar apartine.
Reply With Quote