Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2014, 16:23:10
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Monnis, cu siguranta daca esti ateu, stiu si prietenii si familia ta asta. A fi ateu, ca si a fi crestin, nu e un motiv de rusine. Si eu pot sa ma consider aproape atee, mai degraba agnostica. Cred in existenta unui Dumnezeu si ATAT. Pe Iisus il consider un exemplu de morala si iubire pentru noi toti, nu cred ca fecioara mria a ramas fecioara dupa ce a nascut, sfintii sunt tot niste exemple de conduita trimise noua de catre acel Dumnezeu in care cred. Si totusi, apropiatii se pare ca m apreciaza pentru restul calitatilor mele (care or fi ele), pentru ca anul viitor, eu si sotul, vom fi nasi de botez pentru fetita care va fi botezata ortodox.

Doar pentru ca nu suntem ca majoritatea (aia de pe hartie - ca in rencensamant si pe mine m-a trecut mama ortodoxa, ca nu eram acasa - sigur sunt multi ortodocsi doa pe hartie) nu insamna ca suntem imorali, nu inseamna ca nu avem principii sanatoase de viata, nu inseamna ca nu vrem pace, ateu =/= rau, cum nici crestin =/= bun.
Amestecați lucrurile. Eu v-am atras atenția punctual, asupra aspectului privind legitimitatea unei minciuni, în situații importante, de suflet, cum este cea referitoare la a fi naș de botez pentru copilul unor prieteni. Să accepți să fii naș de botez și să fii ateu mi se pare comparabil cu a accepta să girezi pe cineva, în condițiile în care știi că n-ai un sfanț în buzunar.
Ca nașă, veți face o mărturisire de credință, nu va fi un dialog de forma: "Corinusha, ai principii sănătoase de viață?" "Da, părinte! Fumez numai țigări cu filtru!".

Last edited by Monnis; 20.11.2014 at 10:01:40.
Reply With Quote