Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci indreptarea lui.
|
Un atocunoscator ar trebui sa stie daca respectivul se indreapta sau nu. Am dreptate?
Citat:
Indelunga Lui rabdare, mult mai mare decat a mea, e unul din motivele pentru care Il stimez.
|
De ce are nevoie un atotcunoscator de rabdare???
Citat:
In mai rarele situatii in care El a intervenit imediat, pedepsind faptasii, vad ca ateii nu Il stimeaza pentru ca a intervenit imediat pedepsind cu moartea subita.
|
1. De ce intervine rar si nu uniform, in sensul de mereu atunci cand apare o posibila nedreptate?
2. Intervenind rar altereaza liberul arbitru mai rar?
3. Este moartea singura "solutie" pe care o poate gasi un zeu atotputernic si benevolent? Ii place sangele?
Citat:
Pe toti pacatosii la Potop. Pe toti sodomitii din Sodoma. Pe Core si pe fii lui. Pe copiii care isi bateau joc de omul lui Dumnezeu. Etc.
|
Cu ei de ce nu a avut rabdare?
Citat:
Prin urmare, Dumnezeu greseste in urmatoarele doua situatii:
-cand intervine imediat omorandu-i pe cei fara de lege.
-cand zaboveste in interventia Lui, lasandu-i (o vreme) sa traiasca.
|
Bune intrebari: cand intervine imediat si cand zaboveste in interventia Lui? De fapt stai... nu erau intrebari, ci afirmatii. Ciudat!
Citat:
In lume actioneaza doua forte. Dumnezeu si diavolul. Unul este creatorul Cosmosului. Al Chaosului este celalalt.
|
Doar ca unul se presupune a fi creatorul creatorului de haos si, in atotcunostinta Lui, stia foarte bine ce avea sa genereze.
Citat:
Atata cat cunosc, sadicul este cineva care genereaza el suferinta si care trage bucurie din aceasta.
|
De acord: conform definitiei sadismului si al Dumnezeului crestin, nu este sadic. Doar ca unii nu isi explica lipsa de reactia a unui atotputernic si trag concluzia ca pe acesta il bucura deopotriva frumusetea si hidosenia propriei creatii.
Citat:
Nu am auzit ca Dumnezeu sa genereze violuri.
|
In numele anumitor Dumnezei se violeaza si astazi.
...Dar poate nu ai citit Vechiul Testament si ce porunca a primit Moise de la insusi Domnul. Bine, nu avem de unde sa stim daca fecioarele care au fost lasate in viata nu au fost de acord cu un eventual act sexual. Biblia nu spune nimic si nu are rost sa tragem concluzii aiurea. Biblia nu spune nici cate degete la o mana avea Isus, deci nu vom sti niciodata.
Citat:
Nici nu cred ca se bucura cand le vede.
|
Eu cred ca nici nu se bucura, nici nu se intristeaza, nici nu ramane indiferent.