![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca si Ratacitorul de mai sus cunosc si eu un caz, al unui adventist care iesise din puscarie unde a fost inchis pentru crima, si cam toti i-au intors spatele. Mai mult, cand a incercat sa se descurce cum putea, facand nu stiu ce drum sambata, au sarit sa-l acuze ca nu pazeste Sabatul. Citat:
Sunt ajutati cei care ar putea eventual sa treaca la adventisti, fie ei si saraci. O data ce au un anumit numar de membri intr-un sat/comuna, pot cere mai multe fonduri pentru "misionarism". Si eventual agata pe baza asta altii cu venituri mai mari care sa fie inhamati la zeciuiala. Cei care nu au suficienti bani sa dea o suma semnificativa ca si zeciuiala sunt conditionati sa presteze munca gratuita, tot cu scopul "evanghelizarii". Imi spunea un preot ca disperarea e atat de mare, ca au ajuns sa construiasca intr-un sat "casa de adunare" pentru cca. 7-8 familii. Chiar eu am asistat la o discutie intre doi adventisti in care unul spunea "astia vin la evanghelizare doar cand stiu ca trebuie sa primeasca ceva, pe urma ne intorc spatele, eu zic sa nu le mai dam nimic".