Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfintele Pasti - Invierea Domnului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2015, 21:35:08
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Sau, pe principiul "da-le oamenilor ce vor"...

Ma rog, pana n-o sa strecoare cineva o camera in interiorul mormantului lui Iisus, n-o sa fie nimic cert.
Asta-i o mare prostie. E o prostie la care m-am gândit și eu, multă vreme, și pe care n-am considerat-o o prostie.

Să explic de ce e o prostie. Să zicem, teoretic, că cineva ar strecura o cameră, și ar apărea o înregistrare în care Patriarhul scoate o brichetă zippo din mâneca sutanei, ca să aprindă lumânările.

Și ce ? De la problema autenticității miracolului, am regresa la problema autenticității înregistrării video. Cine garantează autenticitatea ? Cine garantează adevărul obiectiv ?

Dacă cineva crede cu adevărat că un om s-a născut dintr-o virgină, a mers pe apă, a înviat din morți pe alți și apoi a înviat el însuși, dacă cineva crede că un tâmplar din Galileea, de acum două mii de ani, este de fapt Creatorul Universului și că bucata de pâine pe care a mâncat-o duminică este acel tâmplar, oare un simplu clip pe youtube, înfățișind un bărbos care aprinde o lumânare cu o brichetă, ar fi suficient să-l convingă de contrariu ?!! Haide să fim serioși.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina sfanta de la Ierusalim mihai_1991 Intamplari adevarate 195 05.05.2011 23:34:45
Lumina de la Ierusalim Baciu Ciprian Intrebari utilizatori 0 03.04.2010 16:04:00
Sfanta Lumina de la Ierusalim ileana61 Despre Biserica Ortodoxa in general 40 17.01.2009 17:56:11