Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 13:11:38
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu mai, nu pricepusi, tu esti ala prost gramada in ciuda studiilor care te lauzi atunci cand vrei sa etichetezi ca eretic pe cineva care nici macar nu stie ca ceea ce crede el este gresit pe undeva.

Daca n-ai fi trecut ca un habarnist prin facultatea aia de teologie ai sti ca nimeni n-a fost afurist pentru un crez gresit pana cand Biserica n-a stabilit ca este gresit si respectivului (care era parte din Biserica) i s-a adus la cunostinta faptul ca greseste.
Nu crezi că ești peste granițele nerușinării ?

Ți-am reclamat postul la administrația forumului.

Cine te crezi că ești că ești? Vre-un avva, vreun părinte, duhovnic, îmbunătățit, să-mi spui că nu pricep și că sunt prost grămadă, că sunt habarnist ? Cine te crezi tu, omule ?

ȘTIU cu adevărat că Hristos a înviat, că există Dumnezeu și altele.

ȘTIU cu adevărat, că SFINȚII PĂRINȚI, spun că ereticii nu se mântuiesc, sunt duzine de pasaje. Biblia, la fel, arată clar și limpede că ereticii nu se mântuiesc, sunt poate nu zeci, sute de pasaje, CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU, care atestă și arată asta !

Iar tu spui, că nu știu că ceea ce crede cineva este greșit pe undeva. Nu pe undeva, prin zeci și sute de locuri.

Ai comandat cartea ce ți-am recomandat? Sau nu ți-a păsat?

Alergi pe hăurile iadului, asta faci acum, anii ăștia...

Ecumenismul este condamnat de Biserică, nu ecumenicitatea, ci ecumenismul, sincretismul religios, adică a spune că există mântuire înafara Bisericii.
Dar tu știai asta deja, nu? Și crezi cu adevărat, nu?

Dumnezeu să te ierte, suflete, că nu știi ce faci, nu știi ce spui...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia