Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Mariane, dă-mi citate din Sfinții Părinți cu "botezul dorinței", că precum vezi sunt prost și nu știu nimic. Ajută-mă tu.
|
Da tu citate din care rezulta ca botezul sangelui = asasinat oarecare.
Citat:
Da, cel care nu Îl roagă nimic pe Hristos, înainte să fie ucis de cineva, merge în iad. Cu Teologie lui Hristos, evident, nu a unei persoane. Uite:
Ioan 6, 53-57:
53 Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55 Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57 Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.
|
Bati campii mai cumplit ca un sectar. La ei se mai leaga cat de cat, chiar daca sunt scoase din context.
Ce legatura are moartea prin asasinat (oarecare) cu Sf. Impartasanie?
Si parca pe teologie.net tineai sa convingi pe altii ca Sf. Impartasanie nu e importanta.
Doar faptele bune sunt.
S-a razgandit
Sf. Sinod Emilian?
Citat:
Vârsta înțelegerii, e la fel. Dacă e bebelaș și nu poate rosti nici un cuvânt, atunci, merge în Rai, ca și copii avortați sau uciși de mici, nu li s-a dat șansa să aleagă pe Hristos. Dar un copil care poate vorbi, poate spune înainte să fie ucis: Iisuse, ai milă de mine. Și s-a mântuit.
|
Sfintii Parinti care au zis asta?
Citat:
Și ca idea ta de final, cei care erau poftiți afară, în Biserica Primară, care este și astăzi, Primară, se numește Ortodoxă, era nu catehumenii, ci TOȚI, care nu erau creștini.
|
Pe ce criteriu? Ca de botezat nu erau botezati.