Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2015, 21:45:13
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Deci Emilian e masterand in teologie si nu a auzit de botezul dorintei. Priceless.

Dar, Emiliane, daca cineva moare ucis, dar nu a auzit niciodarta de Hristos, si deci nu are cum sa-L roage nimic, ala unde se duce ? Conform cu teologia lui Botos Remus Emilian, evident...

Dar copii evrei care au murit in lagare, unii din ei sub varsta intelegerii, unde se duc ?

A, si inca ceva, se vede ca Emilian nu-i de acord nici cu modul in care se slujeste Liturghia. Daca va fi el preot, o sa faca altfel decat restul Bisericii. Halal ortodox. Si halal doctorand, nici la Liturgica nu trece de nivelul unui student de anul I. Emiliane, cei care erau poftiti afara in Liturghia Bisericii primare erau catehumenii, nu ereticii.
A-ți venit amândoi, Marian și Alin :) Mă bucur mult. Îmi era dor de voi, vă așteptam. Vă răspund cu drag:

Mariane, dă-mi citate din Sfinții Părinți cu "botezul dorinței", că precum vezi sunt prost și nu știu nimic. Ajută-mă tu.

Da, cel care nu Îl roagă nimic pe Hristos, înainte să fie ucis de cineva, merge în iad. Cu Teologie lui Hristos, evident, nu a unei persoane. Uite:

Ioan 6, 53-57:
53 Și le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi.
54 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu are viață veșnică, și Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.
55 Trupul este adevărată mâncare și sângele Meu, adevărată băutură.
56 Cel ce mănâncă trupul Meu și bea sângele Meu rămâne întru Mine și Eu întru el.
57 Precum M-a trimis pe Mine Tatăl cel viu și Eu viez pentru Tatăl, și cel ce Mă mănâncă pe Mine va trăi prin Mine.

Omul ce nu Îl roagă nimic pe Mântuitorul Dumnezeu Hristos, înainte să fie ucis de cineva, merge în iad. Iar dacă moare din alte pricini, afară că a fost ucis de cineva, și nu e ortodox, merge în iad. Ia-te de piept cu Hristos, dacă te ține, altfel, taci și rușinează-te că ești eretic, că te îndoiești de unicul Adevăr, ortodox și vino acasă, în Biserică, ca să nu te prindă moartea în erezii.

Vârsta înțelegerii, e la fel. Dacă e bebelaș și nu poate rosti nici un cuvânt, atunci, merge în Rai, ca și copii avortați sau uciși de mici, nu li s-a dat șansa să cunoască pe Hristos. Dar un copil care poate vorbi, poate spune înainte să fie ucis: Iisuse, ai milă de mine. Și s-a mântuit.

Și ca idea ta de final, cei care erau poftiți afară, în Biserica Primară, care este și astăzi, Primară, se numește Ortodoxă, erau nu catehumenii, ci TOȚI, repet, toți, care nu erau creștini, care nu erau creștini, care nu erau botezați și care nu se putea Împărtăși cu Sfintele Taine, Trup și Sânge, al lui Hristos.

Chiar și Împăratul Deciu, al Imperiului Roman, a fost dat afară din Biserică, de Sfântul Martir Vavila, al Antiohiei, care a ieșit afară din Sfântul Altar când a intrat Împăratul Deciu, din timpul Sfintei Liturghii, ia pus mâna în piept Împăratului și ia spus să iasă afară de la Liturghie, că nu are voie, până nu va deveni creștin.

Normal că a doua zi, Episcopul Antiohiei, Vavila, devenea Sfânt Martir, dar asta-i partea frumoasă.
Citește-i viața.

Cu ce te mai pot ajuta, Mariane?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.04.2015 at 21:58:34.