![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
tu sa te lupti cu acel duh. Ca n-ai cum, deoarece prin definitie este mai puternic ca tine. Ca tu sa poti ierta pe cineva, trebuie ca mai inainte,Dumnezeu sa te ierte pe tine. Iar prima conditie ca Dumnezeu sa te ierte este sa te smeresti atunci cand iti ceri iertare la Dumnezeu. Astfel daca vrei sa ierti pe cineva, intai te smeresti si te rogi la Dumnezeu sa te ierte intai pe tine pt pacatele tale, ca apoi tot Dumnezeu sa-ti dea puterea sa ierti pe cel ce nu poti.Vei putea ierta pe acel cineva daca mai intai te smeresti.Si te smeresti numai daca iti ceri inainte, iertare in fata lui Dumnezeu. Ca pana la urma, Dumnezeu te iarta pe tine, apoi tot Dumnezeu iti da tie smerenie ca tu la randul tau tot cu ajutorul lui Dumnezeu sa ierti persoana respectiva pe care tot Dumnezeu o iarta. Tu n-ai nici o putere.Dumnezeu le are pe toate.Insa tu ai liber-arbitru care poate decide daca vrei sa apelezi la Dumnezeu sau sa te faci prorpriu-dumnezeu, caz in care esti pe cont propriu. Citat:
si sa se sminteasca cu slava desarta.In momentul ala incep sa vina iarasi pacate vechi sau alte noi, sau combinatii dintre pacatele vechi si alea noi. Sfantul Antonie Cel Mare,spune clar ca necuratul cand nu mai are a ispiti pe cineva nici cu pacatele vechi dar nici cu unele noi, atunci incepe sa le combine. Smerenia este scutul(paza) mintii.Incepi sa nu mai ai mintea pazita, in momentul in care incepi sa nu mai fii smerit.Una din metodele prin care smerenia este alungata este mandria sau slava desearta, dar nu este singura. Mania este o metoda prin care smerenia este alungata.Crestinul este aparat numai daca in timp ce se roaga, se smereste.Rugaciunea isi face efectul numai daca este spusa cu inima smerita, deoarece "...faradelegea mea eu o cunosc si pacatul meu inaintea mea este pururea." iar atunci trebuia ca "Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta Si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea." si de abia apoi poti cere lui Dumnezeu sa-ti dea puterea sa ierti pe celalalt. |
|