Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Fratilor,prea subliniati "iubirea de aproapele" (...) care se loveste de alte interese personale
|
Super perspectiva :)
Orice comentariu e de prisos.
Citat:
Din cele ce sustineti,Alin si Sophia,reiese ca ar trebui sa facem tot ce ne sta in putinta sa le facem pe plac oamenilor,sa nu cumva sa-i suparam iar poruncile si sfaturile bisericii sa le incalcam in numele acestei iubiri pt aproapele.
|
"sa le facem pe plac" expresia in sine pentru mine spune deja tot, ca si mai sus nu cred ca mai merita adaugat un comentariu :)
Citat:
Daca am face asta,reiese ca am tine post foarte rar,din intamplare,atunci cand scapam neinvitati la o petrecere cu fast,sau cand nu suntem chemati la o masa prieteneasca -unde prietenii ori nu sunt ortodocsi ori nu traiesc in spiritul ortodox.
|
Pai asa multi prieteni neortodocsi/netraitori? Si zici ca sunt relatii profunde? (daca ai citit tot ce am scris pe tema asta) Poate aici e problema.
Citat:
Despre ce iubire pt oameni este vb cand participi la o nunta?Adica am facut tot ce mi-a stat in putinta,am ajutat saracii,am facut vizite pe la orfelinate,camine de batrani,puscarii si scoli de corectie?am ajutat oamenii strazii,familiile cu multi copii si bolnavii? Adica toate astea le-am bifat si nu mi-a mai ramas decat sa-mi "ajut"niste biete cunostiinte cu prezenta la nunta? Hotarat lucru,le-am facut pe toate !!
|
Nu era vorba de "biete cunostinte" in ceea ce am spus.
Citat:
Daca nu sunt decat niste cunostiinte vagi,care te-au invitat ca sa umple restaurantul care are capacitate de 400 de locuri,mai ganditi-va daca merita sa participati in ziua taierii capului Sf.Ioan Botezatorul.
|
Clar, n-ai citit mai nimic.
Citat:
Ma amuza ce cred unii,ca daca sunt invitati la o nunta oamenilor le pasa de ei sau de prezenta lor!!! Asta este foarte amuzant :)
|
Vorbesti in numele tau sau incerci sa ai o regula absoluta?
Citat:
Daca este sora,verisoara,colega de banca din liceu sau vecina cu care aveti relatii f bune atunci este mai dificil sa nu va duceti,caz in care apelati la autoritatea duhovnicului.
|
Presupunand ca si el a fost o alegere buna. De fapt si pana la urma, tot la alegerea ta faci apel.
Citat:
Eu vad dorinta de participare din"dragostea de aproape"doar o dorinta personala ,ascunsa, de a petrece alaturi de oameni. Nu-i rau,dar poate fi amanata pt ca ocazii mai sunt ,Slava Domnului.
|
Nu toata lumea e ahtiata dupa petreceri :)