Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2015, 16:05:21
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
Teoria (pusă pe seama adventitilor) îti aparine, ori ti-a fost inoculată de propaganda anti-azs; dar nu acesta era subiectul.
Fiind o problemă de maximă importantă pentru închinarea în cultul ortodox, existenta acestor icoane trebuia musai să fie consemnată în NT, căci acesta acoperă 60 de ani de istorie crestină. Ori vrei să zici că icoanele nu sunt indispensabile cultului ortodox? Dă un singur exemplu de biserică ortodoxă fără icoane!
Nu, nu, nu... nu cunoști istorie creștină. Icoanele nu acoperă 60 de ani de istorie creștină.

Ci sute de ani. Dovedesc:

Catacombele Romei, ale Nicomidiei, Cartaginei, etc., sunt pline de icoane pe pereți și de simboluri creștine. De simboluri precum: Sfinte Cruci, de diferite mărimi și forme, de păuni, de delfini, pești, de pocale, potire, pentru Sfânta Împărtășanie, de pâini, sau picturi ale Sfinților Mucenici cum erau mâncați de lei, cu leii pe ei, sau de picturi ale evenimentelor biblice, răstignirea, Învierea, etc.

De aceea, atunci când Biserica s-a ridicat la suprafață din catacombe, după ce a încetat prigoana, prin edictul de la Mediolanum (Milano de azi) a lui Sfântul Constantin cel Mare, odată cu ea, cu Biserica, s-au ridicat și Sfintele Icoane.

E dovedit istoric, sunt mii de mărturii, în cronicarii vremii, izvoare istorice, și dovezile de necontastat din catacombe, care și azi există.

Duhul Sfânt, spune prin Pavel:

"Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele." - II Timotei 4, 13.

Deci Sfânta Tradiție spune că între acele cărți și pergamente, cu care slujea Pavel, o Liturghie care noi n-o mai avem azi, avea între pergamente și Sfinte Icoane pictate.

Apropo... unde-i felonul de care vorbește Pavel mai sus, unde-i felonul din practicile adventiste? Sau din cele penticostale, sau din cele baptiste?
Nu-i ...
Sau unde-s cărțile și pergamentele de slujbă? Nu sunt nici alea...
Dar voi faceți toate, ca în Biblie, nu?
Acuzați ortodocșii că sunt înfara Bibliei, nu?
Ei bine, e invers și se tot dovedește asta...

Și când mă gândesc, că eu totuși, în pofida a toate acestea ale Bisericii, cu adevărat mi-aș da viața pentru oricare dintre voi, frații mei risipitori, și vă iubesc ca mine însumi, chiar eretici fiind voi și înafara Bisericii, Hristos vă iubește și vă vrea în staulul Său și eu și noi toți vă iubim... Doamne, ai milă de ei...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote