Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2016, 15:13:26
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Foarte interesant.

Am observat genul asta de persoane dar nu stiam unde se incadreaza dpdv. psihologic.

Din pacate sensibilitatea exagerata nu de putine ori e asociata si cu o agresivitate iesita din comun, de asta si relatiile cu aceste persoane sunt f. greu "digerabile".
.....:)
Da, e o descoperire relativ recenta (anii 90-2000). Inainte, atat DSM cat si variantele franceza si engleza incadrau decompensarile celor cu acest pattern de personalitate in complicatiile tulburarii evitante, mai ales. Dar s-a inteles ca e altceva, de sine statator.
Totusi, o parte din schemele cognitive si din evenimentele importante din drumul de viata pot fi abordate cu folos in orice tip de orientare terapeutica. Doar ca sunt oameni extrem de reactivi la interventie, cu un prag al frustrarii foarte coborat... Trebe multa, multa delicatete si rabdare. Si tehnica maiastra...:)
O veste proasta e ca, pe fondul marii lor fragilitati narcisice, acesti oameni au tendinta sa consum abuziv alcool si diverse alte droguri. Poate tocmai de aceea terapia se face de obicei in grupuri de suport gen AA.
Sa speram ca nu m-am inselat asupra indiciilor oferite de colega. Si ca imi va urma indrumarile. Sunt terapeuti si la Ploiesti, desi cel mai bine ar fi sa faca o plimbare la Bucuresti, unde cunosc multi oameni cu care ar putea lucra, daca voieste.
Reply With Quote