![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Este (ca si buna parte din cele de dinainte) o predica a preotului la care merg cel mai des Duminica. Un om cu har, din cea mai autentica noblete. Singur fiu al mamei sale, care a ales preotia. El a transformat micuta capela a castelului sau intr-o adevarata biserica, la care vin oameni (precum eu) de la 40 de kilometri, iar unii chiar de mai departe. Mari sunt roadele pastoririi sale! Singurul regret e acela ca are o varsta relativ inaintata. Intr-o intrevedere de zilele trecute i-am spus mirarea mea de a vedea in livada castelului o oaie. O oaie mica, neagra si stinghera, care tine companie unui magar care se plimba linistit, printre pomi fructiferi, mancand cu mare bucurie pere cazute la pamant. Raspunsul lui m-a fermecat: "asta ma dispenseaza de a plati pe cineva sa tunda iarba. Nu ai vazut ? Livada mea e ca un teren de golf si, cu toate astea, nu a tuns nimeni iarba anul asta".
In primul an aveam un preot foarta tanar, dar extrem de dibace in chestiuni morale. Cu ocazia unei intrevederi, i-am spus dubiul meu cu privire la prescrierea de anticonceptionale. Este aceasta un pacat, fiindca particip, prin prescriere, la un lucru impotriva vietii, sau nu este un pacat, fiindca nu eu sunt autorul ? A cazut doar o clipa pe ganduri, dupa care mi-a spus: "ai un magazin de arme. Sa vinzi arme, e meseria dumitale. Iata ca vine o femeie care iti cere sa-i vinzi un pistol. O intrebi pentru ce ii trebuie si ea iti raspunde: vrea un pistol ca sa-si ucida fiul. Ce faci ? I-l vinzi ? Ce crezi, un asemenea lucru e pacat sau nu ?" Pe urma, am adus in discutie care ar fi modalitatea mai potrivita de refuza. "Dar, parinte, daca le spun ca nu vreau sa le prescriu se vor simti contrariate si vor spune ca amestec convingerile mele cu profesia". "Dar nu le spuneti ca nu vreti sa prescrieti. Spuneti-le ca nu aveti dreptul. Fiindca nu aveti dreptul de a prescrie asemenea medicamente in asemenea scop. Intelegeti ? Vreti, dar nu puteti!" In urma acelei intrevederi am scris un articol pe blogul meu, aici.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 04.07.2016 at 00:57:21. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Predica despre iertare | Ioana Amariucai | Intrebari utilizatori | 4 | 29.06.2012 11:08:05 |
o predica frumoasa | marius.b. | Generalitati | 1 | 31.07.2011 23:18:41 |
Predica de pe Munte | catalinabalhui | Din Noul Testament | 1 | 17.03.2009 16:58:46 |
Predica | Hartford | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 06.02.2008 12:14:30 |
|