Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Nu ca "nu prea". Nu mai erau straini. Prezenta strainilor la Cincizecime a fost o circumstanta speciala. Multi straini interesati de iudaism erau in Ierusalim cu prilejul Pastelui si a Cincizecimii.
In Cezareea, Efes si Corint Duhul Sfant s-a pogorat peste credinciosi si ei au vorbit in limbi. Adica au primit o limba noua prin care s-au rugat, prin Duhul Sfant, lui Dumnezeu. In trei din patru locuri in care este inregistrata Pogorarea Duhului Sfant, nu vedem nici urma de straini.
|
Aici e corect ce spui, vorbeau in limbi cand li se punea mainile si primeau harul, nu era nevoie sa fie straini in preajma. Eu am spus ca era aceasta minune in timpurile de inceput, cand era perioada convertirii. Si nu ca se dadea cand erau straini in preajma, putea sa nu fie nimeni.
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
Toti penticostalii cred ca vorbirea in limbi este vorbire in limbi straine, desigur.
Ceea ce stiu penticostalii (pentru ca Biblia o spune explicit) si nu stiu ortodocsii, este ca cei credinciosi nu vorbesc doar cu oamenii ci si cu Dumnezeu.
Iar vorbirea in limbi este vorbire cu Dumnezeu, adica rugaciune.
Dupa cum spune Scriptura.
|
Inseamna ca penticostalii nu stiu ce sunt acelea limbi straine, nu au fost la scoala sa faca limbi straine? Se face engleza, germana, franceza, poate si spaniola. Acestea sunt limbi straine. Nu doar straine,d ar nici macar limba nu e aceea formata doar din sunete fara legatura, toate limbile au un inteles, cum scrie si in Sfanta Scriptura, un inteles pe care il inteles toti cei ce vorbesc acea limba, in acel popor. Nu poate fi numita limba decat o astfel de comunicare.
Evident ca vorbesc doar cu Dumnezeu, daca nu-i intelege nimeni si nici macar ei nu inteleg acea limba. Dar acea minune este data de Dumnezeu, deci vorbesc cu Dumnezeu. Vorbim de minunea vorbirii in limbi de la inceput, la penticostali este o posedare de la ingerii cazuti.