![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"...Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, Carele din Tatal S-a nascut,mai inainte de toti vecii." Talcuirea parutu-mi-s-a mie si Duhului Sfant este urmatoarea: Partea subliniata este incorect formulata deoarece creaza iluzia de timp, discreditand vesnicia, si dovedeste nasterea(la perfectul compus) ca fiind un fapt trupesc/material care a inceput si s-a sfarsit cu mult inainte de momentul vorbirii, ceea ce e imposibil la Dumnezeu, adaugand si situatia falsa ca Dumnezeu a devenit Treime dupa Fiul S-a nascut, caci inainte nu era Treime. Corect este: "...Fiul lui Dumnezeu, Unul nascut, Carele din Tatal e nascut, (din toti vecii-optional, deoarece e vesnic la timpul prezent)". Timpul prezent e infinit, fara inceput si fara sfarsit, iar nasterea se refera doar la origine, nu la fapt/trup. Din informatiile mele( https://www.crestinortodox.ro/religi...ul-120632.html ), Crezul a fost formulat(7 articole) la Sinodul 1 de la Niceea(325) si a fost definitivat(+5 articole= 12) la Sinodul 2 din Constantinopol(381). Citat:
Spre asta oare i-a inspirat Duhul Sfant pe Sfintii Parinti? Cum nu rataceste de la Adevar daca-L ignora si nu-L spune? Ce este predica preotului daca nu talcuire? Ce "talcuire minunata" spune preotul la Craciun: "Nasterea Domnului!", si la Pasti: "Invierea Domnului!"? Exprimarea este simbolistica, pe "limba" proorocilor. Citat:
"Stiu ca esti ortodox, am dedus din postarile tale...". Tu nu citesti postarile mele, tu citesti "dogmatic", adica politic. Citat:
9. Și din unul dintre ele a ieșit un corn mic, care a crescut afară din cale, către miazăzi, către răsărit și către țara strălucirii. 10. Și el s-a înălțat până către oștirea cerească și a doborât la pământ din oștire și din stele și le-a călcat în picioare. 11. Și a mai crescut până la mai-marele oștirii și i-a luat jertfa de fiecare zi și i-a răsturnat locul templului său. 12. Și peste jertfa de fiecare zi el a pus nelegiuirea și a aruncat adevărul la pământ, și el a făcut și a izbutit. Oare mai trebuie sa-ti talcuiesc? Nu e limpede? Ieri l-am vazut la tv pe cornul cel mic(inca e mic). P.S.Oare dupa parerea ta Sfintii Parinti sunt oricine iti convine tie?
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 17.09.2022 at 07:16:01. |
|