Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Drumul catre credinta ,si anume : urcusul interior , curatirea gandului ,invatarea slavirii lui Duimnezeu,poate chiar asceza nu se pot face fara un drum paralel al invatarii iubirii de semeni , prin relatiile pe care le ai cu ei si prin continua auto-perfectionare.
O Biserica care are doar una din componente : intelepciunea, credinta sau oricum i-ai zice, si nu se incalzeste la dogoarea dragostei , este precum schiopul care ar vrea sa alerge la maraton.
Iubirea fara credinta e flecareala lumeasca. Credinta fara iubire este dogma seaca.
Doar conlucrarea lor poate duce comunitatea catre statura de om mare , catre participarea la Trupul lui Hrisots.
Tocmai pentru ca suntem slabi, nu pot nici eu fara tine, dar nici tu fara mine, si amandoi impreuna nu putem fara Hristos.
Cand ne e greu pe plan personal, vine un om si ne ajuta cu ceva, ceea ce e echialvent zic eu cu o mana intinsa de la Dumnezeu.
|
Boss, lumea nu mai știe cum să fugă de la sate fiindcă oamenii sunt foarte răi și bârfesc, discută, nu prea ajută sunt mai mult cu gura, și de asta s-a distrus satul românesc, și tu ai vrea să transformăm și parohia de la oraș în sat.
Chiar mă bucur că oamenii sunt mai discreți la orașe, nu sunt băgători în seamă, își văd de treabă și muncesc.
Citat:
Daca pe plan personal avem asa mare nevoie de ceilalti, cu cat mai mult avem in drumul credintei ?
|
În drumul credinței avem nevoie doar de un povățuitor încercat și zdravăn la cap, atât, nici nu văd de ce am lua ca model mireni care pot cădea, nu sunt preoți, nu sunt călugări, plus că nimeni cu scaun la cap nu vrea să fie luat drept model în Biserică, fiindcă e și vorba aia cu să te ferească Dumnezeu să cazi între palmele care te aplaudă.
Nu ai nevoie nici de hula, nici de lauda oamenilor.
Citat:
Acum Bisericile tot sunt pline, chiar daca nu comunicam unii cu altii , dar cat de mult ne ar ajuta sa ne cunoastem , sa vorbim cu oameni cu preocupari asemanatoare ca ale noastre.
|
Nu ne-ar ajuta prea mult să ne cunoaștem, mai ales într-o țară plină de tot felul de securiști, care are istoric în nenorocirea oamenilor pe baza unor informații culese din Biserici și parohii nu doar ortodoxe.
Pe lângă asta cu cât știu oamenii mai mult despre tine BÂRFESC, INVIDIAZĂ, URMĂRESC, STUDIAZĂ, FILEAZĂ, CALOMNIAZĂ, DENIGREAZĂ, PUN BEȚE ÎN ROATE, ÎNVRĂJBESC mai e și o țară cu mentalitate infectă cu să moară capra vecinului în care unii suferă dacă li se pare că tu o duci mai bine ca ei, sau ai o calitate în plus.
Citat:
Nu mi-ar mai trebui ani ca sa inteleg nu stiu ce taina ,. Nu as mai fi ratacit pe calea pacatului , nu as mai fi stat izolat crezand ca sunt altfel decat ceilalti.
Si doar forumul asta si tot ma ajuta putin, cu atat mai mult un dialog real cu oameni reali, cu aceleasi conceptii, ar fi ca o descatusare.
Si sunt foarte multi ca mine, care isi urmeaza calea credintei singuri sau in instrainare fata de lume , nestiind cat de aproape sunt de aproapele.
|
Forumul te poate induce în eroare, pot fi oameni fără discernământ, internetul poate cădea, istoricul să se șteargă....
Până la urmă de ce am avea nevoie de oameni cu aceleași concepții, să ne auzim citați de alții, râzi la glumele tale repetate în oglindă ?