![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In contextul in care ai facut-o ,in care omul intreba daca are voie sau nu,se putea intelege ca o obligatie. E insa o recomandare utila, inteleg ca tu mergi,si eu as dori dar fiecare are declansatorul sau pentru a face anumite fapte. La tine a fost ce ai auzit la cei 2 preoti poate.La mine declansatorul e altul , trebuie sa intleg interior beneficiile acelui lucru. Citat:
Am cautat daca a munci duminica daca este o interdictie sau un pacat. In poruncile bisericesti am gasit ca trebuie doar mers la Biserica, dar si mentiunea ca sarbatorile sunt zile de odihna. Poate ar trebui cautat si in hotararile sinoadelor.Asta daca ne gandim la litera . Dar daca ne gandim la duh exista recomandarea expresa si acesta e sensul sarbatorii, ca ziua de duminica sa fie o zi de meditatie si rugaciune,cred ca acesta era si sensul in VT . Oricum, cum a zis si Dani3l si mie mi s-au intamplat lucruri rele ca am acceptat o delegatie de Rusalii parca,ceva urgent de servici. Concluzia care mi se pare interesant de discutat, este cum actionam si care sunt motivele, care sunt intelesurile adanci ale lucrurilor, ca sa nu ne pastram la limita lui "aia e voie ,aia nu". Stiu ca recoamandarile tale sunt precise ,enunti conceptia ta, ai grija sa fie de acord cu autoritatea cuiva, si atunci te simti liber sa aprobi sau dezaprobi interlocutorii. Dar omul e interesat si de mobilurile interioare , de intelegerea unor conduite, caci nu suntem roboti sa respectam reguli, care le stim toti de altfel mai mult sau mai putin. Altfel putam consulta AI -ul cand nu stim ceva ,nu mai consultam oamenii, si gasim raspuns mai exact daca e bine sau nu sa muncesti duminica ce porunci incalci si care sunt recomandarile. Si in plus ne mai si spune la inceput "Great question!" |
|