![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Iustin,nu suntem la un concurs,nu este un premiu sa vedem cine câștigă mai multe argumente etc.
Suntem pe un forum și ne împărtășim ideile,le dezbatem. Eu îți respect opiniile,tu iarăși dacă vrei o faci cu ale mele,sau nu, nu-i o problemă. Însă din ce am discutat cu tine am observat că ești pasionat de această zonă teologie/filosofie și mai ales retorică. Îți place să câștigi orice argument, ceea ce ce înseamnă că ești competitiv, și nu suporți să-ți spună cineva că n-ai dreptate,deci nu admiți că greșești,chiar dacă cineva ți-ar demonstra asta,cu ARGUMENTE. Mereu revi cu altul și altul și așa mai departe,te învârți într-un cerc al tău,unde îți vezi doar propriile idei, fără a lua în considerare ceea ce ce îți spune altcineva. Problema este că încă nu stăpânești noțiuni elementare de teologie biblică,de dogmatică, istoria religiilor etc. Și vrei să dai impresia că tu cunoști aceste noțiuni pe care le folosești... Doar folosești concepte așa aleatoriu, să-ți construiești un argument care sa pară solid, însă cade imediat, dacă este supus unei analize. Nu mi-o lua în nume de rău, toți avem limitări, însă este important să ni le admitem. Și să studiem, să aprofundăm înainte de a pretinde că suntem capabili să învățăm pe alții. Îți lipsește răbdarea,de a merge pe la capăt și absorbi totul superficial, fiindcă ai o sete de cunoaștere. Îți spun toate acestea fiindcă exact prin așa ceva am trecut și eu. Aveam impresia că știu totul, că nu am ce sa învăț de la altcineva,ba mai mult îi "învățam" eu pe alții. Jonglam cu ideile după bunul plac,doar ca să câștig orice dezbatere. Așa că fi in primul rând critic cu tine însuți,fi tu cel mai mare critic al tău, și așa poți să-ți dai seama când și unde ai greșit. PS Ioan 14:28 VDC [28] Ați auzit că v-am spus: ‘Mă duc și Mă voi întoarce la voi.’ Dacă M-ați iubi, v-ați fi bucurat că v-am zis: ‘Mă duc la Tatăl’, căci Tatăl este mai mare decât Mine. Ca sa încheiem și dezbaterea....Deci dacă vrei, poți să nu fi de acord chiar și cu Iisus...
Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoști.(Ieremia 33:3) Last edited by Seraphim7; 14.12.2025 at 15:32:44. |
|
|