Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2009, 23:17:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mințim din cauza păcătoșeniei ce zace in noi, din lașitate, din mândrie , din fățarnicie , sau pur și simplu din prostie. Minciuna, neavând picioare lungi, trebuie reânoită, reinventată, colorată, dojenită, detestată , iubită, hulită, indrâgită , mascată . Despre minciună nu se poate vorbi pe față, pentru ca , după umila mea părere , ar fi cea mai gogonată minciună si tot minciună s-ar numi, indiferent cât de sinceri sau filozofi am vrea noi să parem. Apropo , stiți care e prima greșeala a omului ? Minciuna ce o spune cel mai bine când e mititel , in primii ani de viață !
Exista si contra-argumente:
Din Pateric:
". Întrebat-a odată avva Agathon pe avva Alonie, zicând: cum voi putea ține limba mea să nu grăiască minciuni? Și i-a răspuns lui avva Alonie: de nu vei minți, multe păcate ai să faci. Iar el a zis: cum vine aceasta? Și i-a răspuns bătrânul: iată doi oameni, au făcut înaintea ta ucidere și unul a fugit în chilia ta. Și iată dregătorul îl caută pe el și te întreabă zicând: înaintea ta s-a făcut uciderea? De nu vei minți, dai pe om la moarte. Mai bine lasă-l pe el înaintea lui Dumnezeu fără legături, căci El știe toate."

Deci nu avem voie sa mintim oricand, ci numai cand putem salva viata cuiva...
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare