![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Haideti sa nu iesim din topic, chestiunile de ordin istoric si dogmatic sunt lamurite. Nu are rost sa te obosesti sa le spui ca n-ai cui, nu le sunt de folos, asa ca nu sunt adevarate.
Sa ne intoarcem la ale noastre... Har si pace de la Domnul! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am participat la unele intalniri ale baptistilor, ale evanghelicilor si pentru mine acestea ca nu se compara cu slujbele ortodoxe. Nu as renunta la aceste ritualuri pentru nici o alta forma de intalnire cu scop sfintitor. S-a pus problema sa merg sa lucrez in strainatate pe bani frumosi, dar iti marturisesc sincer ca nu m-as muta in alta tara daca acolo nu as gasi o parohie ortodoxa prin care sa ma tin aproape de Hristos si de Biserica Lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In urma pocaintei, prin harul lui Dumnezeu, omul primeste iertarea de pacate si putere de a se indrepta. Imi puteti spune ce rost au slujbele si ritualurile fara numar, pentru mantuirea omului? Pun aceasta intrebare deoarece, pocainta necesita constientizarea starii in care ne aflam. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iisus invata in toate zilele pe norod in Templu". (Luca 19:47) Citat:
In plus, noi ne pregatim pentru Imparatia lui Dumnezeu. Ce ne facem daca acolo nu va exista parohie ortodoxa sau biserica protestanta? |
|
|||
|
|||
![]()
Incercati sa nu mai intelegeti. E mai bine pentru dvs.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ceea ce nu intelegi tu este ca este posibil ca sa traiesti autentic credinta in Hristos in biserica ortodoxa. Rugaciunile si cantarile care se fac trebuie sa fie din inima, curate si sincere, nu de suprafata. Credinciosul nu e ortodox daca nu se pocaieste cu adevarat. Spuneai ca ai suferit o transformare dramatica in bine datorita crestinismului. Puteai foarte bine sa incerci si in biserica ortodoxa si am certitudinea ca reuseai cel putin la fel de bine sa te schimbi in omul cel nou. Citat:
Pentru noi, participarea la Liturghie este inceputul vietii vesnice, este viata noastra impreuna cu Iisus, vesnicia iesita din sine si integrata pentru cateva ore in timpul nostru actual. Fara Liturghie, fara Taina Spovedaniei, fara impartasirea cu cuvintele Lui si cu Insusi Trupul Lui, fara trairea vietii in spiritul jertfelnic al Lui Hristos, iubindu-L pe El si toata faptura creata - nu este mantuire. Nu mai caut trimiterile din NT, ca le stii sigur.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har si Pace de la Domnul! ps: Daca scrie pe prima pagina, nu inseamna ca si este. A fost doar 2 ani! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai niste verbe care apar de ambele dati : "a luat", "a binecuvantat" si "a dat" si care nu intamplator sunt puse acolo, iar exegetii rasariteni cosidera ca acolo deja este prima Sfanta Liturghie savarsita. Pentru mai multe informatii poti sa citesti studiile. Har si Pace de la Domnul! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma intereseaza studiile despre care vorbiti. Astept sa-mi aratati, din Noul Testament, ca in Biserica din vremea Sfintilor Apostoli se tineau liturghii si spovedanii (ajung doua exemple). |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 10:41:01 |
O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 09:03:32 |
|