Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.09.2009, 13:17:48
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Cand faci bine, oare nu-ti este fata senina? Iar de nu faci bine, pacatul bate la usa si cauta sa te tarasca, dar tu biruieste-l!" Aceste cuvinte le-a spus Dumnezeu lui Cain, care avea fata posomorata. Iata cum, inca de atunci, Dumnezeu pune inaintea omului lupta duhovniceasca: curatirea de patimi si dobandirea virtutilor.
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 13:49:33
Bautar's Avatar
Bautar Bautar is offline
Member

Data înregistrării: 23.07.2009
Locație: Banat
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bautar
Implicit Dumnezeu si Maica Sfanta sa fie cu tine!

Ai dreptate marius22.
Si cred ca am sa ma repet:
"Daca tu faci un pas catre Dumnezeu el face zece catre tine".
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 14:36:55
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Subscriu la parerea generala legata de valoarea rugaciunii; s-au scris multe lucruri adevarate, constatate de fiecare in parte sau pur si simplu insusite de la sfinti parinti.
Dar asa ca tema de casa... eu am o alta intrebare: Ar trebui pur si simplu sa fiu multumit, sau ar trebui sa incerc sa aflu de ce toate rugaciunile mele sunt ascultate(rugaciuni de cerere - stim toti ca rugaciunea poate fi de mai multe feluri)? As putea sa spun ca pot numara pe degete momentele in care au fost partial sau deloc indeplinite cererile mele. Am avut si momente cand ma straduiam sa fiu atent ce-mi doresc ca nu cumva sa se indeplineasca - nu o spun in gluma.
Am pus intrebarea asta pentru ca sunt departe de cum ar trebui sa fie un crestin adevarat (la biserica, spovedanie si impartasanie doar cand imi aduc aminte etc etc...). Evident din treaba asta rezulta mai multe intrebari, dar dezvoltam pe parcurs daca sunt idei.
Pe curand...
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 15:29:10
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Daca mai suntem tristi e semn ca nu am "strigat" cum se cuvine catre Dumnezeu. Sunt momente in viata in care daca nu "strigi", nu doar te intristezi, ci chiar te sufoci. Asa ca nu intamplator spune psalmistul David: "Nu-ti intoarce fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se coboara in mormant".
Reply With Quote
Vechi 15.09.2009, 18:12:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Daca mai suntem tristi e semn ca nu am "strigat" cum se cuvine catre Dumnezeu. Sunt momente in viata in care daca nu "strigi", nu doar te intristezi, ci chiar te sufoci. Asa ca nu intamplator spune psalmistul David: "Nu-ti intoarce fata Ta de la mine, ca sa nu ma aseman celor ce se coboara in mormant".
"Pentru aceasta se va ruga către Tine tot cuviosul la vreme potrivită, iar potop de ape multe de el nu se va apropia. Tu ești scăparea mea din necazul ce mă cuprinde, bucuria mea ; . . . " ( Ps. 31 , 7-8 )
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tristetea-melancolia-pacea linistea Generalitati 15 15.02.2013 22:28:34
Invierea Duhovniceasca a Sufletului prin Dumnezeiasca Rugaciune. alexmatei Spiritualitatea ortodoxa 5 09.04.2012 02:20:10
Intelegerile cu ingerul cazut pot fi desfacute in timpul vietii prin rugaciune spre_rasarit Generalitati 5 19.09.2011 08:10:36
de ce ma simt mai trista decat tristetea fior Generalitati 55 18.07.2011 19:53:38
Ma macina tristetea iosif Umanitare 40 27.02.2008 15:49:24