Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.10.2009, 01:19:46
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

De acord in mare parte cu bogdan...

Traim vremurile din urma ( ale raului pe pamint )...poate 20-30 de ani ramasi.Eu nu cred ca Biserica va dainui printr-o structura organizatorica neaparat,cu cladiri ( poate nici chiar biserici din piatra ) sau ierarhii vizibile consacrate...ci mai ales prin puterea marturisirii credinciosilor ( ierarhi si laici deopotriva ) si a suferintelor si prigoanelor indurate de acestia.In ultimii ani,s-ar putea ca nici macar acestia sa nu mai fie vazuti,cine stie pe unde o sa-i duca Bunul Dumnezeu,ca sa nu-i vada fata lui antihrist sau sa continue sa se roage....

Adevarul ( si Biserica deci ) va fi acolo unde este prigoana si marturisire ortodoxa,in duhul Sfintilor din totdeauna.Iar pe ceilalti...Dumnezeu sa-i ierte!...si sa se pocaiasca macar in clipa mortii precum acestia:

"Sinodul de la Ferarra-Florenta din 1438-1439, la care majoritatea episcopilor ortodocsi au semnat unirea mincinoasa cu biserica catolica. Dar, întorcându-se la scaunele lor, au marturisit: „Ne-am vândut credinta, am schimbat Ortodoxia cu heterodoxia si, pierzându-ne credinta curata de mai înainte, ne-am facut azimiti. Taia-ni-s-ar mâinile ce au semnat nelegiuita hotarâre! Smulge-ni-s-ar limbile ce au rostit învoirea cu latinii!”

De remarcat pocainta lor,si nu neaparat limbajul...
Vechi 02.10.2009, 02:55:30
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
De acord in mare parte cu bogdan...

Traim vremurile din urma ( ale raului pe pamint )...poate 20-30 de ani ramasi.Eu nu cred ca Biserica va dainui printr-o structura organizatorica neaparat,cu cladiri ( poate nici chiar biserici din piatra ) sau ierarhii vizibile consacrate...ci mai ales prin puterea marturisirii credinciosilor ( ierarhi si laici deopotriva ) si a suferintelor si prigoanelor indurate de acestia.In ultimii ani,s-ar putea ca nici macar acestia sa nu mai fie vazuti,cine stie pe unde o sa-i duca Bunul Dumnezeu,ca sa nu-i vada fata lui antihrist sau sa continue sa se roage....

Adevarul ( si Biserica deci ) va fi acolo unde este prigoana si marturisire ortodoxa,in duhul Sfintilor din totdeauna.Iar pe ceilalti...Dumnezeu sa-i ierte!...si sa se pocaiasca macar in clipa mortii precum acestia:

"Sinodul de la Ferarra-Florenta din 1438-1439, la care majoritatea episcopilor ortodocsi au semnat unirea mincinoasa cu biserica catolica. Dar, întorcându-se la scaunele lor, au marturisit: „Ne-am vândut credinta, am schimbat Ortodoxia cu heterodoxia si, pierzându-ne credinta curata de mai înainte, ne-am facut azimiti. Taia-ni-s-ar mâinile ce au semnat nelegiuita hotarâre! Smulge-ni-s-ar limbile ce au rostit învoirea cu latinii!”

De remarcat pocainta lor,si nu neaparat limbajul...
Imi inchipui ca nu pot fi de acord cu tine acolo unde tu zici ca esti de aceeasi parere ca si bogdanF2. In rest, probabil ca ai dreptate...
Vechi 02.10.2009, 17:18:07
Atreides's Avatar
Atreides Atreides is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2009
Locație: București
Implicit

As vrea sa stiu si eu daca botezul la varste fragede nu reprezinta o incalcare a Drepturilor Omului.Adica parintii copilului il baga la categoria ortodox by default,asta de la o varsta la care el/ea nu este capabil sa ia o decizie in acest sens.Eu de exemplu am fost botezat si declarat ortodox,ca la 14-15 ani sa imi dau seama de faptul ca practicile si credintele crestine nu ma atrag.
Vechi 02.10.2009, 19:03:32
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Atreides Vezi mesajul
As vrea sa stiu si eu daca botezul la varste fragede nu reprezinta o incalcare a Drepturilor Omului.Adica parintii copilului il baga la categoria ortodox by default,asta de la o varsta la care el/ea nu este capabil sa ia o decizie in acest sens.Eu de exemplu am fost botezat si declarat ortodox,ca la 14-15 ani sa imi dau seama de faptul ca practicile si credintele crestine nu ma atrag.
Parintii te-au botezat nu pentru ca erau dornici sa-ti incalce drepturile, ci pentru ca ei credeau ca fara relatia cu divinul, omul nu se poate implini. Cand vorbesc de implinire nu iau in discutie doar aceasta lume. (Omul pentru un crestin ortodox e un chip, el nu se poate implini in afara modelui sau)

Stai fara griji, prezenta lui Dumnezeu in om nu aduce niciun rau.

Poate va veni si ziua cand iti vei simti cat de minunat este sa traiesti prezenta lui Dumnezeu.
Vechi 02.10.2009, 19:07:27
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
14-15 ANI E VARSTA CRITICA A PUBERTATII, in care totul te deranjeaza, nimic nu-ti place, toti au ceva cu tine, nimeni nu te intelege.
dupa ce trece, omul se limpezeste si incepe sa judece mai normal....
Vechi 22.01.2010, 03:30:24
adelin's Avatar
adelin adelin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Cunosc cazuri in care BOR-ul boteaza prin stropire sau PUN PUTINA APA IN CRISTELNITA, BAGA DE 3 ORI COPILUL PANA LA BRAU, SAU PANA LA PICIOARE, apoi ia cu mana si ii pune apa in cap. Oare, preotii NOR nu mai stiu ce inseamna practica liturgica? Bine ca stiu ce este ecumenismul...
De ce nu se poate sa ne tinem si noi toata Traditia??? NU vedeti: mai cu cinste tin ei o traditie luata de la catolici, decat una Ortodxa autentica!!! In partile Ardealului, banatului, botezul prin stropire in Bisericile Ortodoxe este o adevarata obisnuinta pentru foarte multi preoti. Credinciosii aproape ca sunt de parere ca si acela si acela este Botez canonic: "preutu' nostru boteaza ca la care mamă". Care o fi acea care, nu pot sa-mi dau seama

Last edited by adelin; 22.01.2010 at 03:33:01.
Vechi 22.01.2010, 06:15:46
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu ii zice Biserica lui Stalin ii zice BO Rusa care a avut pe Sfantul Tihon si alti Sfinti crestini ortodocsi.
Sunt linkuri care arata lamurit ca Sfantul Tihon a tinut un timp calendarul indreptat si ca vazand ca populatia Rusiei se sminteste a trecut la loc pe cel neindreptat.
http://rafaeludriste.blogspot.com/20...u-timpuri.html

Pe mine pozitia Sfantului Tihon si faptul ca la BO Finlandeza i-a fost permis sa tina calendarul indreptat din 1917 m-a lamurit deplin,ca nu e nicio problema in a tine calendarul indreptat.

Eu de concelebrari intre BO a Alexandriei,BO Antiohiana si BO Siriaca copta nu am auzit.
Daca ar fi aceasta este o problema interna a Bisericilor Ortodoxe Canonice care trebuie discutata eventual la un Sfant Sinod Panortodox sa se hotarasca in legatura cu ierarhii care au semnat acel acord.

Nu este o problema a anonimilor (sau anonimelor ca nici macar daca e sora sau frate nu a vrut userul de isi zice orthodoxia.i.thanatos sa zica) care nu vor nici macar sa posteze sub numele lor real pe forum si nici nu vor sa zica din ce biserica ortodoxa fac parte,in cazul in care ar face parte din vreuna.
Nu inteleg de ce dl admin nu a inchis topicul pana acum vad ca deja a ajuns la 54 de pagini si se pun aceleasi linkuri din nou si din nou.

Last edited by mihailt; 22.01.2010 at 06:18:40.
Vechi 02.10.2009, 19:12:15
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
Atreides, nimeni nu te obliga sa si practici religia crestina, sa mergi la biserica, sa crezi in general, daca ai fost botezat - deci nimeni nu ti-a incalca libertatea botezandu-te.
A fi membru al Bisericii este o alegere libera, chiar atunci cand esti botezat. Nu te impartasesti, banuiesc, deci te-ai exclus din comunitatea Bisericii.

Parintii ne dau ceea ce au ei. Ei sunt crestini, deci ne boteaza.
Ai putea tot asa de bine sa ii acuzi ca te-au invatat limba romana - ca tu aveai dreptul sa inveti engleza, astfel ai fi avut mai multe sanse in lume. Nu? :-)
Vechi 02.10.2009, 20:44:45
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai fratilor nu va mai obositi sa dialogati cu fratele Orthodoxia.
Nu vedeti ca acum a inceput sa conteste validatitatea botezul din BOR care e aratata ca BO Canonica chiar de minunile lui Dumnezeu?
Dupa Sfintele Canoane botezul din BOSV nu e valid.Apoi Glicherie nu e sfant pentru ca nu i-a putrezit trupul.Ca nu tot timpul neputrezirea e semn de sfintenie.
Si "moastele" lui Glicherie (care fiind inselat de duhuri rele lucra cu duhurile rele din timpul vietii crezand ca sunt Duhul Sfant; vedeti la viata lui Glicherie cum duhurile rele au omorat pe cei care au mancat din gradina manastirii unde petrecea Glicherie) de fapt e trupul neputrezit care cum am zis nu tot timpul e semn de sfintenie.Daca un arhiereu ortodox (din BOR sau alte Biserici Ortodoxe canonice) i-ar face dezlegare cerand familia lui Glicherie aceasta i-ar putrezi trupul si sufletul lui Glicherie s-ar duce la odihna.Motivele pentru care nu a putrezit trupul lui Glicherie nu le stiu.
Lasati-l la mila lui Dumnezeu pe fratele Orthodoxia.
Vechi 03.10.2009, 01:54:00
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mai fratilor nu va mai obositi sa dialogati cu fratele Orthodoxia.
Nu vedeti ca acum a inceput sa conteste validatitatea botezul din BOR care e aratata ca BO Canonica chiar de minunile lui Dumnezeu?
Dupa Sfintele Canoane botezul din BOSV nu e valid.Apoi Glicherie nu e sfant pentru ca nu i-a putrezit trupul.Ca nu tot timpul neputrezirea e semn de sfintenie.
Si "moastele" lui Glicherie (care fiind inselat de duhuri rele lucra cu duhurile rele din timpul vietii crezand ca sunt Duhul Sfant; vedeti la viata lui Glicherie cum duhurile rele au omorat pe cei care au mancat din gradina manastirii unde petrecea Glicherie) de fapt e trupul neputrezit care cum am zis nu tot timpul e semn de sfintenie.Daca un arhiereu ortodox (din BOR sau alte Biserici Ortodoxe canonice) i-ar face dezlegare cerand familia lui Glicherie aceasta i-ar putrezi trupul si sufletul lui Glicherie s-ar duce la odihna.Motivele pentru care nu a putrezit trupul lui Glicherie nu le stiu.
Lasati-l la mila lui Dumnezeu pe fratele Orthodoxia.
Diavolul i-a inselat pe stilisti sa sufere si sa moara pentru Credinta si Traditie, pe cind masoneria le-a adus ecumenistilor lumina:

Meletios Metaxakis, patriarh ecumenic

Athenagoras II, patriarh ecumenic

Miron Cristea, patriarh BOR
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul Hartford Biserica Ortodoxa Romana 34 30.12.2009 14:30:00
botezul dulcineea Mirungerea(Ungerea cu Mir) 70 09.09.2008 11:17:27
Botezul ionut Botezul 33 03.12.2006 13:48:10
botezul mircea/ovidiu Mirungerea(Ungerea cu Mir) 0 28.08.2005 02:10:00