![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Trebuie sa fim atenti la slujba si sa traim fiecare moment si in atmosfera aceea de evlavie nu ne mai putem gandi la nimic. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Idealul cui este asta?
|
||||
|
||||
![]()
Sophia, bineinteles ca ispita exista. Parca nu foarte demult cineva se plangea ca s-a indragostit de duhovnicul ei. Poftim. De obicei femeile sunt atrase fara sa vrea de barbatii seriosi, cu un scop in viata, care stiu sa vorbeasca frumos, care nu sunt vulgari, si daca sunt si in vreun fel de uniforma si mai ceva.
![]() Important este sa fii constienta de aceasta slabiciune, si ca de obicei trece, si sa nu iti treaca prin cap sa faci vreun prim pas, sau sa dai curs pasiunii. Cat despre ce/cum ar trebui sa se imbrace barbatii/femeile ca sa nu fie ispite...cred ca raspunsul este in limita decentei, cu modestie, fara a incerca sa epatezi. Si din nou cu constiinta ca, in afara daca iti pui un sac din cap pana in picioare cu doua gauri pentru ochi, nu spui niciodata nici un cuvant, nu te speli o luna in asa fel incat sa fie un miros neplacut in jurul tau cam 5 metri, tot o sa se gaseasca cineva sa te gaseasca atragator/oare. Este in legea pe care a lasat-o Dumnezeu sa ne placa oamenii de sex opus. Dar este in puterea noastra sa fim rationali. Nu ca stai cu capul in pamant tot timpul, ci pur si simplu te porti ca o persoana decenta si cu bun simt. Da, mi se pare ca pantalonii scurti si maieurile sunt nepotrivite cu o biserica. De fapt mie mi se par destul de nepotrivite cu orice atmosfera in afara de plaja...Am vazut restaurante in SUA in care nu ti se permitea sa intri in pantaloni scurti sau flip-flops (slapi). |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ar trebui sa purtam discutia asta si pe tema culorii imbracamintii. E de la sine inteles ca nu se merge in fustita scurta si tricou la biserica. Dar ce ziceti de culori aprinse si mai stiu eu ce modele? Acestea nu sunt potrivite.
|
|||
|
|||
![]()
Ei, eu nu cred ca barba este vreun ideal. Nici macar pentru preoti - este o traditie cu t mic.
In primul mileniu inainte de schisma cu occidentul la ei de ex. preotii nu purtau barba, la noi purtau. Era o biserica. Astea sunt traditii omenesti, obicieiuri. Un barbat cu barba nu isi acopera neaparat fara mai tare decat unul fara, de altfel.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Omul nu este doar trup. Cand vom reusi sa vedem acest lucru, nu ne vom mai opri doar la infatisarea trupeasca. Unii oameni se aseamana foarte mult trupeste unul cu altul. Insa, sufleteste sunt cu totul diferiti. A tine seama si de aspectul din urma, inseamna a nu confunda niciodata un om cu alt om. Acesta este motivul pentru care adevaratii oameni nu inseala niciodata.
Nu stiu ce se urmareste prin acest topic. Sa se ofere solutii in cum sa te imbraci ca sa nu ispitesti? Pai am mai spus, nu vestimentatia ofera solutii, ci curatirea mintii. Pentru o minte bolnava si o femeie cu fusta pana la pamant devine o ispita. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand citesc despre barbi, mantii si alte trasaturi ale unor vremuri demult apuse imi dau seama ca suntem foarte predispusi la a cadea in formalism. "Intrunim" conditiile la suprafata insa pe dinauntru nu atingem nici pe departe perfectiunea. Chestiunea asta imi aduce aminte si de ideile musulmane, vezi lungimea pantalonilor barbatilor care nu are voie sa depaseasca glezna pentru ca asa purta "profetul" sau barba de-o palma pentru ca atat masura cea a lui Mahomed, etc, etc. Doamne ajuta!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 19:45:03 |
Ispitele postului | heaven | Postul | 17 | 11.03.2011 10:46:50 |
De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 22:43:21 |
Ispitele dupa spovedanie | Elena78 | Pocainta | 8 | 29.10.2009 17:40:59 |
|