![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Iar tricesimusseptimus mi-ai spus doar de dragul contraziceii:
"Cum putea s-o modifice fără a schimba nici măcar o cirtă sau o iotă din ea?" A modifica cu a schimba sunt sinonime.Isus spre exemplu in ceea ce priveste legea talionului trebuie sa fii de acord cu mine,a schimbat-o(daca vrei a anulat-o) aratandu-ne sa ne iubim si vrasmasii.Iar mi-ai mai spus: "Sabatul a fost dintotdeauna pentru om (în ciuda încercărilor disperate ale unora de a o atribui doar evreilor), Hristos a corectat doar concepția fariseilor cu privire la menirea lui." Sabatul era dintotdeauna pentru om,(depinde ce intelegem prin sabat),doar ca in timp s-au creat "conceptii." asa cum ai spus si tu,Isus a anulat aceste conceptii.Folosesc "legea lui Moise" pentru a face o deosebire intre vechiul si noul legamant,intre legea scrisa pe piatra si cea scrisa "in inimi". |
|
|
|||
|
|||
|
tricesimusseptimus,ma bucur ca ai convingeri,mai ales convingeri proprii(nu stiu daca alti adventisti pot spune asa ceva).In cazul amintit de mine am spus ca aceasta persoana"a facut voia lui Dumnezeu,a implinit poruncile a crezut in jertfa lui Isus,dar nu a "tinut" sambata ci duminica.Este intrebat de ce "a incalcat porunca a patra",si el spune ca asa a stiut,asa s-a nascut,toti ai lui mergeau duminica la biserica."
Prin asta nu am vrut sa spun ca acea persoana nu cunoaste biblia,daca cunoaste voia LUi Dumnezeu atunci trebuie sa cunoasca si Cuvantul sau,doar ca el a considerat ca poate sa "tina" duminica in locul sambetei,asa a stiut el ca este bine. Totusi ma bucur ca esti de acord cu mine.:) |
|
|
|||
|
|||
|
Legea talionului nu face parte din Decalog, suntem iarăși off topic...
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 14:28:48 |
| Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 11:02:02 |
| Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 16:37:16 |
| Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 16:32:12 |
|
|