Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.11.2009, 09:39:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Dragostea e alungata de egoism si autocompatimire.
ELLL! ELL! EL! el. ala... eu, euu, EU! EUU! EUUU!
Reply With Quote
Vechi 07.11.2009, 13:25:56
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dragostea e alungata de egoism si autocompatimire.
ELLL! ELL! EL! el. ala... eu, euu, EU! EUU! EUUU!
Da, MARE ADEVAR !
Vechi 07.11.2009, 13:41:36
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raluca06 Vezi mesajul
nu, e reciproc.. La un moment dat am incetat sa mai sun, sau ceva.. si a inceput sa sune el si eu l-am ignorat... mi-a dat mesaje, la un moment dat i-am raspuns si m-am trezit cu intrebari de genul "Esti bine? Vroiam sa stiu daca esti bine, daca esti ok... " bla bla bla.. si automat m-a intors...
Raluca, asta se cheama MILA, nu iubire!!!! Te vede o fiinta fragila. Wake up!
Vechi 07.11.2009, 16:35:41
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Pai eu sunt maritata, Glykys. Nu pot sa-mi iau traista si sa-mi caut "fericirea" in alta parte.
Si asta cu iertatul.. este doar o etapa, dar nu este suficient. Trebuie apoi sa-l accepti asa cum este. Ca-l ierti, dar nimic nu garanteaza ca se schimba, ca-ti da trecutul inapoi etc.. (si probabil nici nu are de gand sa se schimbe, barbatii se indreptatesc usor). Si dupa acceptat vine alta etapa.. cea mai grea.. in episodul viitor. :).
Eu cred, si poate chiar cred asta pentru ca am cunoscut diferite tipuri de cupluri care au trecut prin diferite etape in viata lor..mai grele sau mai usoare, dar cert este ca sunt aproape sigura ca veti depasi aceasta faza treptat, asa cum a si aparut. Am inteles ca ati mai purtat discutii, dar ca nu s-au schimbat prea multe lucruri in urma lor...insa totusi cred ca ele sunt extrem de benefice in cadrul unei relatii.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2009, 17:04:06
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Eu cred, si poate chiar cred asta pentru ca am cunoscut diferite tipuri de cupluri care au trecut prin diferite etape in viata lor..mai grele sau mai usoare, dar cert este ca sunt aproape sigura ca veti depasi aceasta faza treptat, asa cum a si aparut. Am inteles ca ati mai purtat discutii, dar ca nu s-au schimbat prea multe lucruri in urma lor...insa totusi cred ca ele sunt extrem de benefice in cadrul unei relatii.
Andrusca.. nu cred ca ai mai mult de 25 ani, dupa cum ti-am zis, esti femeia timpului tau.
Rezolvarea problemelor prin discutii cred ca se face inainte sa apara problemele.. sau cand problemele sunt legate de "punem muraturi anul asta sau nu?".
Nici macar cu copiii nu rezolv problemele prin discutii.
Adica alea care se rezolva prin discutii nu sunt, de fapt, probleme.

(Nu stiu cand, cum, daca-mi depasesc "problemele". Cum o vrea Dumnezeu. Si oricum, dupa astea pot sa apara altele.. macar pe astea le stiu :)) )
Reply With Quote
Vechi 07.11.2009, 17:19:52
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Smile

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Eu cred ca oamenii inselati de cel iubit (ma refer la relatie intre femeie si barbat) sunt chemati la asemanarea cu Dumnezeu care clipa de clipa este inselat de sufletul nostru. Il inselam mereu cu idolii pe care ni-i facem. Eu Il vad pe Dumnezeu ca un sot sau iubit inselat. Insa El nu are nici o vina. Putem zice ca talharii rastigniti langa Hristos: 1. "salveaza-ne pe noi si pe Tine si cobara-te de pe cruce"=obliga-i sa ne iubeasca, obliga-ne sa Te iubim
2. "Noi pentru faptele noastre suferim insa El e nevinovat" = noi nu meritam fidelitatea cuiva, insa El ce vina are ca nimeni nu-I e fidel?

Chemarea la asemanarea cu Dumnezeu a sotului/sotiei inselate inseamna a iubi si a respecta libertatea celui iubit de a nu raspunde iubirii...

Cand ma simt nedreptatita, ma gandesc la talharul cel bun si la Iisus pe cruce, si atunci nu ma mai simt asa nedreptatita iar acest gand ma mangaie...
Acesta este un gand folositor.
Reply With Quote
Vechi 07.11.2009, 17:55:44
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Andrusca.. nu cred ca ai mai mult de 25 ani, dupa cum ti-am zis, esti femeia timpului tau.
Rezolvarea problemelor prin discutii cred ca se face inainte sa apara problemele.. sau cand problemele sunt legate de "punem muraturi anul asta sau nu?".
Nici macar cu copiii nu rezolv problemele prin discutii.
Adica alea care se rezolva prin discutii nu sunt, de fapt, probleme.

(Nu stiu cand, cum, daca-mi depasesc "problemele". Cum o vrea Dumnezeu. Si oricum, dupa astea pot sa apara altele.. macar pe astea le stiu :)) )
si mai mult decat varsta frageda, e si experienta scurta a casniciei pe care o are andrusca. abia un an sau nu stiu cat a spus... :))
ea nu stie saracuta ca in curand o sa-i piara entuziasmul asta... dar e bine ca se bucura cat are timp...
daca viata ar fi asa numai povesti nemuritoare n-am mai simti ca traim. ar fi o continua reverie. wake up! viata e lupta. asa ca pregateste-te pentru marile batalii. acum trebuie sa te antrenezi...

nu vreau sa o sperii dar nici sa creada ca roz e culoarea de referinta.
Doamne ajuta!
Vechi 07.11.2009, 18:14:37
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Implicit

Si eu cred ca discutiile sunt de BAZA

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 07.11.2009, 18:16:22
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Asa este, doar daca se presupune ca se accepta dialogul si ca unul il asculta pe celalalt!
Vechi 07.11.2009, 19:04:53
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
nu discutiile. sau nu numai discutiile. forma corecta e COMUNICARE.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Am nevoie de ajutor Cristian8 Exorcismul 22 11.07.2011 18:57:03
am nevoie de ajutor!!! steluta1981 Umanitare 1 06.06.2011 18:43:44
Am nevoie de ajutor! Oanalia Generalitati 20 17.08.2010 08:14:51
Am nevoie de ajutor Idyahoo Generalitati 36 13.04.2010 21:38:50
Am nevoie de ajutor anitag Generalitati 14 12.11.2007 11:01:37