![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.ce va fi cu crestini care sunt copti? 2.cu crestini din etipoia 37 mil la numar? 3.ce va fi cu cei din Asia care sunt piste un miliard si nu au nici o treba cu Dumnezeu nici atat cu Sf.Parinti? ce va fi de soarta acestor CATEGORIIIII????????????????????? am inteles caci cu eretici din TARA NOSTRA SUNT ANATIMA OK....DAR ACESTE CATEGORII DE OAMENIII????????? pana la urma ma intreb pt ce a cobortat Hristos? tu ai vazut ce mancaruri au asiatici?fetusi la meniu de 4000 de dolarii?cauta pe google si TE VEI INGROZI si vei realiza ca in Asia e de plans si sa ne intrebam cum ne mai tine Dumnezeu dupa ce vezi acele filmariiii....canibalisul??? e se intampla in lume e de plans si in acelas timp e sa ne punem un sem de intrebare si sa rugam pe Dumnezeu sa ne mai tine pt ceei ce se roaga,dar ne uram prea mult mai ales noi romanii care suntem o mana de oamenii de contrazicem ce cei pe nou sau cei pe vechi ......... pacat daca ne am iubi un pic poate s ar fi ajuns la unirea credintei......! Last edited by piedonee; 17.12.2009 at 21:40:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru toate intrebarile tale am acelasi raspuns, cel al Sf. Pavel: cei care n-au auzit de Cristos, iar dintre crestini cei care n-au auzit de ortodoxie se vor mintui dupa legea firii. In Casa lui Dumnezeu sint multe lacasuri si se va gasi si pentru ei un loc. Tu, insa, ca ortodox, ai obligatii clare pentru mintuire si ti se cere effort, si spiritual, si fizic, dar si rasplata ta va fi pe masura. Si sa nu uiti de pedeapsa, pentru cel ce neaga sau refuza ortodoxia, pentru ca va fi mare, ca pentru unul care a stiut Adevarul, dar i-a intors spatele si l-a scuipat. Last edited by orthodoxia.i.thanatos; 18.12.2009 at 02:59:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Iata ce spune Sfantul Ioan Gura de Aur in Cuvantul sau despre proorocii mincinosi (sursa: http://www.ioanguradeaur.ro/718/cuva...i-mincinosi-i/), in completarea celor scrise de fratele orthodoxia.i.thanatos:
Citandu-l pe Sfantul Apostol Pavel: 1. “Dar mai vorbesc acum întru durerea inimii despre proorocii mincinoși și învățătorii mincinoși și ereticii fără de Dumnezeu, despre care Apostolul a spus: Oamenii rai și impostori vor propași spre mai rău. amăgind și amăgiți fiind (2Tim 3:13), despre care adesea v-am pomenit”. 2. “Și iarăși fericitul Pavel spune: Vedeți de câini, vedeți de lucrătorii cei răi, de taierea-împrejur(Flp. 3:2). Vedeți cum umblați, că zilele rele sunt(Ef. 5:15-16). Și Ioan: Vedeți de voi ca să nu pierdeți cele ce-ați lucrat, că mulți amăgitori au ieșit în lume(2 In. 1:8)”; Alte fragmente din “Cuvantul despre proorocii mincinosi” al Sfantului Ioan Gura de Aur, in care ii epitetizeaza si portretizeaza pe mincinosi si eretici in ceea ce noi am numi astazi “lipsa de iubire si de compasiune fata de acesti “caini si lupi si furi mincinosi” care sunt ereticii si ceilalti invatatori mincinosi din afara Bisericii Dreptslavitoare a Mantuitorului si Domnului nostru Iisus Hristos: 3. “Pentru că zice Domnul către cei fără de grijă: Vă rătăciți,neînțelegând Scripturile (Mt. 22:29). Căci cu adevărat aceștia rătăcesc. Căci de unde a venit foamea cea ucigătoare de suflet? Nu din necercetarea Scripturilor? O, de la câte bunuri ne-am întors noi înșine, lepădând dumnezeieștile Scripturi! Căci stăpânească e porunca: Cercetează cu osârdie, cercetează și caută și vei afla multă bogâție neasemuită și comoară ascunsă in țarină: vei înțelege dumnezeiasca Scriptură”. 4. “…Numai că nevoia de față este să-i arăt din Sfintele Scripturi pe aceștia ca vrăjmași ai lui Hristos și lupi ai turmei Lui, purtați în toate părțile și scoși dintre oile lui Hristos. De aceea s-au și numit cu dreptate lupi de către prooroci și de însuși Stăpânul și de fericiții apostoli. Și nu numai lupi, ci și ciumați și necredincioși și grăitori împotrivă și vrăjmași și clevetitori și hulitori și fățarnici și furi și tâlhari și spurcați și prooroci mincinoși și călăuze oarbe și amăgitori și răi și antihrist! Și sminteli și fii ai celui rău și dihonii și fără de Dumnezeu (atei) și luptători împotriva Duhului, care hulesc Duhul harului, cărora nu li se va ierta nici în veacul de acum, nici în cel viitor, din pricina cărora calea adevărului este hulită”. 5. “Dar pentru aceștia și fii ai diavolului celui rău, după cum zice teologul: Vădiți sunt fiii diavolului (1. In 3:10)”. 6. “Luați seama la câini: luați seama cum umblați. Iar Luați seama si Luați seama nimic altceva nu înseamnă decât că este spus spre întărirea voastră despre cei ce amăgesc cu pielea de oaie și ascund lupul și care înșală pe cei nesăbuiți. Dar foarte de nevoie se grăiește pretutindeni în Scripturi Luați seama și Vedeți și Privegheați și Luați aminte nu numai la ei înșiși, ci la toată turma. Căci nimic din cele folositoare nouă nu a tăcut dumnezeiasca Scriptură”. 7. “Iar mie îmi vine să lăcrimez când aud din Biserica noastră pe unii spunând: „Nu s-au grăit acestea în dumnezeieștile Scripturi”; și aceasta nu numai între laici ci și de la cei ce se cred păstori și țin locurile apostolilor și proorocilor însă nu și purtările; către care vreme potrivită este a zice: Vai voua, călăuze oarbe, neinvatati si neintariti; aratosi cu hainele si nu cu cartile, care ati lasat cuvantul lui Dumnezeu și slujiți pântecelui, Dumnezeul cărora este pântecele și slava lor întru rușine (Flp. 3:19), care vă folosiți de laptele și de lâna și de cărnurile turmei, iar de oi nu purtați griiă!”. 8. “Și, cunoscându-i, nu-i primiți în casă, nici nu vă întâlniți cu ei, nici nu-i învredniciți de cuvânt, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea lor; ci luați aminte la aluatul lor sau la erezia lor”. 9. “Luați seama la câini, luați seama la furi. Căci cel ce nu intră pe ușă în staulul oilor, ci sare pe aiurea este fur și tâlhar. Și iarăși spune despre ei: Cel ce nu este cu Mine este împotriva Mea (Mt. 12:30). Și iarăși spune către ei: Voi din tatăl vostru, diavolul, sunteți. Vai vouă, că încuiați împărăția cerurilor. Căci voi nu intrați și nici pe cei ce intră nu-i lăsați să intre (In. 10, 26))”. 10. “Petru a zis: Aceasta să cunoașteți întâi, că vor veni in zilele cele din urmă batjocoritori care vor umbla după poftele lor (2 Pt.2:1) Și iarăși spune: Și între voi vor fi învățători mincinoși care vor strecura eresuri pierzătoare și care tăgăduiesc pe Stăpânul Care i-a cumpărat pe ei (2Pt. 2:1). Și mulți vor urma neobrăzărilor lor pentru care judecata nu întârzie și pierzania lor nu dormitează; fii ai blestemului. :care au părăsit calea cea dreaptă”. Ca sa rezum, iata f. pe scurt cum sunt portretizati invatatorii mincinosi si pierzatori de suflete (eretici si schismatici), din afara Trupului / Bisericii Dreptslavitoare a Bunului, Induratului si Dreptului si Nemitarnicului nostru Mantuitor si Domn Iisus Hristos de insusi Sfantul Ioan Hrisostom (Gura de Aur): 1. “Oameni rai si impostori”; 2. “Caini, lucratorii cei rai si amagitori”; 3. “Vrajmasi ai lui Hristos si lupi ai turmei Lui, ciumați și necredincioși și grăitori împotrivă și vrăjmași și clevetitori și hulitori și fățarnici și furi și tâlhari și spurcați și prooroci mincinoși și călăuze oarbe și amăgitori și răi și antihristi”; 4. “Fii ai diavolului celui rau”, “Caini, cei ce amagesc cu pielea de oaie si ascund lupul si insala pe cei nesabuiti”; 5. “călăuze oarbe, neinvatati si neintariti; aratosi cu hainele si nu cu cartile, care ati lasat cuvantul lui Dumnezeu și slujiți pântecelui, Dumnezeul cărora este pântecele și slava lor întru rușine , care vă folosiți de laptele și de lâna și de cărnurile turmei, iar de oi nu purtati griiă”; 6. “Caini, furi, talhari care din tatăl vostru, diavolul, sunteți”; 7. “Batjocoritori, invatatori mincinosi si fii ai blestemului”. Deci, daca Sfantul Ioan Gura de Aur i-a numit astfel pe invatatorii mincinosi , eu, nevrednicul si preapacatosul nu am cum sa tac la adresa lor, caci daca noi nu vom vorbi vor vorbi (si vor da marturie) pietrele in locul nostru si la Dreapta Judecata Dumnezeu nbe va judeca cu dreapta Sa masura, care este invers proportionala cu blandetea si indiferenta noastra care o aratam aici pe pamant, in scurta noastra viata trecatoare. Doamne ajuta si va rog sa ma iertati ! |
|
||||
|
||||
![]()
Stiti care una din cele mai grele virtuti ale omului? Dreapta socoteala.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
|||
|
|||
![]()
Veacul nostru nu este bogat in intelepciune.Din toate veacurile ce au trecut,acesta este,para-se cel mai sarac in intelepciune.Nu numai ca nu traieste cu intelepciune,ci nici nu stie ce este intelepciunea.A uitat.Generatiile trecute stiau ce este intelepciunea,stiau si cand au gresit fata de intelepciune si cand s-au departat de intelepciune,si erau in stare sa se rusineze.In generatia noastra multi,prea multi,nu mai stiu ce e intelepciunea,nici cat s-au departat de calauza intelepciunii,din aceasta pricina nu se mai vede roseata pe chipul pacatosului.De aceea plange Domnul prin gura Prorocului Sau Ieremia cel sfant,spunand:Povatuitorii poporului meu pre mine nu m-au stiut,fii fara minte sunt,si nepriceputi,maiastri sunt a face rau,iar a face bine n-au cunoscut".Cat de vii si de actuale sunt aceste cuvinte,parca ar fi rostite astazi,pentru generatia de azi,nu evreilor,ci Crestinilor.Fiul mosteneste datoriile tatalui,si trebuie sa le plateasca,de nu le va plati el,o va face fiul,nepotul sau stranepotul lui.Astfel, datoria trebuie platita celui ce te-a imprumutat.Fiul mosteneste boala tatalui sau,daca nu se lecuieste de ea,atunci boala va trece la fiul sau, sau la nepotul sau, sau la stranepotul sau,pana la a patra spita.Daca fiul plateste toate datoriile tatalui,atunci urmasii vor fi fericiti,daca fiul se vindeca de boala mostenita de la tatal sau,atunci urmasii vor fi sanatosi.Fratilor,veacul al XVIII- lea este tatal veacului al XIX-lea,iar veacul al XIX-lea este tatal veacului al XX-lea!Tatal s-a indatorat cu mult,fiul nu a platit datoriile tatalui sau,ci si mai mult s-a indatorat,iar datoria a cazut asupra nepotului,tatal s-a molipsit de o boala grea,iar fiul nu a cautat sa se vindece de uracioasa boala,ci si mai mult a inrautatit-o,si boalòa l-a lovit pe nepot cu putere intreita.Nepotul este veacul al XX-lea,in care traim noi.Veacul al XVIII-lea a insemnat razvratirea impotriva bisericii,veacul al XIX-lea a insemnat razvratirea impotriva lui Dumnezeu,veacul al XX-lea inseamna pactul cu diavolul.Datoriile au crescut,boala s-a inrautatit.Iar Domnul a spus ca cerceteaza pacatele parintilor chiar pana la al treilea si al patrulea neam,nu vedeti ca Domnul a cercetat nepotii di pricina bunicilor,nu vedeti nuiaua care loveste nepotii din pricina datoriilor neplatite ale bunicilor?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai vazut vreodata cate "argumente" din Sf. Scriptura aduc protestantii impotriva cinstirii Maicii Domnului si a Sfintelor Icoane? Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma intreb cit discernamint ai tu luindu-te orbeste dupa unii care vorbesc impotriva invataturii Sfintilor Parinti sau atunci cind spui ca il astepti pe Sfintul Ilie sa vina pe pamint sa-ti spuna cind sa te desparti de cei eretici...
|
|
|||
|
|||
![]()
In continuare la ce am spus ceva mai sus...
Avem tendinta de a lua vorbele sfintilor ca infailibile, ceea ce nu este bine pentru ca numai un singur om a fost perfect.... Si nu toti sfintii sint si Parinti ai Bisericii ca sa le citam spusele ca litera de lege, insa chiar si in cazul lor, chiar daca nu exista discrepante majore, nici macar diferente numeroase, Biserica retine atent in doctrina doar consensul la care ei au ajuns. De aceea noi nu sintem chrisostomiti, nici athanasieni sau efremisti, ci ortodocsi. Nu demult m-am angajat intr-o discutie despre Nicodim Aghioritul, cel care a pus la un loc Filocalia, a scris comentariile la Pidalion si a fost un parinte colivas care s-a ostenit mult sa tina ortodoxia in intelegerea Sfintilor Parinti. Tot el, intr-o serie de scrieri s-a lasat influentat de spiritualitatea romano-catolica, chiar s-a oferit la un moment dat sa cumpere o indulgenta pentru un alt calugar cu acelasi nume, Nicodim. Pentru mine, cel cu minte proasta, tot ce-a facut el bun pentru Credinta a contat mai putin decit iesirile lui din ortodoxie, dar Sfinta Biserica il socoteste intre Sfinti. M-am inselat cind am spus ca nu se regaseste in calendarul Bisericii Ortodoxe. La 14/27 iulie, Biserica il cinsteste si pe Sf. Cuvios Nicodim Aghioritul. Ii cer iertare lui Fani71 pe care am contrazis-o in privinta lui in repetate rinduri si tuturor acelora pe care probabil i-am suparat cu cuvintele mele. Si fiindca tot discutam despre sfinti, in calendarul pentru 2010 am vazut cu bucurie ca Biserica mea, pentru prima data, la 15/28 iunie a mai adugat un sfint. Dupa Sf. Prorooc Amos si Sf. Iona, Mitropolitul Kievului, vine Sf. Glicerius, Mitropolitul Romaniei. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Botezul | Hartford | Biserica Ortodoxa Romana | 34 | 30.12.2009 13:30:00 |
botezul | dulcineea | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 70 | 09.09.2008 10:17:27 |
Botezul | ionut | Botezul | 33 | 03.12.2006 12:48:10 |
botezul | mircea/ovidiu | Mirungerea(Ungerea cu Mir) | 0 | 28.08.2005 01:10:00 |
|