Citat:
Vorbesti fara sens si fara argumente, de altfel esti unul din cei mai imaturi atei care a intrat pe forum.
|
Ad hominem, si incorect. Argumente am adus. Reciteste-ti posturile sunt toate acolo. Nu eu am zis ca daca biblia nu vorbeste de atomi, ei nu exista.
Citat:
Nu am zis ca bolile copiilor sunt urmarea pacatelor printilor.
|
Tu nu, dar altii de pe forum, da. Ce ar fi sa va puneti de acord?
Citat:
Mai sunt si boli din planificarea divina, potrivit stiintei lui Dumnezeu, spre binele vesnic al omului, pe cai neîntelese de noi.
|
Aha. Deci ajungem la aceeasi treaba, cand un zeu binevoitor are un arsenal de boli pe care sa le arunce peste oameni, ca parte a planului sau divin.
Citat:
Fiinta vesnica a omului este el însusi, nu altceva. Persoana umana e vesnica. Ca vesnicia nu e dovedita, e din pricina ca viata pamânteasca are o limita, ea nu e scopul existentei omului ci un mijloc de pregatire pentru vesnicie.
|
Si exact asta era si ceea ce le si spunea oamenilor care o duceau greu in trecut: nu va revoltati impotriva stapanirii, ca vine viata de dupa, mai buna. Si da, popa era ala care o zicea. Total lipsit de fundament, dar functiona. Vad ca inca functioneaza. Vezi Chisinau, primavara asta.
Citat:
Mai bine lasa-ne tu cu negarile tale. Negarea e un zid în jurul mintii, cum zici si tu.
|
Eu sunt deschis la idei noi, dar o doctrina bazata pe o carte cu origini incerte, in care e descris o zeu setos de sange si care carte, in ciuda originii ei divine e atat de neclara incat exista vreo 30.000 de secte crestine, si toate cred ca detin adevarul, nu accept asta ca centrul existentei mele. Si zidurile pe care le am eu se cheama filtru critic. Cu totul alta treaba decat ce vorbeam eu despre zidul tau
Citat:
Eu nu ma ating de medicamente dar nu pentru ca ar fi un pacat ci pentru ca chimicalele sunt toxice. Nu exclud folosirea lor în viitor pentru ca a crede ca te vindeci fara ele poate fi o manifestare de mândrie. Dar pâna acum nu am avut alte boli decât raceli si gripe care au trecut fara medicamente.
Asa cum bolile sunt o aparenta, si leacurile materiale sunt o aparenta.
|
Clasic. Exact raspunsul la care ma asteptam.
Citat:
Era normal sau nu, Biserica a fost cea care pentru mai bine de un mileniu a reprezentat si învatatura laica. Deci nu eraîmpotriva stiintei asa cum spuneai.
|
Antagonismul religie - stiinta nu avea cum sa fie in Evul Mediu la fel de intens cum e acum, pentru ca pe atunci stiinta descoperise mult mai putin despre lumea noastra. Daca ar fi intrat pe "teritoriul" religiei, iti garantez ca biserica ar fi fost orice, numai toleranta nu. Singura diferenta aici intre BOR SI BC este ca BC a avut influenta asupra unor tari dezvoltate, si a avut oameni de stiinta cu care sa se certe.
Citat:
Cum am zis, Biserica are alte atributii
|
Perfect de acord, ai ar trebui sa isi asume si atributia de a educa, pe oricine vrea, religios. Scoli de duminica, pe banii BOR.
Citat:
Tot Biserica a introdus si limba româna în sluje si în scris. Ca nu a facut-o mai devreme e din pricina ca învatatura de credinta se transmitea verbal, prin preoti-urmasii Apostolilor, asa cum a fost traditia începând cu Biserica primara. Apreciez ( ) ca te preocupa slujbele Bisericii dar nu fi paranoic, Biserica nu a vrut sa controleze pe nimeni, poate biserica catolica, dar aic estipe un forum ortodox.
|
Ca orice alta institutie la nivel de stat, biserica a fost interesata de control, hai sa nu fim naivi. Si argumentul ca se transmitea verbal e cel putin aiurea. Limba vorbita de popor nu era slavona, ci romana, asa cum era ea la ora aia. Adica daca era sa transmiti ceva verbal, era mult mai simplu sa o faci in romana decat in slavona. Si chiar daca nu era simplu, trebuia facut un efort. Ce sens are o slujba unde lumea vine si nu intelege nimic?
Cat despre diferente, as vrea sa cred ca in acelasi context istoric, BO s-ar fi comportat altfel, dar sunt rezervat.
Citat:
E deficitar doar din pricina ca acest studdiunu e specialitatea Bisericii
|
Dar asta nu opreste diversi "oameni de stiinta" afiliati la o biserica sau alta sa isi dea cu parerea despre stiinta.
Citat:
dar credinta religioasa nu afecteaza cunoasterea lumeasca, principiul creationist, pe lânga ca e o explicatie infinit mai logica decât cel materialist, nu contrazice legile materiei vazute ca si creatii/nventii ale lui Dumnezeu, nu leg intrinseci al existentei.
|
Sigur ca e mai logica treaba cu creationismul. Adam creat din tarana, Eva din coasta lui. Pfui, logica curata.
Citat:
O afirmatie fara argumene e egala cu 0.
|
Argumentele din afirmatiile tale lipsesc in mare parte. Adica ele sunt acolo, dar fiind bazate pe informatii egale cu Legendele Olimpului ca verificabilitate, e ca si cu nu ar fi. Pe thread-ul asta s-au discutat si re-discutat argumentele contra religiei in scoli, pe care, sincer, nu vreau sa le reiau acum. Daca te intereseaza subiectul, te rog sa citesti din spate. Dar nu zi ca nu au fost aduse argumente, pentru ca te-as acuza de lipsa de sinceritate.