Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 09:29:08
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Deci sa inteleg ca asta e argumentul tau final ("Scriptura zice asa, nu eu") atunci cand logica voastra e falimentara?
Dati vina pe Scriptura?
Întotdeauna am acordat Scripturii primul și ultimul argument. Logica se va dovedi "falimentară" doar acelora care se vor trezi din somn la a doua înviere. Atunci toți cei care nu au acordat credit Scripturii atât pentru teorie cât și pentru practica creștină, vor avea parte de tardive regrete.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 11:46:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Întotdeauna am acordat Scripturii primul și ultimul argument. Logica se va dovedi "falimentară" doar acelora care se vor trezi din somn la a doua înviere. Atunci toți cei care nu au acordat credit Scripturii atât pentru teorie cât și pentru practica creștină, vor avea parte de tardive regrete.
Matale ai nevoie sa te trezesti, faci o confuzie grava intre parerile dumitale despre ceea ce scrie in Scriptura si de fapt ceea ce este scris acolo.

Si asta ti se trage de la alta boala grava, te crezi atat de destept si spiritual, incat sigur n-ai cum sa gresesti in parerile tale, deci ori tu, ori Scriptura e acelasi lucru, sunteti la fel de ..infailibil si echivalenti in sfintenie.

Asta e problema si sunt perfect convins ca cei care nu au dat credit crezului adventist care vrea sa se substituie Scripturii, nu vor avea nimic de regretat.

Iar chestia cu tardive regrete..s-ar putea sa te incerce pe tine, mult mai curand decat crezi.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 12:14:04
Banned

Implicit

Citat:
Matale ai nevoie sa te trezesti, faci o confuzie grava intre parerile dumitale despre ceea ce scrie in Scriptura si de fapt ceea ce este scris acolo.

Si asta ti se trage de la alta boala grava, te crezi atat de destept si spiritual, incat sigur n-ai cum sa gresesti in parerile tale, deci ori tu, ori Scriptura e acelasi lucru, sunteti la fel de ..infailibil si echivalenti in sfintenie.

Asta e problema si sunt perfect convins ca cei care nu au dat credit crezului adventist care vrea sa se substituie Scripturii, nu vor avea nimic de regretat.

Iar chestia cu tardive regrete..s-ar putea sa te incerce pe tine, mult mai curand decat crezi.
Acum generalizezi, referindu-te la întreg crezul advent (nici nu mă aștept să-l accepți în totalitate), sau te referi strict la înviere? Dacă e vorba de înviere, te rog să detaliezi unde consideri că e greșeala, în afară de problema reunirea sufletului cu corpul. Pentru această "reunire a sufletului cu trupul" nu ai referințe biblice, decât interpretările patristice și astfel ajungi exact în situația reclamată de tine mai sus.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 23:18:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Acum generalizezi, referindu-te la întreg crezul advent (nici nu mă aștept să-l accepți în totalitate), sau te referi strict la înviere?
Este o conduita generala, uneori este varful de atac, alteori este "colacul de salvare" ca in cazul dumitale atunci cand te-am rugat sa-mi explici cum poate tolera adventismul o dogma care il transforma pe Dumnezeu in autor al raului.

Citat:
Dacă e vorba de înviere, te rog să detaliezi unde consideri că e greșeala, în afară de problema reunirea sufletului cu corpul. Pentru această "reunire a sufletului cu trupul" nu ai referințe biblice, decât interpretările patristice și astfel ajungi exact în situația reclamată de tine mai sus.

Cred ca am detaliat-o deja si deocamdata nu am primit nici o explicatie, in schimb vad ca schimbi (inca o data) strategia.

Dar daca tot te crezi atat de documentat, as vrea sa-mi spui care sunt primele referite crestine (istoric vorbind) prin care se sutine chestiune adventista a sufletului muritor.
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 09:18:42
Banned

Implicit

Citat:
Este o conduita generala, uneori este varful de atac, alteori este "colacul de salvare" ca in cazul dumitale atunci cand te-am rugat sa-mi explici cum poate tolera adventismul o dogma care il transforma pe Dumnezeu in autor al raului.
Am explicat deja. Noi nu credem că Dumnezeu îi re-crează, ci îi învie (re-aduce la viață) la învierea a doua, așa cum zice Scriptura:

"Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apocalips 20,5)

Citat:
Cred ca am detaliat-o deja si deocamdata nu am primit nici o explicatie, in schimb vad ca schimbi (inca o data) strategia.
Nu poți primi explicații la o dogmă ce nu există în Biserica Adventă. O spun încă o dată: noi nu credem că Dumnezeu îi re-crează pe cei răi, doar îi în-vie.

Citat:
Dar daca tot te crezi atat de documentat, as vrea sa-mi spui care sunt primele referite crestine (istoric vorbind) prin care se sutine chestiune adventista a sufletului muritor.
Primele referințe creștine sunt în Scriptură și le găsești pe topicul prematur închis "Adventiștii cred...."
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 11:23:59
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Re-aducerea la viata din ce?Cum ramane cu Invierea viilor si mortilor la a Doua Venire a lui Hristos care va veni sa judece lumea intreaga?O sa uite de Judecata si o va lasa deoparte?
Reply With Quote
Vechi 09.01.2010, 14:20:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Re-aducerea la viata din ce?
Readucerea la viață din moarte, bineînțeles. Concepția aceasta păgână te-a făcut să pierzi complet sensul noțiunilor de viață și moarte.

Citat:
Cum ramane cu Invierea viilor si mortilor la a Doua Venire a lui Hristos care va veni sa judece lumea intreaga?
Încă o perlă pleonastică: "învierea viilor". De unde ai mai scos-o și pe asta?

Citat:
O sa uite de Judecata si o va lasa deoparte?
Fiecare din cele 2 învieri (a celor drepți și a celor nedrepți) va fi precedată de o judecată pentru categoria respectivă. Între cele două învieri va fi o perioadă de mie/mii de ani:

"Și am văzut tronuri și celor ce ședeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Și am văzut sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apocalips 20,4.5.)
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 13:34:06
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Si in timpul somnului exista activitate, se numeste <vis>.Ia vezi.A facut Dumnezeu pe om(Adam) muritor?
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 14:33:50
Banned

Implicit

Citat:
Si in timpul somnului exista activitate, se numeste <vis>.Ia vezi.A facut Dumnezeu pe om(Adam) muritor?
Special am scris somn cu italice să nu te agăți în el, dar degeaba... Nu poți duce comparația cu somnul în toate aspectele, până la grotesc. Ești obosit în fiecare seară și te culci: nu poți să te sinucizi zilnic ca să dormi în țărâna pământului.

Adam a primit nemurirea condiționat. Căzând în păcat, a devenit muritor (Facerea 1,3). Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16).
Reply With Quote
Vechi 06.01.2010, 16:48:17
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
Singurul care are nemurirea în Sine este Dumnezeu (1 Tim.6,16).
Evident, iar oamenii au învierea prin har, prin Dumnezeu-Cuvântul, adică Hristos:

Ioan 6.47 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață veșnică"
Ioan 11.26 "Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? "

Omul exsită conștient și după deces, e limpede!

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50