Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2010, 15:56:04
antoniap
Guest

Implicit Fictiune

Sa zicem ca un evreu, un musulman, si crestini de diverse confesiuni se aduna intr-un loc sa se roage impreuna si fiecare crede ca religia lui e cea mai buna si vrea ca toti ceilalti sa manifeste toleranta fata de el. Si discuta si discuta si discuta...
- La ce-ai mai putea renunta tu catolicule, ca sa fii ca noi?
- Cum ? Eu am putere politica mare, cum o sa renunt la ceva? Renuntati voi mai bine. Uite, tu, ortodoxule, prea iti faci de cap cu rigurozitatile tale! Ia mai renunta la ceva!
- Dar mantuirea imi e in pericol! zice ortodoxul.
- Hai, las-o balta cu chestia asta, spune iudeul. Noi avem cele mai multe banci din lume, tine colea un cec si spune ca noi ca n-o sa regreti.

Ispitele sunt ispite, iar daca intri in discutii ecumenice nu se poate sa nu iesi sifonat de pe acolo, mai ales daca esti ortodox. De ce credem ca persoane dragi care au anumite responsabilitati nu pot cadea in ispite? Ba pot cadea in ispite mari. Un singur moment de neatentie si ti-ai pus iscalitura pe un document pe care poate nici nu l-ai citit in intregime si care poate avea efecte asupra fratilor tai.

Eu cred ca nu trebuie sa exageram nici cu toleranta, asa cum nu exageram cu dulceata sau cu bomboanele. Sarea in bucate are rostul ei, iar cuvantul intelept la fel. Da, trebuie sa ramana cateva biserici pravoslavnice pana la a a doua venire a lui Hristos. Care vor fi acelea? Ortodocsii au primit atatea dovezi despre frumusetea credintei lor. De ce sa ne vindem Ortodoxia pentru un blid de linte?

Ecumenismul e doar un pretext pentru ca o religie unica antihristica sa se poata dezvolta ca o ciuperca otravitoare pe ruinele Ortodoxiei. Vorbele frumoase nu ne asigura mantuirea. Il respect pe catolic, pe musulman, pe evreu, dar sa nu vina cu inventii care au implicatii asupra constiintei mele religioase. Daca dialogam prea mult cu oamenii, nu ne ramane timp pentru vorbirea cu Dumnezeu si ne trezim ca suntem doar ortodocsi cu numele, numai buni pentru tocanita ecumenista.

Caci azi renuntam la calendar, maine la nu stiu ce parte din Sfanta Liturghie, poimaine la Crez, ca sa fim noi cei toleranti de parca Dumnezeu ne cere sa toleram pacatul si erezia! Urmatorul pas poate fi renuntarea la Hristos si la Noul Testament si ...gata! ne trezim ca ne ducem buluc dupa Antihrist.

Marturisirea credintei e e necesara in aceste vremuri. Pentru o tinuta festiva trebuie sa muncim mai mult decat pentru o imitatie de haina din hartie gofrata care la prima ploaie lasa sa se vada goliciunea noastra si sa ne facem de rusine. Iar pentru o tinuta duhovniceasca in aceste vremuri, cred ca e necesar spiritul de jertfa pe langa celelalte nevointe duhovnicesti.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14