Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 19:37:09
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
In rugaciunile ecumenice, fiecare s eroaga pentru unire dar poate fiecare interege altceva prin ea. Ortodocsii se gandesc la unire in acest sens, catolicii mai mult in sensul lor etc.
Dar Dumnezeu stie ce este bine si va face ce este bine.
As vrea sa inteleg si eu ceva.

Tu esti pentru unirea cu romano-catolicii, (FII ATENTA) ei pastrand toate ereziile ca filoque, purgator, infailibilitate, primat papal, s.a.m.d.? Esti de acord si cu o eventuala unire cu protestantii, care o denigreaza pe Maica Domnului si au numai 2 taine pe care le inteleg doar ca niste simboluri?

Si cand zic unire ma refer la comuniunea euharistica, adica sa ne impartasim toti din acelasi Potir, sa mergem la ei la "biserica", ei sa vina la noi, s.a.m.d.!
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 19:59:41
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
De ce ar fi rau sase uneasca, daca s-ar ajunge la unitate de credinta in sens ortodox? Nu de unitate in detaliile practice (care nu a existat niciodata, nici in primul mieniu), ci de credinta in punctele acum divergente.
Oare Dumnezeu nu vrea sa se ajunga la unitate?

Oare cati dintre noi cand ne rugam vrem ce este bine, si ne rugam pentru ce vrea Dumnezeu? Noi sa ne rugam cu inima curata, si Dumnezeu face ce este bine.
De exemplu cand ne rugam pentru vindecarea cuiva, sa scape de moarte, poate Dumnezeu stie ca pentru acel om a venit momentul sa vina la El. Ina asta nu inseamna ca ne va considera rugaciunea ca un pacat.
Unii ortodocsi care se roaga pentru unitate poate sunt fatarcici si necinstiti, asta este pacatul lor. Dar nu ar trebui orpite rugaciunile din cauza asta.
Draga Fani, cine nu citeste Documentele incheiate cu ocazia intalnirilor ecumenice de la München, Balamand, Franta si Cipru 2009, nu are cum sti ce se intampla acolo si ramane doar cu dorintele proprii in ceea ce priveste ecumenismul, dar care din pacate sunt departe de realitate.
In Cipru nu s-a semnat...
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 20:08:26
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Nu o lua ca un afront.. dar ma intreb si eu: de ce vrei neaparat sa te numesti ortodox daca negi invatatura ortodoxa?
Numai dupa tine si cei ca tine invatatura ortodoxa presupune sa crezi in tot ce ti se serveste si sa nu cumva sa ai indrazneala sa pui la indoiala ceva.

Eu draga mea, indraznesc!
Pe mine asa m-a invatat Hristos! nu sa fiu papleaca, manipulabil, timid, gura casca, ci treaz, realist si pragmatic intr-o lume PROFUND mincinoasa si ticaloasa...dar foarte frumoasa :))!
Aici difera intelegerea noastra despre ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:43:11
Banned

Implicit

Citat:
Bun, o sa mai caut.
Daca e pe asa, si cei care i-au luat un interviu parintelui Stanilloae se poate spune ca l-au tras de limba s spuna asa, mai ales ca era si foarte in varsta.
Andrei, Fani, trebuie sa nu uitam ca si acesti duhovnici inaintati in virsta sufera de acesleasi boli, si scleroze mintale si devieri de comportament ca orice muritor si evident incep sa spuna saraci tot felul de traznai. Tine de trezvie si sobrietate sa gindim ca multi dintre ei saracii sunt dusi spre sfirsitul vietii si tinuti departe de privirile iscoditoare ale vizitatorilor si mai ales a reporterilor in goana lor dupa senzatii.

Andrei, scutura-ti din minte pentru o clipa reactia de mare rivnitor si fii pentru o clipa mai REALIST: reactie de genul - Vai cum se poate sa pateasca un Mare Duhovnic asa ceva care in trecut a spus si a facut!? care ar fi o imagine iluzorie, fantezista, cind si ei, de fapt, sunt ca toti oamenii, imbatrinesc se sclerozeaza, fac pe ei, bat cimpii, etc, orice este posibil!
Dumnezeu sa-i ajute pe Duhovnicii nostrii batrini de zile!

Last edited by andreicozia; 07.01.2010 at 21:45:23.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 21:44:06
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Sunt sora, nu frate ;-)
Pai vezi, purtasera dialoguri!!
Stiu, o sa spui iara ca dialogurile ecumenice nu duc decat la tradari. Eu nu am stat sa citesc fiecare act al intalnirilor ecumenice, or mai fi fost si compromisuri sau bla-bla inutil (siguar au fost, din ultimele), dar asta nu inseamna ca ar trebui intrerupte. Ar trebui atunci sa militam nu sa se intrerupa, ci sa se faca mai bine. Sa fie intr-adevar dialoguri sincere ale dragostei, nu intalniri la nivel inalt de tip politic cum sunt adesea.
Faptul ca greseala este posibila intr-o actiune nub inseamna ca solutia este neaparat sa intrerupem actiunea. 'Numai cine nu munceste nu greseste'. Mi se pare o lasitate duhovniceasca o astfel de atitudine.

Care este alternativa? Sa ne regasim fiecare iarasi in tabara lui, fara dialog, fara contact? Sa ne improscam iarasi cu noroi, sa vorbim urat unii de altii, sa nu discutam macar despre adevarurile de credinta pe care le avem in comun, sa nu mai avem actiuni caritative comune, sa nu mai acceptam ajutor nii de la altii, sa nu mai putem sa zicem nici Tatal Nostru impreuna?

Halal antiecumenism!
Fani, chiar nu intelegi ca vorbim de lucruri diferite?

Una este dialogul cu ceilalti, rugaciunea pentru ei, faptele bune pentru ei...
Alta este conferinta ecumenica in care ortodoxul, protestantul si neoprotestantul se intalnesc si dau "declaratii comune" despre BEM (Botez, Euharistie, Mirungere), ca si cum noi si ei am practica acelasi lucru!

Ti-am scris si mai sus asta, dar ai fentat elegant si nu ai vrut sa comentezi.

Trebuie sa inceteze odata aceasta confuzie intre "principiile ecumeniste" (sa ne cunoastem, sa dialogam etc) si monstruozitatea eretico-financiaro-politica care a devenit miscarea ecumenica si structurile sale din care cu mandrie fac parte si unii din ierarhii nostri (CEB etc).
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:20:41
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Andrei, Fani, trebuie sa nu uitam ca si acesti duhovnici inaintati in virsta sufera de acesleasi boli, si scleroze mintale si devieri de comportament ca orice muritor si evident incep sa spuna saraci tot felul de traznai. Tine de trezvie si sobrietate sa gindim ca multi dintre ei saracii sunt dusi spre sfirsitul vietii si tinuti departe de privirile iscoditoare ale vizitatorilor si mai ales a reporterilor in goana lor dupa senzatii.

Andrei, scutura-ti din minte pentru o clipa reactia de mare rivnitor si fii pentru o clipa mai REALIST: reactie de genul - Vai cum se poate sa pateasca un Mare Duhovnic asa ceva care in trecut a spus si a facut!? care ar fi o imagine iluzorie, fantezista, cind si ei, de fapt, sunt ca toti oamenii, imbatrinesc se sclerozeaza, fac pe ei, bat cimpii, etc, orice este posibil!
Dumnezeu sa-i ajute pe Duhovnicii nostrii batrini de zile!
nu sunt deloc un mare ravnitor. incerc doar cat pot, aia sa fac, sa marturisesc si eu ce am aflat.. ai ascultat interviuri sau orice cuvant rostit de vreun parinte batran, sporit duhovniceste? scleroza pe care tu poate o vezi se datoreaza faptului ca nu impartasiti aceleasi idei, caci mie mi se par mai prezenti, cu mintea mai limpede, decat mine. si eu am 20 de ani... inseamna ca am dat in scleroza de tanar. :)
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:40:28
Brielle's Avatar
Brielle Brielle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
si in coran scrie ca cel ce crede in treime este spurcat..
...iar pe dealta parte scrie despre Iisus si fecioara Maria si tot neamul lui David si sunt slaviti...desigur Christos nu este recunoscut ca fiu al lui Dumnezeu ci este considerat prooroc.Deci daca fecioara Maria a nascut neprihanita un prunc de unde sa-l fi avut ? ...asta nu mai explica coranul. :))) Mie-mi ajunge ca recunosc si ei ca acestia au existat. :))

Papa a declarat nu demult ca copiii nebotezati au voie totusi in rai...ca pana acum biserica catolica nu era de parerea asta...:))) yuppyyyy papa a abrogat iadul pentru copiii nebotezati...bine ca a castigat el campania ca daca venea altul cine stie...:)))
Hai sa fim seriosi...asta o hotaraste mai marele bisericii?
Mi se pare cel putin de rasul lumii...

Sotul meu este catolic si crestin, vine cu mine la biserica ortodoxa uneori duminica si chiar n-am nimic impotriva nimanui si a altor religii...sa fie cu totii sanatosi si sa creada din tot sufletul in ce vor ei...dar prefer sa raman la ortodoxia mea care nu se contrazice singura in afirmatii...

http://www.focus.de/politik/ausland/...aid_54188.html
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:49:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
scleroza pe care tu poate o vezi se datoreaza faptului ca nu impartasiti aceleasi idei, caci mie mi se par mai prezenti, cu mintea mai limpede, decat mine. :)
Nu vorbesc despre interviurile deja date in trecut si care-mi plac. Multe dintre ele merg la suflet, insa mai tirziu auzi ca saracii nu mai dau interviuri si totusi mai traiesc sa zicem vre-o 10 ani...
Pe de alta parte chiar si in unele interviuri nu ai cum sa-ti dai seama daca sufera psihic. Bolile psihice sunt cele mai dificile de depistat si dau de furca chiar si psihiatrilor. Le ia FOARTE MULT timp sa puna un diagnostic , la ceva ce nu sare imediat in ochi..la asta faceam referire
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:53:22
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

sa nu judecam oamenii, Doamne fereste! insa darul dreptei credinte vine laolalta cu o mare responsabilitate - de a-i ajuta pe altii sa cunoasca Adevarul, atata cat putem noi pacatosii sa o facem.. eu cred ca vom fi intrebati si asta la Judecata.. sa va dea Dumnezeu intelepciune, tie si sotului tau. Sa il lumineze Hristos in Sfanta Sa Biserica. e foarte bine ca vine la Liturghie, acolo lucreaza harul cel mai mult, nu se stie cand il poate lumina.. :)
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 22:57:00
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu vorbesc despre interviurile deja date in trecut si care-mi plac. Multe dintre ele merg la suflet, insa mai tirziu auzi ca saracii nu mai dau interviuri si totusi mai traiesc sa zicem vre-o 10 ani...
Pe de alta parte chiar si in unele interviuri nu ai cum sa-ti dai seama daca sufera psihic. Bolile psihice sunt cele mai dificile de depistat si dau de furca chiar si psihiatrilor. Le ia FOARTE MULT timp sa puna un diagnostic , la ceva ce nu sare imediat in ochi..la asta faceam referire
:)) frate andrei, in stilul acesta putem rastalmaci absolut orice. putem lua toate invataturile la puricat, putem gasi motiv pentru orice, justificare pentru orice, argumente pro si contra orice. pana la urma asta si este credinta.. este credinta nu certitudine, caci daca l-am vedea cu ochii trupesti pe Dumnezeu nu am mai crede, am STI.
eu nu sunt de acord cu asta - de la o anumita varsta s-a sclerozat parintele arsenie, sau parintele iustin si gata, ii izolam. sa incercam sa ne gandim si la duhul ortodox, caci duhul acesta este intreg. sa vedem, ce aflam astazi se potriveste cu ce se afirma de peste 2000 de ani? daca nu, de ce nu? daca da, Slava lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14