Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 23:40:28
Brielle's Avatar
Brielle Brielle is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
si in coran scrie ca cel ce crede in treime este spurcat..
...iar pe dealta parte scrie despre Iisus si fecioara Maria si tot neamul lui David si sunt slaviti...desigur Christos nu este recunoscut ca fiu al lui Dumnezeu ci este considerat prooroc.Deci daca fecioara Maria a nascut neprihanita un prunc de unde sa-l fi avut ? ...asta nu mai explica coranul. :))) Mie-mi ajunge ca recunosc si ei ca acestia au existat. :))

Papa a declarat nu demult ca copiii nebotezati au voie totusi in rai...ca pana acum biserica catolica nu era de parerea asta...:))) yuppyyyy papa a abrogat iadul pentru copiii nebotezati...bine ca a castigat el campania ca daca venea altul cine stie...:)))
Hai sa fim seriosi...asta o hotaraste mai marele bisericii?
Mi se pare cel putin de rasul lumii...

Sotul meu este catolic si crestin, vine cu mine la biserica ortodoxa uneori duminica si chiar n-am nimic impotriva nimanui si a altor religii...sa fie cu totii sanatosi si sa creada din tot sufletul in ce vor ei...dar prefer sa raman la ortodoxia mea care nu se contrazice singura in afirmatii...

http://www.focus.de/politik/ausland/...aid_54188.html
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 23:53:22
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

sa nu judecam oamenii, Doamne fereste! insa darul dreptei credinte vine laolalta cu o mare responsabilitate - de a-i ajuta pe altii sa cunoasca Adevarul, atata cat putem noi pacatosii sa o facem.. eu cred ca vom fi intrebati si asta la Judecata.. sa va dea Dumnezeu intelepciune, tie si sotului tau. Sa il lumineze Hristos in Sfanta Sa Biserica. e foarte bine ca vine la Liturghie, acolo lucreaza harul cel mai mult, nu se stie cand il poate lumina.. :)
Reply With Quote
Vechi 07.01.2010, 23:59:35
Brielle's Avatar
Junior Member

Implicit

Ai dreptate pe deplin , dar totusi fiind vorba despre ecumenism nu-mi doresc sincer ca cineva sa modifice credinta ortodoxa prin cine stie ce hotarari care prind bine la public...numai de dragul parteneriatului...asta nu are pentru mine nimic in comun cu credinta adevarata.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 00:04:40
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

nimeni nu isi doreste asta. cred ca nici toti ortodocsii ecumenisti nu isi doresc asta, dar din pacate nu isi dau seama ca miscarea ecumenica, la nivel oficial (caci aceasta este reprezentativa pana la urma) spre asta se indreapta. modificarile deja au inceput - amintesc de cenzurarea prohodului Domnului (eliminarea referintelor catre evrei), dar si modificarea slujbei de primire a catolicilor in biserica ortodoxa (acum intr-o varianta.. light).
sa nu uitam ca in Romania, in Duminica Ortodoxiei nu se mai citeste SINODICONUL ORTODOXIEI, in care sunt anatematizate toate ereziile. din cate stiu numai la noi se intampla asta.. deci incet, incet, in numele tolerantei si al "dragostei", se modifica unele slujbe bisericesti.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 01:51:54
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
nimeni nu isi doreste asta. cred ca nici toti ortodocsii ecumenisti nu isi doresc asta, dar din pacate nu isi dau seama ca miscarea ecumenica, la nivel oficial (caci aceasta este reprezentativa pana la urma) spre asta se indreapta. modificarile deja au inceput - amintesc de cenzurarea prohodului Domnului (eliminarea referintelor catre evrei), dar si modificarea slujbei de primire a catolicilor in biserica ortodoxa (acum intr-o varianta.. light).
sa nu uitam ca in Romania, in Duminica Ortodoxiei nu se mai citeste SINODICONUL ORTODOXIEI, in care sunt anatematizate toate ereziile. din cate stiu numai la noi se intampla asta.. deci incet, incet, in numele tolerantei si al "dragostei", se modifica unele slujbe bisericesti.
Am inteles ca acele strofe asa zis cenzurate din Prohodul Domnului au fost de fapt adaugate prin anii '30, si nu au fost scoase de ieri de azi, ci de cateva zeci de ani. Nu stiu daca este exact, dar chiar sa nu fie, nu stiu cu ce mi-ar intari mie trairea crucificarii Mantuitorului nostru niste strofe in care sunt apostrofati si facuti cu ou si cu otet evreii ca neam...cand stim foarte bine ca nu (numai) pentru pacatele lor a trebuit sa indure Hristos, ci si pentru ale fiecaruia dintre noi, si a celor care vor fi dupa noi si asa mai departe.

Cat despre Sinodicon -- ce idee, sa re-anamentizezi, an de an, oameni de mult dusi pe cealalta lume, poate demult in iad, poate nu, ca sa afirmi biruinta ortodoxiei. Nu stiu daca in asta sta frumusetea ortodoxiei, si daca este sa vrei sa atragi spre ortodoxie cam pe orice eterodox, in nici un caz nu ai sa reusesti cu sinodiconul. Si apoi logistic vorbind: are 18 pagini!! Oricat de destept ai fi pur si simplu nu te poti concentra asupra a ce se citeste atat de mult.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 01:57:27
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Am inteles ca acele strofe asa zis cenzurate din Prohodul Domnului au fost de fapt adaugate prin anii '30, si nu au fost scoase de ieri de azi, ci de cateva zeci de ani. Nu stiu daca este exact, dar chiar sa nu fie, nu stiu cu ce mi-ar intari mie trairea crucificarii Mantuitorului nostru niste strofe in care sunt apostrofati si facuti cu ou si cu otet evreii ca neam...cand stim foarte bine ca nu (numai) pentru pacatele lor a trebuit sa indure Hristos, ci si pentru ale fiecaruia dintre noi, si a celor care vor fi dupa noi si asa mai departe.

Cat despre Sinodicon -- ce idee, sa re-anamentizezi, an de an, oameni de mult dusi pe cealalta lume, poate demult in iad, poate nu, ca sa afirmi biruinta ortodoxiei. Nu stiu daca in asta sta frumusetea ortodoxiei, si daca este sa vrei sa atragi spre ortodoxie cam pe orice eterodox, in nici un caz nu ai sa reusesti cu sinodiconul. Si apoi logistic vorbind: are 18 pagini!! Oricat de destept ai fi pur si simplu nu te poti concentra asupra a ce se citeste atat de mult.
versurile cenzurate din slujba prohodului nu au ca scop jignirea evreilor, ci ne vadesc noua greseala unora dintre ei, ca noi sa ne putem feri de ea, sa nu devenim si noi cu duhul asemenea evreilor care l-au respins pe Hristos.

despre sinodicon: re-anatematizam invataturi, pentru oameni ne rugam. pe directia a ce ai spus tu... de ce tot mai avem sarbatori? aceleasi an de an, ca deja ne-am plictisit de ele! :)) dincolo de gluma, gestul ne reaminteste de vesnicie. fiecare lucru ce tine de Biserica se savarseste PURUREA in Imparatia lui Dumnezeu. Si Biserica de pe pamant trebuie sa fie o icoana a celei din cer. de aceeea sarbatorile se repeta an de an.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 00:09:37
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Brielle Vezi mesajul
...iar pe dealta parte scrie despre Iisus si fecioara Maria si tot neamul lui David si sunt slaviti...desigur Christos nu este recunoscut ca fiu al lui Dumnezeu ci este considerat prooroc.Deci daca fecioara Maria a nascut neprihanita un prunc de unde sa-l fi avut ? ...asta nu mai explica coranul. :))) Mie-mi ajunge ca recunosc si ei ca acestia au existat. :))

Papa a declarat nu demult ca copiii nebotezati au voie totusi in rai...ca pana acum biserica catolica nu era de parerea asta...:))) yuppyyyy papa a abrogat iadul pentru copiii nebotezati...bine ca a castigat el campania ca daca venea altul cine stie...:)))
Hai sa fim seriosi...asta o hotaraste mai marele bisericii?
Mi se pare cel putin de rasul lumii...

Sotul meu este catolic si crestin, vine cu mine la biserica ortodoxa uneori duminica si chiar n-am nimic impotriva nimanui si a altor religii...sa fie cu totii sanatosi si sa creada din tot sufletul in ce vor ei...dar prefer sa raman la ortodoxia mea care nu se contrazice singura in afirmatii...

http://www.focus.de/politik/ausland/...aid_54188.html

Ce conteaza daca musulmanii nu cred in dumnezeirea Mantuitorului? Ne inchinam la acelasi "zeu", doar ca fiecare popor il intelege diferit. Saracii Sfintii Parinti de la Primul Sobor Ecumenic; Sfantul Spiridon, Sfantul Nicolae care i-a dat O PALMA lui Arie datorita ineptiilor eretice sustinute de acesta; dupa spusele unora de aici, si acestia poate erau "bolnavi psihic"!

Musulmanii tagaduiesc dumnezeirea (LA FEL FACEAU SI ARIENII CARE AU FOST DATI ANATEMEI SI NUMITI ERETICI) si rolul mantuitor a lui Hristos dar nu e nimic; PACE FRATILOR, IUBIRE SI TOLERANTA!

Aveti voi mai multa intelepciune decat Sfintii Parinti? Daca arienii, nestorienii, s.a.m.d. au fost ERETICI pentru Sfintii Parinti, acum voi defapt afirmati contrariul, zicand ca nu e asa!

Nu stiu cum te-ai casatorit tu cu un... romano-catolic si nu catolic vazand ca catolici sunt Ortodocsii, adica Drept-credinciosii!

Preotul ortodox care v'a cununat a uitat ca romano-catolicii sunt eretici? Dar partea "exploziva" vor fii copii, un soi de ecumenisti sincretisti. Cu Filioque sau fara? Cu purgator sau fara? Cu papa sau fara papa?

Halal iubire si toleranta!

Dar sa continuam cu iubirea asta umano-degenerata!

Parerea unei persoane nascute in romano-catolicism si trecuta la Dreapta Credinta!
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 00:12:32
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

va rog mult sa nu ajungem la jigniri. degeaba mai suntem anti ecumenisti daca ne certam asa.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 00:18:13
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

De pe site-ul CMB-ului:

For its member churches, the WCC is a unique space: one in which they can reflect, speak, act, worship and work together, challenge and support each other, share and debate with each other. As members of this fellowship, WCC member churches:

* are called to the goal of visible unity in one faith and one eucharistic fellowship;
* promote their common witness in work for mission and evangelism;
* engage in Christian service by serving human need, breaking down barriers between people, seeking justice and peace, and upholding the integrity of creation; and
* foster renewal in unity, worship, mission and service.

Sunt chemați la obiectivul de unitatea vizibilă într-o singură credință și o părtășie euharistică;

Comuniunea cu ereticii? Asta au afirmat Sfintii Parinti?
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 00:46:24
Brielle's Avatar
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Aveti voi mai multa intelepciune decat Sfintii Parinti? Daca arienii, nestorienii, s.a.m.d. au fost ERETICI pentru Sfintii Parinti, acum voi defapt afirmati contrariul, zicand ca nu e asa!

Nu stiu cum te-ai casatorit tu cu un... romano-catolic si nu catolic vazand ca catolici sunt Ortodocsii, adica Drept-credinciosii!

Preotul ortodox care v'a cununat a uitat ca romano-catolicii sunt eretici? Dar partea "exploziva" vor fii copii, un soi de ecumenisti sincretisti. Cu Filioque sau fara? Cu purgator sau fara? Cu papa sau fara papa?

Halal iubire si toleranta!

Dar sa continuam cu iubirea asta umano-degenerata!

Parerea unei persoane nascute in romano-catolicism si trecuta la Dreapta Credinta!

Draga Antonio ,

Desigur ca daca nu ai toate datele problemei nu o poti vedea pe de-a intregul : )

Ne-am casatorit la primarie si am trecut demult de varsta la care am mai putea avea copii.Eu am un copil care a implinit 22 de ani din prima casatorie absolut ortodoxa pe care l-am crescut impreuna cu al doilea sot.

Nu am fost atei dar nici credinciosi. Eu m-am intors de curand la biserica si ma bucur de aceasta. Poti jigni sau te poti certa dar nu cu mine :)) N-ai nici o sansa. Nu stiu sa ma cert :).
E drept ca poate nu toti suntem intelepti dar avem cú totii un punct de vedere si avem dreptul sa ni-l expunem liber.

Nu contest ca poate tu vezi lucrurile mai bine dar eu deocamdata atata pot atata inteleg...cu totii ne inteleptim poate cu timpul.

Tin la religia mea ortodoxa dintotdeauna chiar daca nu am frecventat biserica si ii dau dreptul sotului meu sa creada asa cum simte el .Asta nu inseamna insa ca ma subscriu dogmelor altor religii daca le respect dreptul de a exista.

Preotul ortodox ne-a sfatuit sa ne cununam la biserica ortodoxa chiar dupa 17 ani de casnicie pentru ca altfel nu ma poate impartasi si l-a numit pe sotul meu frate intru credinta. Gasesc ca e foarte frumos. Sotul meu nu a fost intr-o biserica catolica de nu stiu cati ani de zile dar nu e un ateu. Nu i-as cere niciodata sa se lepede de credinta lui pentru a se casatori religios cu mine desi nu-mi doresc nimic mai mult decat asta. Nu e o chestie sufleteasca usor de privit in cazul nostru. Intai trebuie sa ne hotaram ce vom face in aceasta situatie.

Eu totusi ma rog si cred in Dumnezeu in continuare si ma duc Duminica la biserica :) Nu cred ca gresesc cu ceva.

Dar sa revénim la ecumenism :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 03:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 12:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 14:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 20:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 21:08:14