Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 21:44:06
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Sunt sora, nu frate ;-)
Pai vezi, purtasera dialoguri!!
Stiu, o sa spui iara ca dialogurile ecumenice nu duc decat la tradari. Eu nu am stat sa citesc fiecare act al intalnirilor ecumenice, or mai fi fost si compromisuri sau bla-bla inutil (siguar au fost, din ultimele), dar asta nu inseamna ca ar trebui intrerupte. Ar trebui atunci sa militam nu sa se intrerupa, ci sa se faca mai bine. Sa fie intr-adevar dialoguri sincere ale dragostei, nu intalniri la nivel inalt de tip politic cum sunt adesea.
Faptul ca greseala este posibila intr-o actiune nub inseamna ca solutia este neaparat sa intrerupem actiunea. 'Numai cine nu munceste nu greseste'. Mi se pare o lasitate duhovniceasca o astfel de atitudine.

Care este alternativa? Sa ne regasim fiecare iarasi in tabara lui, fara dialog, fara contact? Sa ne improscam iarasi cu noroi, sa vorbim urat unii de altii, sa nu discutam macar despre adevarurile de credinta pe care le avem in comun, sa nu mai avem actiuni caritative comune, sa nu mai acceptam ajutor nii de la altii, sa nu mai putem sa zicem nici Tatal Nostru impreuna?

Halal antiecumenism!
Fani, chiar nu intelegi ca vorbim de lucruri diferite?

Una este dialogul cu ceilalti, rugaciunea pentru ei, faptele bune pentru ei...
Alta este conferinta ecumenica in care ortodoxul, protestantul si neoprotestantul se intalnesc si dau "declaratii comune" despre BEM (Botez, Euharistie, Mirungere), ca si cum noi si ei am practica acelasi lucru!

Ti-am scris si mai sus asta, dar ai fentat elegant si nu ai vrut sa comentezi.

Trebuie sa inceteze odata aceasta confuzie intre "principiile ecumeniste" (sa ne cunoastem, sa dialogam etc) si monstruozitatea eretico-financiaro-politica care a devenit miscarea ecumenica si structurile sale din care cu mandrie fac parte si unii din ierarhii nostri (CEB etc).
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 09:31:01
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Fani, chiar nu intelegi ca vorbim de lucruri diferite?

Una este dialogul cu ceilalti, rugaciunea pentru ei, faptele bune pentru ei...
Alta este conferinta ecumenica in care ortodoxul, protestantul si neoprotestantul se intalnesc si dau "declaratii comune" despre BEM (Botez, Euharistie, Mirungere), ca si cum noi si ei am practica acelasi lucru!

Ti-am scris si mai sus asta, dar ai fentat elegant si nu ai vrut sa comentezi.

Trebuie sa inceteze odata aceasta confuzie intre "principiile ecumeniste" (sa ne cunoastem, sa dialogam etc) si monstruozitatea eretico-financiaro-politica care a devenit miscarea ecumenica si structurile sale din care cu mandrie fac parte si unii din ierarhii nostri (CEB etc).
Lavrentiu, am fentat pentru ca la un moment dat am vrut sa ma retrag din discutie.
Eu nu sunt de acord ca intainirile ecumenice sunt neaparat asa cum ziceti voi. De ce nu ar face declaratii despre Taine, cand totusi sunt multe elemente comune? Ortodocsii de altfel, in majortiatea lor, recunosc botezul catolic. Si nu cred nici ca celelalte taine ar fi pacaleala de la diavol. De ce nu ar analiza impreuna diferentele si lucrurile comune?
Sunt de acord ca exista mult bla bla si politica in acele intalniri, dar repet: ar trebui sa militati pentru imbunatatirea calitatii, nu pentru retragere.
Vechi 08.01.2010, 09:47:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Lavrentiu, am fentat pentru ca la un moment dat am vrut sa ma retrag din discutie.
Eu nu sunt de acord ca intainirile ecumenice sunt neaparat asa cum ziceti voi. De ce nu ar face declaratii despre Taine, cand totusi sunt multe elemente comune? Ortodocsii de altfel, in majortiatea lor, recunosc botezul catolic. Si nu cred nici ca celelalte taine ar fi pacaleala de la diavol. De ce nu ar analiza impreuna diferentele si lucrurile comune?
Sunt de acord ca exista mult bla bla si politica in acele intalniri, dar repet: ar trebui sa militati pentru imbunatatirea calitatii, nu pentru retragere.
Părerea mea : ai un stil inconfundabil în a drege busoicul , Fani dragă !
Vechi 08.01.2010, 09:57:45
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Părerea mea : ai un stil inconfundabil în a drege busoicul , Fani dragă !
Poti sa fii mai explicit?
Vechi 08.01.2010, 20:36:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Poti sa fii mai explicit?
Adica esti diplomata.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 10:05:42
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Pai Fani, tu vorbesti mereu de relatia ortodocsi-catolici, dar catolicii nu fac parte din Consiliul Ecumenic al Bisericilor. Ca sa intelegi ca intr-adevar vorbim de lucruri diferite, poti consulta lista membrilor aici: http://www.oikoumene.org/en/member-c...cc.html#c23067

In mare: luterani, evanghelisti, metodisti, anglicani, presbiterieni etc si o intreaga pleiada de neo-protestanti.

Dialogul teologic cu acestia este acelasi lucru cu dialogul teologic cu Arie.

Oare cati au murit martiri pentru ca nu au vrut sa treaca la arianism? Multi. Iata de ce se poate si pune problema martirajului impotriva acestui ecumenism.
Reply With Quote
Vechi 08.01.2010, 10:10:46
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Pai Fani, tu vorbesti mereu de relatia ortodocsi-catolici, dar catolicii nu fac parte din Consiliul Ecumenic al Bisericilor. Ca sa intelegi ca intr-adevar vorbim de lucruri diferite, poti consulta lista membrilor aici: http://www.oikoumene.org/en/member-c...cc.html#c23067

In mare: luterani, evanghelisti, metodisti, anglicani, presbiterieni etc si o intreaga pleiada de neo-protestanti.

Dialogul teologic cu acestia este acelasi lucru cu dialogul teologic cu Arie.

Oare cati au murit martiri pentru ca nu au vrut sa treaca la arianism? Multi. Iata de ce se poate si pune problema martirajului impotriva acestui ecumenism.
Stiu asta (primul lucru)
Exista mai multe forumuri de dialog ecumenic.
Nu este acelasi lucru cu Arie. Arie era un eretic proaspat, protestantii au in spate o lunga istorie iar credinta lor este legata si de greselile catolicilor.
Vechi 14.01.2010, 11:35:16
REBUS REBUS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.08.2006
Implicit

Citat:
Stiu asta (primul lucru)
Exista mai multe forumuri de dialog ecumenic.
Nu este acelasi lucru cu Arie. Arie era un eretic proaspat, protestantii au in spate o lunga istorie iar credinta lor este legata si de greselile catolicilor.
BOR a făcut bine că a intrat în împărăția CMB (Consiliul Mondial al Bisericilor) Ps.15, pentru a lega pe cel tare lucA 11, 22.

Noi trebuie doar să-i aducem aminte Sfântului Sinod că Domnul nu poate să mai aștepte [LUCA XII (,) L] ca BOR să mai lase la o parte dreptatea și iubirea lui Dumnezeu, CI pe aceasta se cuvine să o facă (2 Tesaloniceni 2, 11) și pe aceasta (BOR ȘEF E Apoc. 2, 1-7) să nu o lase pentru ca să se vestească aPOC 18; 22, 17.

VIno SI VEZI
5. Nu vă aduceți aminte că, pe când eram la voi, vă spuneam aceste lucruri ?
6. SI acum știți ce-l oprește, ca să nu se arate decât la vremea lui.
8. Și atunci se va arăta cel fără de lege(,) pe care Domnul IISUS îl va ucide cu suflarea gurii Sale SI (l )va nimici cu strălucirea venirii SALE.
61. Vă smintește aceasta ?
62. DAR, dacă veți vedea pe Fiul Omului, suindu-Se acolo unde era mai înainte?
II TesALoniceni II IoAn VI ?
SI nai
VAS AN
IVI I O
LA MULȚI ANI
2 0 1 0
Ps. 67
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14