Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.01.2010, 16:15:54
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
fratele meu, ce legatura are dragostea de aproape si milostenia (fata de un om de orice confesiune) cu dialogul ecumenic care se savarseste astazi la nivel de ierarhie??
daca tot ai pomenit de sfintii inchisorilor, cuviosul valeriu gafencu si-a dat viata pentru ca un frate protestant sa ia medicamentul pentru tbc in locul lui. dar si in ultimele clipe, cand au purtat ultima discutie, l-a rugat sa se mai gandeasca la multele discutii teologice pe care le purtasera inainte.
Sunt sora, nu frate ;-)
Pai vezi, purtasera dialoguri!!
Stiu, o sa spui iara ca dialogurile ecumenice nu duc decat la tradari. Eu nu am stat sa citesc fiecare act al intalnirilor ecumenice, or mai fi fost si compromisuri sau bla-bla inutil (siguar au fost, din ultimele), dar asta nu inseamna ca ar trebui intrerupte. Ar trebui atunci sa militam nu sa se intrerupa, ci sa se faca mai bine. Sa fie intr-adevar dialoguri sincere ale dragostei, nu intalniri la nivel inalt de tip politic cum sunt adesea.
Faptul ca greseala este posibila intr-o actiune nub inseamna ca solutia este neaparat sa intrerupem actiunea. 'Numai cine nu munceste nu greseste'. Mi se pare o lasitate duhovniceasca o astfel de atitudine.

Care este alternativa? Sa ne regasim fiecare iarasi in tabara lui, fara dialog, fara contact? Sa ne improscam iarasi cu noroi, sa vorbim urat unii de altii, sa nu discutam macar despre adevarurile de credinta pe care le avem in comun, sa nu mai avem actiuni caritative comune, sa nu mai acceptam ajutor nii de la altii, sa nu mai putem sa zicem nici Tatal Nostru impreuna?

Halal antiecumenism!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14