Citat:
În prealabil postat de Fani71
Eu cunosc destule sotii normale si care n-au nici in clin nici in maneca cu feminismul insa carora nu li s-ar potrivi de loc ca barbatii lor sa le trateze ca pe niste fetite.
Aceasta conceptie se potriveste cu conditiile sociale din timpul sfantului, cand fetele se casatoreau de copile si nu aveau mare educatie. Pentru vremea lui era normal si foarte bine sa sfatuiasca barbatii, mai invatati si mai maturi, sa isi aminteasca ca sunt copile si sa nu fie aspri cu ele. Dar in vremea noastra, cel putin in spatiul nostru cultural, lucrurile s-au schimbat. Femeile cand se casatoresc au facut deja ceva scoala si nu mai au 15 ani. Nu vad de ce ar trebui aplicat ad literam sfatul sfantului si de ce ar trebui sa nu ne deranjeze daca cineva l-ar aplica astfel.
As vrea sa vad cum ar reactiona sotia ta daca ai trata-o asa. :-)
|
Hai ca am ajuns sa comparam mere cu pere. Pai noi vorbim de varlaamism / palamism sau despre cum vorbeste Sfantul Ioan Hristostom despre femei? Mi se par cam departate cele doua subiecte.
Fani, nu oricine crede gresit este eretic, ci cel care nu se indreapta atunci cand i se arata adevarul. Dar ca sa devii eretic trebuie sa fi fost anterior in sanul ortodoxiei. Altfel, esti doar neortodox.