Citat:
În prealabil postat de arwein
Probabil ca cei care se declara atei si intra si scriu pe un forum ortodox nu sunt complet fara credinta; poate ca nici ei nu stiu, dar cauta raspunsuri pe care nu le au, altfel de ce si-ar pierde vremea de la "inaltimea" gandurilor lor "lucide" cu scrisul si cititul aici? Pentru ca aici gasesc ceva ce vor sa afle si le e si lor frica sa recunoasca.
Cat despre cei care intra in polemici cu ei...e alegerea fiecaruia in parte si nu cred ca din asta se va sminti cineva.
|
Cred ca una din marile probleme ale religiilor e tocmai ca se cunosc insuficient intre ele.Ateismul inseamna ignoranta...dar nici un ateu de pe forum sa nu-l credeti ca e convins suta la suta de ceea ce spune.Menirea acestui forum de discutie este tocmai cunoasterea noastra si a convingerilor noastre.Sant total impotriva fanaticilor..pentru ca nici IIsus nu a fost fanatic.Iisus nu a fost nici pusnic,..nici calugar habotnic si nici preot lacom de bani.Multi din cei ce perdica aici pe Hristos..se comporta fariseic si uita tocmai esentialismul crestinismului ,..dragostea crestimeasca,toleranta si dorinta de a face bine neconditionat.Santeti dispusi la asta?...Dovediti-o cu fapte..si nimeni sa nu se bata cu caramida in piept ca e ortodox si asta ajunge ca sa fie in paradis.